تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منافق به آنچه مؤمنان بواسطه آن خوشبخت مى‏شوند، ميلى ندارد، ولى خوشبخت سفارش به تق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831004544




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زمانی تهران شهر چنارها بود اما...!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: زمانی تهران شهر چنارها بود اما...!
سالهای زیادی از عمر درختان زیبای خیابان ولی عصر(عج) تهران می گذرد، درختانی که به دست کریم ساعی بنیانگذار رشته‌ جنگلداری در ایران و پایه‌گذار سازمان “جنگل‌ها، مراتع و آب‌خیزداری ایران”، کاشته شد.

وضعیت درختان خیابان ولی عصر(عج) چه خواهد شد؟/ زمانی تهران شهر چنارها بود اما...!
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خیابان ولی‌عصر(عج) یکی از بلندترین خیابانِ مشجر تهران و همچنین بلندترین خیابان خاورمیانه با درازای 18 کیلومتر است که از میدان راه‌آهن در میانه جنوبی تهران آغاز شده و به میدان تجریش در منطقه شمیرانات در شمال تهران می‌رسد. 


بسیاری از کانون های سنتی و مراکز خرید بزرگ، پارک‌های عمومی، رستوران‌ها، موزه‌ها، مراکز فرهنگی، دفاتر ملی و بین‌المللی، بوستان‌های بزرگ ملت و ساعی در اطراف این خیابان جای دارند. همچنین بخش بزرگی از خط سه متروی تهران از زیر خیابان ولی‌عصر(عج) می‌گذرد، خیابان ولی‌عصر(عج) در ۷ دی ۱۳۹۰ ثبت ملی شد.


از آنجایی که چنار با آب و هوای تهران بسیار سازگار است، در ابتدا دو طرف خیابان ولیعصر(عج) را چنار کاشتند. همان زمان برای آبیاری آن‌ها در سه راه زعفرانیه 2 حلقه چاه حفر کردند. وجود چنارهای خیابان ولیعصر(عج) چنان زیبایی دلپذیری به این خیابان داده، که آن را جزو زیباترین خیابان‌های جهان درآورده است.


پیترو دلاواله، جهانگرد ایتالیایی سده ۱۷، نوشته‌است: "اگر استانبول شهر سروهاست، تهران را باید شهر چنارها خواند."


سالهای زیادی است که شاهد از بین رفتن تدریجی درختان چنار خیابان ولی عصر(عج) هستیم. امروزه معماری ناهمگون در اطراف این خیابان عریض و طویل، نامتناسب بودن حرکت اتوبوس‌های تندرو با بافت تاریخی خیابان و افزایش تعداد جانوران موذی در مسیر آبراه‌های حاشیه خیابان از مشکلات فعلی آن بشمار می رود.


از بین رفتن و قطع درختان چنار خیابان ولیعصر(عج) از مهمترین خطراتی است که زیبایی و هویت این خیابان را تهدید می‌کند. بر اساس اعلام کارشناسان محیط زیست هر روز لایه‌ای از آلودگی و دوده روی برگ چنارهای این خیابان را می‌گیرد و عمر آن‌ها را به یک سوم کاهش می‌دهد.
عدم نگهداری مناسب، نفوذناپذیر شدن کف جوی آب خیابان به علت استفاده از بتن در کف آن، نفوذ آهک و سیمان ناشی از مصالح ساختمانی و همچنین خشک کردن تعمدی درختان خیابان ولیعصر(عج) توسط برخی صاحبان مراکز تجاری از جمله عواملی است که سبب آسیب دیدن درختان چنار این خیابان شده است.


در حال حاضر از مجموع ۶۰ هزار درختی که در سال‌های گذشته در بلندترین خیابان خاورمیانه از میدان راه‌آهن تا میدان تجریش تنفس می کردند تنها ۲۰ درصد مجموع درخت‌های چنار این خیابان یعنی ۱۱ هزار و ۸۰۰ درخت باقی‌ مانده‌اند و بقیه از بین رفته‌اند. نابودی درختان چنار خیابان ولیعصر(عج) در حالی است که عمر چنار در شرایط خوب حدود ۴۰۰ سال است.


در تیرماه سال ۱۳۹۲ و در پی اعتراض به قطع چند درخت چنار دیگر خیابان ولیعصر(عج)، شهرداری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد؛ چنارهای قطع شده، پوسیده بودند و ممکن بود بر سر رهگذران بیفتند.


از آنجایی که این خیابان با چنارهایش به ثبت ملی رسیده است برای قطع چنارها باید از سازمان میراث فرهنگی استعلام شود ولی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران با اظهار بی‌اطلاعی از قطع درختان، گفت: "در جریان موضوع نیستم و برای این کار استعلامی از سازمان میراث فرهنگی گرفته نشده است.


در زمستان ۱۳۹۳، بخش عمده‌ای از درختان چنار باغ ۲۶۰۰ متر مربعی پسیان که در مجاورت خیابان ولیعصر(عج) واقع شده است علی رغم اعتراضات گسترده قطع شد و محل برای ساخت هتلی ۱۷ طبقه گودبرداری شد.


امروزه برخی از مسئولان شهری برای تعریض کردن این خیابان تاریخی اقدام به قطع بسیاری از چنارهایی کرده اند که ساعی در دو طرف طولانی‌ترین خیابان دود‌ اندود و آلوده‌ کنونی کاشته بود.


همه شهروندان تهرانی می دانند که وجود درختان خیابان ولی عصر(عج) باعث کاهش آلودگی هوای شهر می شود چرا که این درختان به مانند یک فیلتر برای شهر عمل می کنند. اما از آنجایی که برخی مسئولان نمی خواهند این را باور کنند به قطع درختان این خیابان، ادامه می دهند.


فروردین ماه سال گذشته بود که محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در خصوص قطع درختان خیابان ولی عصر(عج) گفت: اگر این رویه مدیریت و شیوه اداره و نگهداری درختان شهر از جمله خیابان ولیعصر(عج) ادامه پیدا کند، باید منتظر نابودی کل درختان این خیابان باشیم، چرا که تمام این درختان در معرض خطر هستند.


وي با تاکید بر به کارگیری روش‌های نادرست نگهداری درختان خیابان ولیعصر(عج)، افزود: از 80 سال قبل تاكنون این درختان مرتبا در خطر بودند، به طوری که می‌توانیم بگوییم تعداد این درختان به نصف کاهش پیدا کرده است.


حقانی با بیان اینکه وضعیت درختان ولیعصر(عج) روزبه‌روز بدتر می‌شود، گفت: علل مختلفی از جمله نمک‌پاشی‌های شهر، ریختن آب فاضلاب پای درختان،‌ سنگ‌ کاری‌های پای درختان و ساخت و سازهایی که نزدیک پیاده‌روها در حال انجام است از پایین، ریشه درخت‌ها را قطع می‌کند و از بالا مانع رسیدن نور و هوا به درختان می‌شود.


 رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، افزود: مهم‌ترین مسئله برای سازمان پارک‌ها حفاظت از درختان شهر تهران است،چرا که این درختان جزو سرمایه‌های این شهر محسوب می شوند.


با وجود اینکه همه مسئولان مرتبط با این امر از سرمایه ای ملی، صحبت می کنند اما نمی دانیم چرا چاره ای اساسی برای نگهداشت این سرمایه نمی اندیشند.


آبان ماه امسال بود که این عضو شورای شهر تهران در خصوص قطع تعدادی از درختان خیابان ولیعصر(عج) از سوی شهرداری تهران، بیان کرد: شهرداری تهران حق قطع هیچ درخت سبزی را در داخل شهر تهران ندارد و تمام درختان قطع شده در این خیابان خشک بودند.


وی گفت: متاسفانه وجود شرایط نامساعد‌ باعث شده که تعدادی از درختان حاشیه خیابان ولیعصر(عج) خشک شود که شهرداری در حال قطع و خارج کردن تنه‌های خشک از زمین هستند و شهرداری تهران قصد کاشت درختان جدید در زمان مساعد در محل را دارد.


سال گذشته مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان پارك‌ها، ساماندهی درختان خیابان ولی عصر (عج) را در دستور کار خود دارد، گفت: در این طرح، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به عنوان مشاور سازمان‌ پارک‌ها را یاری می‌کند.


وی ادامه می دهد: در این خیابان 3 هزار درخت چنار کاشته‌ایم و حفاظت از درختان این خیابان از مسائل مهمی است که در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد. همچنین 10 سال است که با مشورت دانشگاه تهران ساماندهی این درختان آغاز شده و علاوه بر کنترل روزانه این درختان مشاوران هم روزهای جمعه از صبح تا عصر به صورت پیاده و بازدید میدانی این درختان را کنترل می‌کنند و اگر مشکلی وجود داشته باشد، گزارش می‌دهند تا رفع شود.


به گفته مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران، چنارهای کهنسال با "بن بالا" به خیابان ولی‌عصر(عج) تهران انتقال میابند و جای درختانی که خشک شده‌اند و در مکانهایی که جای خالی‌شان میان ردیف چنارهای بلندترین خیابان تهران پیداست، کاشته می‌شوند.


وی با تاکید بر اینکه درختی در خیابان ولیعصر(عج) بدون اجازه سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تهران قطع نشده است، گفت: هرگونه اقدامی در خیابان ولیعصر که به فضای سبز این خیابان آسیب برساند پیگرد قانونی دارد و با متخلفان به صورت جدی برخورد می شود چرا که هیچ ارگانی بدون اجازه این سازمان حق قطع درختان در هیچ نقطه ای از تهران را ندارد.


به گفته هومان خاکپور فعال محیط زیست در خصوص عمر درخت چنار می گوید: چنار یکی از دیرزیست‌ترین درختان است و عمر آن به بیش از هزار سال می رسد. با توجه به این موضوع احتمال این‌که درخت چنار با عمر ۵۰ تا ۱۰۰ سال دچار خشکیدگی و پوسیدگی شود بسیار کم است. و این در حالی است تعداد بسیار زیادی از درختان خیابان ولی عصر(عج) در این چند سال اخیر قطع شده و مسئولان قطع شدن آن را خشک بودن آن اعلام می کنند! 


اگر روند قطع درختان خیابان ولیعصر(عج) و یا هر خیابان دیگری در تهران ادامه پیدا کند روزهای خطرناکی همراه با آلودگی بسیار زیاد در انتظار شهروندان تهران خواهد بود باشد.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/







اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

امرودی: خانم‌های معتادی که ترک کنند، صاحبِ کار می‌شوند+تصاویر
صفرزاده: افتتاح بوستان شادچای در سال آینده محقق می‌شود
تاکسی‌ها از انحصار ایران خودرو خارج می‌شوند
صفر زاده: جمع آوری ماهیانه 9 هزار تن زباله در شهریار
میزان مدارس ناامن تا 40 درصد در ایران کاهش یافته است
قائید رحمت: فقر فرهنگی در حاشیه نشینان بیداد می کند
قول مسئولان تا 14 روز دیگر محقق می‌شود؟/ کارتن خواب‌ها هم منتظرند
کالبدشکافی برنامه‌های حمایت از معلولان/از انتظار تایید مجلس تا نگهداری معلولان در خانه
چه زمانی گزینه‌های روی میز مسئولان در اولویت قرار می‌گیرد؟
ممنوعیت تردد اتوبوس های درون شهری به سمت مرزهای غربی کشور
برچسب تبلیغاتی یا بلای جان!/ ديوارها و معابر شهر در محاصره کاغذ پاره‌های تبليغاتی





۱۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن