واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۴۵ب.ظ)
در روزهاي بيشمار پرندهنگري کشور؛ مسوولان دوربينهايشان را رو بهسوي فريدونکنار بگردانند موج- دو روز در سال به نام پرندگان نامگذاري شده و يک هفته در گوشه و کنار کشور اين روز گرامي داشته ميشود اما هنوز مسوولان کشور نتوانستهاند معضل پرنده کشي را در شمال کشور که در ديگر استانها هم در حال رواج است متوقف کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، روز پنجشنبه سازمان ميراث فرهنگي با همکاري «خانه طبيعتگردي ايران» مراسم گراميداشت روز ملي پرندهنگري را برگزار کرد. اما در فاصله کمي از تهران و محل سالن اجتماعات موزه ملت کاخموزه سعدآباد که روز پرندهنگري گرامي داشته شد، در شمال کشورمان بر اساس اطلاعات موثق دريافتي از شهرستان فريدونکنار، چهارشنبهشب همزمان با جو مهآلود و از راه رسيدن موج دوم پرندگان مهاجر، يکى از بزرگترين کشتار غازهاى وحشى بهوسيله تورهاى هوايى مرتفع ويژه صيد غاز صورت گرفت.
به دنبال اين حادثه پنجشنبه ۵ آذر لاشه بيش از هزار و پانصد غاز خاکسترى بهصورت علنى در بازار پرنده فريدونکنار رو و زير تختها قرار دادهشده است و قطعاً گونههاي ديگر غازهاى مهاجر نيز در اين قلعوقمع گروهى صيدشدهاند.
دوم آذر، در تقويم محيط زيستي کشور روز ملي «پرندهنگري» نامگذاري شده است، اين در حالي است که 25 آبان نيز در تقويم ميراث فرهنگي و گردشگري به اين نام ثبتشده است به گفته اسماعيل کهرم پرندهشناس و مشاور رئيس سازمان حفاظت محيطزيست، با توجه به وضعيت بد و نامناسب پرندگان در کشور اگر هرروز هم روز پرندهنگري باشد بازهم کم است.
دو روز در سال به نام پرندگان نامگذاري شده و يک هفته در گوشه و کنار کشور اين روز گرامي داشته ميشود اما هنوز مسوولان کشور نتوانستهاند معضل پرنده کشي را در شمال کشور که در ديگر استانها هم در حال رواج است متوقف کنند.
هفته گذشته سرهنگ حميدرضا خيل دار، فرمانده يگان حفاظت سازمان محيطزيست در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج با يادآوري اين نکته که شروع به تخلفات در شهرستان فريدونکنار و ديگر شهرهاي پيرامونش از 8 سال پيش آغازشده و در اين مدت بهنوعي رهاشده بوده است، گفت: نميتوانيم در مدت 2 سال اين مسأله را حل کنيم و بايد مرحلهبهمرحله پيش برويم.
سرهنگ خيل دار جمعآوري بازار فروش پرندگان را نخستين اقدام براي حل اين معضل دانست و افزود: سعي ميکنيم بدون ايجاد تنش اين مسأله را حل کنيم.
به عقيده وي، تعداد محدودي از شکارچيان در فريدونکنار سودهاي هنگفتي کسب ميکنند و اين افراد از بيکاري جوانان سوء استفاده کرده و آنها را براي برخورد با مأموران تحريک ميکنند.
اما اسماعيل کهرم مشاور رييس سازمان حفاظت محيطزيست گفت: گونههاي زيادي از پرندگان مانند ميشمرغ، هوبره، سياه خروس، زاغ بور، اردک سرسفيد، عروس غاز و گيلانشاه خالدار برخي گونههاي درخطر انقراض هستند، علاوه بر اينکه تعدادي با تفنگ پرندگان را شکار ميکنند عده زيادي با تور و انواع دامها به حيات پرندگان خاتمه ميدهند.
به نظر ميرسد صدور همين تعداد محدود مجوز شکار، باهدف مقابله با شکارهاي زيرزميني يا مخفيانه صورت ميگيرد زيرا درهرحال افرادي که اقدام به خريد تفنگ ميکنند باهدف آويختن به ديوار منزل هزينه نميکنند.
کهرم به ساختوسازهاي بيرويه بهعنوان تهديد ديگري براي حيات پرندگان اشاره کرد و گفت: امروز باغها و درختان به ساختمان و تلي از شيشه و سيمان تبديلشدهاند که اين مسأله لانهسازي و پرواز پرندگان را با خطر و مشکل مواجه ميکند.
از ميان رفتن شرايط طبيعي براي زيست پرندگان در کشور ضربه سنگيني به جمعيت آنها وارد کرده است، شکار آنهم به سبک و سياق بيرحمانهاي که در فريدونکنار و شهرهاي اقمارياش هرسال همزمان با فصل مهاجرت در کنار مسامحه مسوولان روي ميدهد، شايد آنچنان جمعيت پرندگان را در کشور کاهش دهد که روزي به ياد آنها گرامي داشته شود.
بيش از 9 هزار گونه پرنده در دنيا وجود دارد که حدود 13 درصد آنها درخطر انقراض قرار دارند، سالانه حدود 5.5 تا 6 ميليون پرنده مهاجر وارد ايران ميشود.
تعداد گونههاي پرنده موجود در ايران بيش از کل اروپا است و اين موضوع نشان از اهميت اين مسأله در کشور دارد، بيش از 80 تا 85 درصد پرندگان مهاجر آبزي و کنار آبزي هستند و بيشترين مامن آنها تالابهاست ازاينرو توجه به وضعيت تالابها در حيات پرندگان مهاجر يک اصل اجتنابناپذير است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]