واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پای گاز ایران به عراق باز میشود/ سیستان و بلوچستان چشم انتظار گاز
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: هم اکنون مراحل پایانی تست خط لوله صادرات گاز به عراق در جریان است و پیش بینی می شود مشعل گاز در آینده نزدیک در مرز دو کشور روشن شود.
حسن منتظر تربتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، را در خصوص پروژههای اولویت دار این شرکت در سال 94 اظهار داشت: ساخت پنج ایستگاه تقویت فشار گاز خنج، جهرم، نائین، کاشان و صفاشهر روی خط هشتم سراسری و احداث خط ششم سراسری از جمله پروژه های اولویت دار شرکت ملی گاز ایران است و تاکنون فعالیتهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی تصریح کرد: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تلاش می کند با توجه به اولویتی که این ایستگاهها در اثربخشی شبکه انتقال گاز دارند بتواند این پروژه ها را به بهره برداری برساند.
بر همین اساس، پیش بینی می کنیم که بتوانیم ایستگاههای تقویت فشار خنج و جهرم را که از نزدیک از آنها بازدید داشتم را تا اوایل زمستان آماده کنیم و ایستگاههای بعدی را نیز بر اساس اولویت دنبال کنیم.
منتظرتربتی با تاکید براینکه باید منابع مالی را مدیریت کنیم و این منابع را به پروژه های اولویت دار اختصاص دهیم گفت: این مسئله از جمله برنامه های کاری ما است که در شش ماه باقیمانده تا پایان سال، منابع مالی پروژه های حساس شامل خط ششم سراسری و ایستگاههای خط هشتم سراسری را با اولویت ویژه تامین کنیم.
بحث دوم مربوط به بخش راه اندازی این ایستگاهها است که به دلیل زمان بر بودن فرآیند راه اندازی، آن را نیز دنبال می کنیم تا بتوانیم ایستگاهها را براساس اولویتی که مدیریت برنامه ریزی و دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران برای ما تعیین کرده اند در سرویس قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در پاسخ به این سوال که راه اندازی این ایستگاهها توسط شرکتهای داخلی انجام می شود افزود: شرکتهای سازنده داخلی برای راه اندازی باید گروههای را تشکیل دهند و در این خصوص مذاکره با شرکتهای مپنا و OTC انجام شده تا گروههای راه اندازی را فعال کنند.
از سوی دیگر، با بهره بردار این ایستگاهها که شرکت انتقال گاز ایران است نیز مذاکراتی داشته ایم و تلاش می کنیم تا با ارتباط نزدیک با آنها آمادگی لازم برای تحویل پروژه ها را ایجاد کنیم.
تربتی با بیان اینکه خط ششم سراسری از جمله پروژه های دارای اولویت شرکت ملی گاز ایران در سال 94 است اظهار داشت: تلاش می کنیم قسمت انتهای خط لوله که تامین کننده گاز کرمانشاه و مناطق غرب کشور است را تا پایان امسال با اولویت ویژه به نتیجه برسانیم و قسمت حدفاصل اهواز تا دزفول نیز در برنامه کاری سال جاری شرکت تعریف شده است.
خط لوله 30 اینچ بیستون- کرمانشاه نیز از دیگر برنامه های تعریف شده ای است که دنبال می کنیم تا امسال به نتیجه برسانیم. این خط با هدف تقویت شبکه گازرسانی غرب کشور اجرا می شود.
وی درباره افزایش پایداری انتقال گاز شمال کشور در زمستان گفت: پیش از این پروژه های زیادی برای تامین و پایداری شبکه گاز شمال کشور اجرا شده و تاحدودی پایداری این منطقه افزایش یافته است. از جمله این پروژه ها می توان به خط سوم سراسری که تا رشت احداث شده و خط لوله میامی- دشت اشاره کرد.
در حال حاضر شبکه شمال کشور پایداری اولیه را پیدا کرده و برای پایداری توسعه ای نیز خط لوله دامغان- کیاسر- نکا را احداث می کنیم و شبکه گاز با بهره برداری از آن از همه جهت تقویت می شود.
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران احداث خط لوله دامغان- کیاسر- نکا را به عنوان یکی دیگر از اولویتهای شرکت ملی گاز ایران پیگیری می کند و پیش بینی می کنم این خط تا پایان سال آینده به بهره برداری برسد.
ترتبی در خصوص خط لوله انتقال گاز به سیستان و بلوچستان تصریح کرد: گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان به روش BOT انجام می شود و چندی پیش قرارداد آن با حضور وزیر نفت امضا شد.
موضوع گازرسانی به سیستان و بلوچستان از دو جنبه حائز اهمیت است. نخست، توسعه منطقه ای در این پروژه بسیار حائز اهمیت است که گاز را به شهرهای این استان برسانیم و از سوی دیگر با توسعه گازرسانی و جایگزینی گاز با سوختهای مایع در نیروگاههای این استان، صرفه جویی اقتصادی به دست می آید.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: هم اکنون مراحل پایانی تست خط لوله صادرات گاز به عراق در جریان است و پیش بینی می شود مشعل گاز در آینده نزدیک در مرز دو کشور روشن شود.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس، زیرساختهای مورد نیاز برای آغاز صادرات گاز به عراق از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران فراهم شده و آمادگی لازم برای اجرای این پروژه وجود دارد.
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اینجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
تحویل گاز به نیروگاهها از مرز 46 میلیارد مترمکعب عبور کرد
برچیده شدن قوانین دست و پاگیر در صادرات / پیش بینی رشد 40 درصدی در دوران پساتحریم
کیفیت پایین بازار صادراتی گازوئیل را از رونق انداخت
تولید گاز کشور بیش از ٥ میلیارد مترمکعب افزایش یافت
زمستان سخت، بودن یا نبودن گاز مسئله این است
پیوستن ایران به جمع تولیدکنندگان کاتالیست/جایگاهداران در آستانه ورشکستگی
۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]