محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831004544
زمانی تهران شهر چنارها بود اما...!
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: زمانی تهران شهر چنارها بود اما...!
سالهای زیادی از عمر درختان زیبای خیابان ولی عصر(عج) تهران می گذرد، درختانی که به دست کریم ساعی بنیانگذار رشته جنگلداری در ایران و پایهگذار سازمان “جنگلها، مراتع و آبخیزداری ایران”، کاشته شد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خیابان ولیعصر(عج) یکی از بلندترین خیابانِ مشجر تهران و همچنین بلندترین خیابان خاورمیانه با درازای 18 کیلومتر است که از میدان راهآهن در میانه جنوبی تهران آغاز شده و به میدان تجریش در منطقه شمیرانات در شمال تهران میرسد.
بسیاری از کانون های سنتی و مراکز خرید بزرگ، پارکهای عمومی، رستورانها، موزهها، مراکز فرهنگی، دفاتر ملی و بینالمللی، بوستانهای بزرگ ملت و ساعی در اطراف این خیابان جای دارند. همچنین بخش بزرگی از خط سه متروی تهران از زیر خیابان ولیعصر(عج) میگذرد، خیابان ولیعصر(عج) در ۷ دی ۱۳۹۰ ثبت ملی شد.
از آنجایی که چنار با آب و هوای تهران بسیار سازگار است، در ابتدا دو طرف خیابان ولیعصر(عج) را چنار کاشتند. همان زمان برای آبیاری آنها در سه راه زعفرانیه 2 حلقه چاه حفر کردند. وجود چنارهای خیابان ولیعصر(عج) چنان زیبایی دلپذیری به این خیابان داده، که آن را جزو زیباترین خیابانهای جهان درآورده است.
پیترو دلاواله، جهانگرد ایتالیایی سده ۱۷، نوشتهاست: "اگر استانبول شهر سروهاست، تهران را باید شهر چنارها خواند."
سالهای زیادی است که شاهد از بین رفتن تدریجی درختان چنار خیابان ولی عصر(عج) هستیم. امروزه معماری ناهمگون در اطراف این خیابان عریض و طویل، نامتناسب بودن حرکت اتوبوسهای تندرو با بافت تاریخی خیابان و افزایش تعداد جانوران موذی در مسیر آبراههای حاشیه خیابان از مشکلات فعلی آن بشمار می رود.
از بین رفتن و قطع درختان چنار خیابان ولیعصر(عج) از مهمترین خطراتی است که زیبایی و هویت این خیابان را تهدید میکند. بر اساس اعلام کارشناسان محیط زیست هر روز لایهای از آلودگی و دوده روی برگ چنارهای این خیابان را میگیرد و عمر آنها را به یک سوم کاهش میدهد.
عدم نگهداری مناسب، نفوذناپذیر شدن کف جوی آب خیابان به علت استفاده از بتن در کف آن، نفوذ آهک و سیمان ناشی از مصالح ساختمانی و همچنین خشک کردن تعمدی درختان خیابان ولیعصر(عج) توسط برخی صاحبان مراکز تجاری از جمله عواملی است که سبب آسیب دیدن درختان چنار این خیابان شده است.
در حال حاضر از مجموع ۶۰ هزار درختی که در سالهای گذشته در بلندترین خیابان خاورمیانه از میدان راهآهن تا میدان تجریش تنفس می کردند تنها ۲۰ درصد مجموع درختهای چنار این خیابان یعنی ۱۱ هزار و ۸۰۰ درخت باقی ماندهاند و بقیه از بین رفتهاند. نابودی درختان چنار خیابان ولیعصر(عج) در حالی است که عمر چنار در شرایط خوب حدود ۴۰۰ سال است.
در تیرماه سال ۱۳۹۲ و در پی اعتراض به قطع چند درخت چنار دیگر خیابان ولیعصر(عج)، شهرداری در اطلاعیهای اعلام کرد؛ چنارهای قطع شده، پوسیده بودند و ممکن بود بر سر رهگذران بیفتند.
از آنجایی که این خیابان با چنارهایش به ثبت ملی رسیده است برای قطع چنارها باید از سازمان میراث فرهنگی استعلام شود ولی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران با اظهار بیاطلاعی از قطع درختان، گفت: "در جریان موضوع نیستم و برای این کار استعلامی از سازمان میراث فرهنگی گرفته نشده است.
در زمستان ۱۳۹۳، بخش عمدهای از درختان چنار باغ ۲۶۰۰ متر مربعی پسیان که در مجاورت خیابان ولیعصر(عج) واقع شده است علی رغم اعتراضات گسترده قطع شد و محل برای ساخت هتلی ۱۷ طبقه گودبرداری شد.
امروزه برخی از مسئولان شهری برای تعریض کردن این خیابان تاریخی اقدام به قطع بسیاری از چنارهایی کرده اند که ساعی در دو طرف طولانیترین خیابان دود اندود و آلوده کنونی کاشته بود.
همه شهروندان تهرانی می دانند که وجود درختان خیابان ولی عصر(عج) باعث کاهش آلودگی هوای شهر می شود چرا که این درختان به مانند یک فیلتر برای شهر عمل می کنند. اما از آنجایی که برخی مسئولان نمی خواهند این را باور کنند به قطع درختان این خیابان، ادامه می دهند.
فروردین ماه سال گذشته بود که محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در خصوص قطع درختان خیابان ولی عصر(عج) گفت: اگر این رویه مدیریت و شیوه اداره و نگهداری درختان شهر از جمله خیابان ولیعصر(عج) ادامه پیدا کند، باید منتظر نابودی کل درختان این خیابان باشیم، چرا که تمام این درختان در معرض خطر هستند.
وي با تاکید بر به کارگیری روشهای نادرست نگهداری درختان خیابان ولیعصر(عج)، افزود: از 80 سال قبل تاكنون این درختان مرتبا در خطر بودند، به طوری که میتوانیم بگوییم تعداد این درختان به نصف کاهش پیدا کرده است.
حقانی با بیان اینکه وضعیت درختان ولیعصر(عج) روزبهروز بدتر میشود، گفت: علل مختلفی از جمله نمکپاشیهای شهر، ریختن آب فاضلاب پای درختان، سنگ کاریهای پای درختان و ساخت و سازهایی که نزدیک پیادهروها در حال انجام است از پایین، ریشه درختها را قطع میکند و از بالا مانع رسیدن نور و هوا به درختان میشود.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، افزود: مهمترین مسئله برای سازمان پارکها حفاظت از درختان شهر تهران است،چرا که این درختان جزو سرمایههای این شهر محسوب می شوند.
با وجود اینکه همه مسئولان مرتبط با این امر از سرمایه ای ملی، صحبت می کنند اما نمی دانیم چرا چاره ای اساسی برای نگهداشت این سرمایه نمی اندیشند.
آبان ماه امسال بود که این عضو شورای شهر تهران در خصوص قطع تعدادی از درختان خیابان ولیعصر(عج) از سوی شهرداری تهران، بیان کرد: شهرداری تهران حق قطع هیچ درخت سبزی را در داخل شهر تهران ندارد و تمام درختان قطع شده در این خیابان خشک بودند.
وی گفت: متاسفانه وجود شرایط نامساعد باعث شده که تعدادی از درختان حاشیه خیابان ولیعصر(عج) خشک شود که شهرداری در حال قطع و خارج کردن تنههای خشک از زمین هستند و شهرداری تهران قصد کاشت درختان جدید در زمان مساعد در محل را دارد.
سال گذشته مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان پاركها، ساماندهی درختان خیابان ولی عصر (عج) را در دستور کار خود دارد، گفت: در این طرح، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به عنوان مشاور سازمان پارکها را یاری میکند.
وی ادامه می دهد: در این خیابان 3 هزار درخت چنار کاشتهایم و حفاظت از درختان این خیابان از مسائل مهمی است که در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد. همچنین 10 سال است که با مشورت دانشگاه تهران ساماندهی این درختان آغاز شده و علاوه بر کنترل روزانه این درختان مشاوران هم روزهای جمعه از صبح تا عصر به صورت پیاده و بازدید میدانی این درختان را کنترل میکنند و اگر مشکلی وجود داشته باشد، گزارش میدهند تا رفع شود.
به گفته مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران، چنارهای کهنسال با "بن بالا" به خیابان ولیعصر(عج) تهران انتقال میابند و جای درختانی که خشک شدهاند و در مکانهایی که جای خالیشان میان ردیف چنارهای بلندترین خیابان تهران پیداست، کاشته میشوند.
وی با تاکید بر اینکه درختی در خیابان ولیعصر(عج) بدون اجازه سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تهران قطع نشده است، گفت: هرگونه اقدامی در خیابان ولیعصر که به فضای سبز این خیابان آسیب برساند پیگرد قانونی دارد و با متخلفان به صورت جدی برخورد می شود چرا که هیچ ارگانی بدون اجازه این سازمان حق قطع درختان در هیچ نقطه ای از تهران را ندارد.
به گفته هومان خاکپور فعال محیط زیست در خصوص عمر درخت چنار می گوید: چنار یکی از دیرزیستترین درختان است و عمر آن به بیش از هزار سال می رسد. با توجه به این موضوع احتمال اینکه درخت چنار با عمر ۵۰ تا ۱۰۰ سال دچار خشکیدگی و پوسیدگی شود بسیار کم است. و این در حالی است تعداد بسیار زیادی از درختان خیابان ولی عصر(عج) در این چند سال اخیر قطع شده و مسئولان قطع شدن آن را خشک بودن آن اعلام می کنند!
اگر روند قطع درختان خیابان ولیعصر(عج) و یا هر خیابان دیگری در تهران ادامه پیدا کند روزهای خطرناکی همراه با آلودگی بسیار زیاد در انتظار شهروندان تهران خواهد بود باشد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
امرودی: خانمهای معتادی که ترک کنند، صاحبِ کار میشوند+تصاویر
صفرزاده: افتتاح بوستان شادچای در سال آینده محقق میشود
تاکسیها از انحصار ایران خودرو خارج میشوند
صفر زاده: جمع آوری ماهیانه 9 هزار تن زباله در شهریار
میزان مدارس ناامن تا 40 درصد در ایران کاهش یافته است
قائید رحمت: فقر فرهنگی در حاشیه نشینان بیداد می کند
قول مسئولان تا 14 روز دیگر محقق میشود؟/ کارتن خوابها هم منتظرند
کالبدشکافی برنامههای حمایت از معلولان/از انتظار تایید مجلس تا نگهداری معلولان در خانه
چه زمانی گزینههای روی میز مسئولان در اولویت قرار میگیرد؟
ممنوعیت تردد اتوبوس های درون شهری به سمت مرزهای غربی کشور
برچسب تبلیغاتی یا بلای جان!/ ديوارها و معابر شهر در محاصره کاغذ پارههای تبليغاتی
۱۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
وضعیت درختان خیابان ولی عصر(عج) چه خواهد شد؟/ زمانی تهران شهر چنارها بود اما...!
وضعیت درختان خیابان ولی عصر عج چه خواهد شد زمانی تهران شهر چنارها بود اما سالهای زیادی از عمر درختان زیبای خیابان ولی عصر عج تهران می گذرد درختانی که به دست کریم ساعی بنیانگذار رشته جنگلداری در ایران و پایهگذار سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری ایران کاشته شد به گمعاون شهردار تهران: زنان معتاد متجاهر تا 9 ماه در کمپ های ترک اعتیاد نگهداری می شوند
معاون شهردار تهران زنان معتاد متجاهر تا 9 ماه در کمپ های ترک اعتیاد نگهداری می شوند تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران با بیان اینکه نگهداری از زنان معتاد جمع آوری شده از سطح پایتخت پس از گذراندن مرحله سم زدایی نیز ادامه خواهد داشت گفت این زنان معتاد به مدت ششنصب تابلوهای تبلیغات فرهنگی در تهران با نظر شورای فرهنگی شهرداری انجام می شود
معاون شهردار تهران نصب تابلوهای تبلیغات فرهنگی در تهران با نظر شورای فرهنگی شهرداری انجام می شود تهران-ایرنا- معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به نصب تابلوی تبلیغاتی صحابه حسینی صحابه خمینی و واکنش شهردار تهران نسبت به آن گفت از این پس نصب تبلیغات فرهنگی درمرگ ۷۲ شهروند تهرانی با سلاح سرد
در 7 ماه نخست امسال رخ داد مرگ ۷۲ شهروند تهرانی با سلاح سرد شناسهٔ خبر 2988455 - سهشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۶ جامعه > قضایی مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد در هفت ماه نخست امسال ۷۲ مورد مرگ ناشی از سلاح سرد به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده است به گزارشاستمداد شهردار تهران از مردم برای ساماندهی آسیب های اجتماعی
استمداد شهردار تهران از مردم برای ساماندهی آسیب های اجتماعی تهران - ایرنا - شهردار تهران با اشاره به نامه اینستاگرامی خود که خطاب به شهروندان نوشته گفت دراین نامه از مردم تهران خواسته ام در بحث ساماندهی آسیب های اجتماعی شهرداری را کمک کنند به گزارش ایرنا محمد باقر قالیباف روزشهردار منطقه 19: همایش بزرگ پیاده روی اربعین از نعمت آباد تا قبله تهران برگزار می شود
شهردار منطقه 19 همایش بزرگ پیاده روی اربعین از نعمت آباد تا قبله تهران برگزار می شود شهرری ـ ایرنا ـ شهردار منطقه 19 از برپایی همایش بزرگ پیاده روی به مناسبت اربعین حسینی با حضور پرشور هیئات مذهبی و شهروندان این منطقه از نعمت آباد تا حرم حضرت عبدالعظیم ع خبر داد به گزارش ایرناشهرداری منطقه ۱۴ تهران درباره روشنایی بوستان ها توضیح داد: ایمن سازی فضای بی دفاع را در برنامه داریم
شهرداری منطقه ۱۴ تهران درباره روشنایی بوستان ها توضیح داد ایمن سازی فضای بی دفاع را در برنامه داریم جامعه > مشکلات مردم - برخی از شهروندان منطقه ۱۴ تهران گفته بودند معابر این منطقه فاقد روشنایی کافی است که شهرداری منطقه به این اعلام نیاز جواب داده به گزارش خبرگزاریتخلف شورای شهر تهران درباره شورایاریها
جمعه ۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۷ رییس شورای عالی استان ها در تشریح عملکرد خود گفت در مدت 8 ماه ریاست در شورای عالی استانها 21 طرح و لایحه به مجلس و دولت ارسال شد این در حالی است که از ابتدای تشکیل شورای عالی استانها تا سال 93 تنها 57 طرح و لایحه ارسالی داشته ایم غلامرضا بصیری پور در گشهر ری دارای ۴ ایستگاه جدید مترو می شود/ تسهیل زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) برای تهرانی ها
شهر ری دارای ۴ ایستگاه جدید مترو می شود تسهیل زیارت حضرت عبدالعظیم ع برای تهرانی ها جامعه > مشکلات مردم - شهرداری تهران ۴ ایستگاه جدید مترو برای شهر ری طراحی کرده و به زودی رفتن به زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برای تهرانیها با مترو تسهیل می شود به گزارش خبرگزاری خبرآمانور پلیس در تهران تا چه زمانی ادامه دارد؟
مانور پلیس در تهران تا چه زمانی ادامه دارد تاریخ انتشار يکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۲۹ استاندار تهران گفت مانور نیروی انتظامی در خیابان های تهران تا اربعین ادامه دارد به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سید حسین هاشمی در حاشیه همایش منطقه ای اعضای ستاد انتخابات استان تهران در جمع خبرن-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها