واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در نخستین سمپوزیوم استفاده بهینه از آب مطرح شد : بومی سازی تکنولوژی تسویه پسماندهای صنعتی /انتقال آب خزر اقتصادی نیست دبیر علمی سمپوزیوم استفاده بهینه از آب با بیان اینکه تکنولوژی تسویه پسماندهای صنعتی در کشور بومی سازی شده است طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی کشور را دارای توجیه اقتصادی نداست و افزود: شرکت های زیادی در کشور وجود دارند که می توانند اجرای تسویه پسماندها را اجرایی کنند و به طور قطع این طرح شدنی است اما هزینه بالا داشته و توجیه اقتصادی ندارد .
۱۳۹۴ يکشنبه ۸ آذر ساعت 15:02
مهدیه مصطفوی دبیر علمی این گردهمایی در نخستین سمپوزیوم استفاده بهینه از آب که امروز در محل هتل المپیک تهران برگزارشد با اشاره به اینکه بر آنالیز پساب واحدهای صنعتی متمرکز شده ایم اظهار کرد: شرکت های داخلی در انجام تسویه فاضلاب های صنعتی به توفیقات مهمی دست پیدا کرده اند و بخش عمده ای از تجهیزات این صنعت با تلاش صنعتگران بومی سازی شده است .
دبیر علمی نخستین گردهمایی سیستم های تصفیه آب و بازیافت پساب های صنعتی و بهداشتی ایران تصریح کرد: استفاده مجدد از پساب بخصوص در کشورهای خشک و نیمه خشک همانند ایران به صورت یک امر اجتناب ناپذیر برای تامین قسمتی از نیازهای آبی در آمده است.
مصطفوی با بیان اینکه آب برخی از رودخانه های کشور همانند بهمن شیر به نوعی قابل تسویه و بازیافت است ، گفت : سیستم تسویه اولتراسیون برای نخستین بار در رودخانه بهمن شیر مورد استفاده واقع شده است .
وی تاکید کرد: اهمیت این موضوع تا آنجاست که سازمان بهداشت جهانی استفاده مجدد از پساب برای مصارف غیرشرب را در زمره دستورالعمل های مهم خود قرار داده است.
مصطفوی ادامه داد: تولید پساب های صنعتی در کشورهای صنعتی حجم قابل ملاحظه ای را شامل می شود و در کشورهای در حال رشد با توسعه صنایع در آنها، حجم تولیدی این گونه پساب ها روز به روز افزایش می یابد؛ به همین دلیل تصفیه و استفاده مجدد از پساب های صنعتی برای تامین بخشی از نیازهای آبی روزمره بسیار مهم است.
مصطفوی با اشاره به اینکه با توجه به کمبود منابع آب شیرین در جهان، بشر ناچار است جهت حفظ منابع آب شیرین و توسعه پایدار منابع، قسمتی از احتیاجات آبی خود را از سایر منابع همانند دریاها، رودخانه ها و حتی پسابها تامین کند ،اظهار کرد: پساب های تولیدی شامل پساب های شهری، صنعتی و غیره است که استفاده مجدد از آنها از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی گفت: اهمیت این موضوع وقتی بیشتر می شود که بدانیم بسیاری از جوامع بشری در نقاط مختلف جهان هم اکنون به محدودیت تامین آب خود مواجه شده و یا به زودی مواجه خواهند شد. «علی خاکشور» دبیر این گردهمایی نیز در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: در صددیم تا با ارائه ایده های خلاقانه و نتایج ارزشمند، پژوهش های صورت گرفته در این حیطه، صنایع مختلف داخلی کشور را در بازیابی پساب های تولیدی و به کارگیری مجدد آن یاری کنیم.
خاکشور هدف از برگزاری این سمپوزیم را معرفی توانمندی شرکت های معتبر در زمینه تسویه پساب ها و فاضلاب های صنعتی اعلام کرد و افزود: این گردهمایی فرصتی است که تا ضمن معرفی توانمندی های داخلی کشور شرکت ها را ترغیب به تصفیه پسماندهای صنعتی کرد .
وی ابراز امیدواری کرد که در فرصت مغتنم پیش آمده در این گردهمایی، بستری جهت همکاری های بیشتر و اشتراک تجارب ارزشمند ایجاد شود تا بتوان گامی مؤثر در راستای حفظ منابع آب کشور برداشت.
وی خاطرنشان کرد: امروز آب به عنوان عنصری مشابه با نفت در نظر گرفته و روز به روز بر تقاضای آن در سطح جهان افزوده می شود؛ در حالی که تامین و فراوری آن محدود است.
محمد محسنی رئیس هیات مدیره شرکت تسویه پسماندهای صنعتی نیز گفت: در این سیستم تسویه امکان بازیافت 100 درصدی آب وجود دارد البته هریک از شرکت هایی که در این زمینه فعال هستند روشی منحصر به فرد برای خود دارند که یکی از دلایل آن نداشتن تجربه و دانش کافی در این زمینه است که اجرای کار را با سعی و خطا همراه می کند .
وی ادامه داد: با توجه به شرایط کم آبی که در جهان به وجود آمده به زودی رقابت شدیدی بر سر تسویه پسماندهای صنعتی و خانگی آغاز خواهد شد .
در این گردهمایی دو روزه، 10 پژوهش از سوی شرکت های ایرانی و خارجی ارائه می شود و آخرین دستاوردهای این عرصه مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
شرکت هایی از کشورهای آمریکا، آلمان، ژاپن، هندوستان، سوئیس، اسپانیا، ایتالیا و اتریش در این گردهمایی شرکت دارند.
براساس این گزارش نخستین گردهمایی سیستم های تصفیه آب و بازیافت پساب های صنعتی و بهداشتی ایران، امروز (یکشنبه) با حضور فعالان این عرصه از ایران و هشت کشور خارجی در هتل المپیک تهران آغاز بکار کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]