تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى‏ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى‏ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838091795




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشونت نرم عامل زایش خشونت خشن


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: خشونت نرم عامل زایش خشونت خشن
مطالعات روان‌شناختی- اجتماعی فراوانی در این ‌زمینه‌ها انجام شده که موضوع تمرکز ما در این مقال نیست.
شرق/ حسن فرطوسی _ وکیل پایه یک دادگستری

مراسم روز جهانی «محو خشونت علیه زنان» امسال هم به سیاق گذشته، در نقاط مختلف جهان ازسوی سازمان‌های مردم‌نهاد، تشکل‌های مختلف و سازمان‌هاي بين‌المللي برگزار شد.

امروز، خشونت علیه زنان، به خشونت جنسی یا فیزیکی منحصر نمی‌شود. گونه‌های دیگری از خشونت، ازجمله خشونت‌های کلامی و خشونت‌هایی که به ذهن و روان انسان آسیب می‌رسانند نیز افزوده شده‌اند.

این امر به توسعه مفهوم خشونت در فهم امروزین بشر بازمی‌گردد. سال‌هاست در زمینه نفی خشونت علیه زنان سخن گفته شده است و ضروری است فرایند آگاهی‌بخشی ادامه یابد؛ اما به نظر می‌رسد برای یافتن راهکارهایی مؤثرتر باید ریشه‌ای‌تر به این پدیده پرداخت و ریشه‌های آن را بررسی کرد.

تاکنون بیشتر بررسی‌ها مبتنی بر این نگاه بوده که خشونت علت بسیاری از برخوردهای غیرسازنده است. شاید در جامعه‌ما کمتر به این نکته توجه شده است که خشونت، خود معلول آسیب‌های دیگر است؛ آسیب‌هایی که خود می‌تواند چهره‌ای دیگر از خشونت را نشان دهد.

در یک نگاه آسیب‌شناسانه، انواع خشونت ارتکابی، خود معلول خشونت‌های جزئی‌تری است که معمولا به چشم ما نمی‌آید و اهمیت چندانی به آنها نمی‌‌دهیم. پدیده خشونت، گرچه با دو نوع مسئولیت متفاوت، اما هم‌زمان، تصویری از دو قربانی خشونت را ترسیم می‌کند؛ به‌تعبیر ‌دیگر، نه‌تنها فرد آسیب‌دیده، بلکه فرد خشونت‌ورز نیز قربانی خشونت است؛ البته روشن است که پر‌رنگ‌دیدن این موضوع به‌منظور تقویت نگاه مسئولانه و تلاش برای چاره‌اندیشی سازنده‌تر است و تفاوت در مسئولیت حقوقی و جزائی در این‌باره محرز است.

به‌نظر می‌رسد چاره‌سازی بنیادین برای نفی خشونت، به نگرشی بنیادین به این پدیده و معلول دیدن پدیده خشونت نیاز دارد. این وضعیت در خشونت‌های سازمان‌یافته نیز که به انواع تروریسم و خشونت‌های مرتبط منتهی می‌شود، قابل مشاهده است.

مطالعات روان‌شناختی- اجتماعی فراوانی در این ‌زمینه‌ها انجام شده که موضوع تمرکز ما در این مقال نیست. اما با تأملی چند، این پدیده را در روابط بین‌انسانی، ازجمله در روابط خانوادگی نیز می‌توان ملاحظه کرد.

در روابط انسانی، خشونت که امکان بروز پیدا می‌کند، ممکن است در رابطه با مرد علیه زن، یا زن علیه مرد یا در رابطه با هر دو جنس مشترك به‌کار رود. با این وصف روشن است که شاید تفکیک جنسیتی در این راستا چندان معنا نداشته باشد.

به ویژه در صورتی که خشونت را فراتر از خشونت جنسی و فیزیکی بدانیم. این رابطه علت‌و‌معمولی در فرایند بازتولید خشونت، می‌تواند ناشی از دو خاستگاه عمده باشد. یکی اینکه فردی که مرتکب خشونت می‌شود، به حالتی در تکوین شخصیتی خود رسیده که از میان واکنش‌ها، واکنش‌های خشونت‌ورزانه را انتخاب می‌کند.

این آسیب‌ها می‌توانند از دوره کودکی تا بدان زمانی ادامه یافته باشند ‌که فرد مرتکب خشونت شده باشد.

دیگری آنکه فرد در تعامل با طرف مقابل خود، مورد تعرض گونه‌هایی از خشونت می‌شود که در فرایند واکنش‌های خود، به خشونت روی می‌آورد. عواملی تحریک‌کننده که ممکن است از جنس خشن نباشند، اما دارای عنصر خشونت‌ورزانه علیه افراد باشند، می‌توانند- خواسته یا ناخواسته- شخص را به ارتکاب خشونت سوق دهند؛ زمانی که در یک رابطه، حریم شخصی، حرمت شخصیتی، روان و آبروی افراد مورد تهدید واقع شده و حیثیت آنان به چالش کشیده می‌شود.

یا در یک فرایند فرسایشی، توانایی‌های فرد به زیر سؤال رفته و احساسات وی تمسخر شود یا اینکه با برخوردهایی از قبیل بی‌توجهی متعمدانه، تحقیر شخصیت، اعمال تبعیض، موجبات حرص‌دادن و حرص‌درآوردن به‌منظور  به ستوه آوردن فرد فراهم شود، می‌تواند مصداقی از این خشونت‌ها باشد که به صورت کلامی یا عملکردی بروز پیدا کرده و به ذهن و روان فردی دیگر آسیب رسانند.

با این نگاه، بوق زدن ممتدی که به قصد خردکردن اعصاب راننده‌ای دیگر به کار می‌رود یا جواب سلام دوستی را ندادن که با ذوق و شوق سراغ ما را گرفته است نیز می‌توانند در پراکندن بذر خشونت در جامعه مؤثر باشند. با این نگاه، شاید این مسئله را که چگونه خشونت‌های ریز و بلکه نرم ما می‌تواند به خشونت‌های خشن و حتی فیزیکی منجر شود بهتر درک کنیم.

اگر دغدغه محوکردن انواع مختلف خشونت از خانواده و جامعه را داریم، ضروری است با پرهیز از اینکه به ورطه وسواس و سرزنش خود بیفتیم، قدری بیشتر به خشونت‌های پنهان یا نرم خویش توجه کنیم. همان عملکردهایی که ای‌بسا روزانه و در ‌رابطه با بسیاری پدیده‌ها و عزیزانمان مرتکب می‌شویم.

بزرگداشت روز جهانی نفی خشونت علیه زنان،  فرصتی برای افزایش آگاهی‌های ما درباره ریشه‌های خشونت در فرد و جامعه و تلاش برای تحقق آرامش و صلح درونی و بیرونی برای تک‌تک ماست که از همین روزهای آغازین پس از این رویداد، دست‌یابی به دنیایی آکنده از صلح با ایجاد محیط‌های انسانی و خانوادگی سرشار از تفاهم و همدلی را دنبال کنیم.




تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - 01 December 2015





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن