واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آذر ۱۳۹۴ (۱۷:۴۲ب.ظ)
با وجود تهديدهاي امنيتي نمايشگاه بين المللي کتاب بيروت گشايش يافت موج - پنجاه ونهمين دوره نمايشگاه بين المللي کتاب بيروت با وجود تهديدهاي امنيتي و مواجه بودن کشورهاي عربي با چالشهاي سخت، امسال هم با حضور گسترده ناشران آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاري موج؛ اين نمايشگاه که باشگاه فرهنگي عربي با همکاري اتحاديه ناشران لبنان آن را برگزار کرده است و به مدت ده روز در منطقه البيال بيروت ادامه خواهد داشت، عصر جمعه با حضور تمام سلام نخست وزير لبنان گشايش يافت.
نمايشگاه بين المللي کتاب بيروت از سال 1956 تاکنون حتي در دوران جنگ داخلي در اين کشور فعاليتش متوقف نشده است.
حدود 170 انتشاراتي از کشورهاي عربي فلسطين، سوريه، ليبي، کويت، سعودي، عمان، عراق، لبنان، الجزائر، مصر، عراق، اردن و تونس در اين نمايشگاه حضور يافتهاند و مشارکت سوريه ومصر چشمگير است.
علاوه بر کشورهاي عربي، رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در بيروت، يک انتشاراتي رسمي چين، سه انتشاراتي ترکيه، يک انتشاراتي قبرس در اين نمايشگاه حضور دارند.
چهار دانشگاه لبناني، البلمند، الکسليک، اللويزه و اللبنانيه هم حضوري فعال در نمايشگاه کتاب بيروت دارند.
همچون سال هاي گذشته در ايام برگزاري نمايشگاه که مردم از نقاط مختلف لبنان براي بازديد و خريد کتابهاي مورد نياز خود به نمايشگاه مراجعه ميکنند، چندين سخنراني و ميزگردهاي فرهنگي، انديشه اي، تربيتي، تاريخي و سياسي تشکيل ميشود.
ضمن تشکيل نشستهايي براي بررسي بحران مطالعه در لبنان، فلسفه دين، اوضاع اقتصادي لبنان و مشکلات ناشي از جنگ جهاني اول، شبهاي شعر نيز برگزار و از برخي اديبان و نويسندگان تجليل و تکريم خواهد شد.
تعدادي از روايان، نويسندگان، روزنامه نگاران و سياستمداران تاليفات جديد خود را در نمايشگاه بيروت عرضه کردهاند.
در نمايشگاه بين المللي کتاب بيروت، امسال براي نخستين بار بخش فضاي ديجيتال بيروت (beirut digital space) به ابتکار شرکت (graphic shop) و با همکاري و مشارکت اتاق تجارت، صنعت و کشاورزي لبنان برگزار ميشود.
نرمين الخنسا رييس کميته فرهنگي باشگاه فرهنگي عربي گفت که نمايشگاه کتاب بيروت در مقابل جهل مقاومت کرده و براي خلق فضاهايي به منظور نوشتن، اختراع و انديشه کردن ادامه مييابد.
سميح البابا رييس باشگاه فرهنگي عربي هم از نمايشگاه بين المللي کتاب بيروت به عنوان «عيد نويسندگان و چهره درخشان فرهنگ» ياد کرد و گفت که دليل اصرار ما به برگزاري نمايشگاه درهر شرايطي، ادامه نشرو گسترش فرهنگ است.
وي با بيان اين که «قبول نداريم که فرهنگ در انحصار صاحبان قدرت، پول و جاه و مقام است»، افزود: هدف اصلي ما دعوت اش از صاحبان اصلي فرهنگ يعني مردم بدون توجه به رنگ، تابعيت و وابستگي ديني و سياسي براي مشارکت در اين جشنواره فرهنگي است.
سميح البابا خاطرنشان کرد: اگر از آزادي فرهنگي صحبت ميکنيم منظور گسترش فرهنگ سازندگي، ساختن، توسعه و گشايش، فراهم کردن زمينه گفت وگوي ملي، حمايت از آزادي بيان، رسانه، نقد و اعتراف به حق اختلاف سليقه است.
سميره عاصي رييس اتحاديه ناشران لبنان هم با بيان اين که «اهتمام به کتاب بر ضرورت اهتمام دولت به نظام تربيتي تاکيد دارد»، خطاب به نخست وزير لبنان گفت که صنعت نشر در اين کشور با مشکلات و سختيهاي زيادي مواجه است.
تمام سلام نخست وزير لبنان هم از برگزاري نمايشگاه عربي - بين المللي کتاب بيروت درشرايط سخت داخلي و خارجي ابراز خرسندي کرد و گفت که اين نمايشگاه بدون توجه به چالشهاي سياسي و اقتصادي و تهديدهاي امنيتي برگزار ميشود.
وي به انتشار کتابهاي ديني اشاره کرد و خواستار توجه، اهتمام و دقت ويژه به اين کتاب ها هنگام نوشتن، چاپ، انتشار و توزيع شد تا انديشههاي مسموم در جامعه پخش نشود.
نخست وزير لبنان افزود: بي توجهي و تساهل در معيارهاي نشر انديشه ديني از طريق کتاب و رسانه ها، ممکن است درها را براي ترويج مفاهيم اشتباه از دين و انديشههاي تاريک فراهم و بر افکار و عقل جوانان تأثير منفي گذاشته و آنها را از طريق صحيح منحرف و به دامن گروههاي تروريستي تندرو بي اندازد.
تمام سلام با بيان اين که هر روز نتايج انديشه تندروي و تأثير خطرناک آن بر جوانان را که تصور ميکنند منفجر کردن خود يک واجب ديني است، لمس و مشاهده ميکنيم و آخرين آن در منطقه برج البراجنه ضاحيه جنوبي بيروت بود و تروريست ها دهها انسان بي گناه را به شهادت رساندند.
وي به حوادث تروريستي در پاريس هم اشاره کرد و اين جنايات تروريستي را ناشي از انديشههاي تاريک براي مشوش کردن چهره دين اسلام دانست.
نخست وزير لبنان خاطرنشان کرد: در لبنان با جنايات تروريستي مواجه هستيم که هدف آنها ايجاد فتنه و متزلزل کردن ثبات کشور ما است و اما براي مقابله با آنها بايد همچنان ضمن هوشياري نيروهاي ارتش و امنيتي و ادامه اقدامات قابل تقدير آنها، بر تمايل شديد خود به زندگي مسالمت آميز با وجود همه تلاشهاي فتنه انگيز اصرار کنيم.
تمام سلام، همبستگي و اجماع ملي بعداز انفجارهاي تروريستي در ضاحيه جنوبي بيروت را نشانه حکمت و مسئوليت پذيري رهبران سياسي لبنان دانست و گفت که امروز هم شاهد شرايط سازنده براي ايجاد راه حلهايي به منظور خروج از بحران سياسي کنوني هستيم.
وي افزود: گفت وگوهاي ملي زير نظر نبيه بري رئيس مجلس و گفت وگوهاي دوجانبه بين گروههاي سياسي راه مسالمت آميزي است که به ايجاد تفاهم ها و خروج لبنان از بن بست سياسي منجر ميشود.
نخست وزير لبنان خاطرنشان کرد: ما از هرگونه نزديک شدن وگشايش در روابط بين گروههاي سياسي استقبال و تاکيد ميکنيم که انتخاب رئيس جمهوري بايد در رأس دستور کار همه نشست ها و گفت وگوها باشد.
با حضور تمام سلام جوايز نويسندگان و ناشران برتر اهدا شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]