محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855914843
سیب زمینی چگونه دوباره سیاسی شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: سیب زمینی چگونه دوباره سیاسی شد؟ اقتصاد > اقتصاد سیاسی - اعتماد نوشت: هر چند جنجال خبری بر سر سیبزمینی برای دومین بار در یک دهه اخیر بالا گرفته اما بررسی فضای خبری نشان میدهد سیبزمینی تنها ماده غذایی سیاسی در ایران نیست.
اين نخستينباري نيست كه سيبزميني وارد عرصه سياست شده است. يك بار به دليل توزيع رايگان سيبزميني ميان مردم، اين ماده غذايي خبرساز شد و باري ديگر به دليل امحا. دومين باري است كه سيبزميني با انتخابات گره خورده است. به نظر ميرسد سال ١٣٨٨، توزيع رايگان سيبزميني قرار بود آرا را تحت تاثير قرار دهد و امسال امحاي سيبزمينيها قرار است نتيجه آرا را تغيير دهد. حالا از ميان سياستمداران هم قرباني گرفته است.
يك نماينده مجلس در اعتراض به اقدام صورت گرفته استعفا داده است. پاي سيبزميني به تمام جلسات مهم دولتي و خصوصي باز شده است. هم سخنگوي دولت مجبور است در جلسات هفتگياش درباره سيبزميني توضيح دهد، هم رييس كميسيون كشاورزي در نشست شوراي گفتوگوي دولتي و خصوصي. كمتر مقام رسمي است كه چند روز اخير دربارهاش حرف نزده باشد.
اينچنين است كه سيبزميني صدرنشين اخبار شده و بخشي از فضاي رسانهها را به خود اختصاص داده است. اين دومين باري است كه در هفت سال اخير سيبزميني صدرنشين خبرها ميشود. سال ١٣٨٨ بود كه سيبزمينيهاي خبرساز، فضاي سياسي كشور را تحت تاثير خود قرار دادند.
درست در روزهايي كه دولت درباره سهام عدالت و بردن پول نفت سر سفرههاي مردم حرف ميزد، گونيهاي سيبزميني رايگان كنار جادهها به مردم تحويل داده ميشد. ميگفتند توزيع سيبزمينيهاي رايگان همزمان با سفر يكي از شخصيتهاي سياسي كشور صورت ميگرفت، با هدف كمرنگ كردن استقبال مردمي از وي. هر چه بود پاي سيبزميني به شعارهاي سياسي نيز باز شد و برخي آن را استراتژي و تاكتيك دولت براي كسب دوباره آرا ارزيابي كردند. امروز اما منتقدان دولت داستاني ديگر را در اين عرصه آغاز كردهاند. چرا سيبزمينيها امحا شده است؟ اظهارات كوچكزاده، نماينده منتسب به جبهه پايداري حالا هم دولت را تحتالشعاع سيبزميني قرار داده است و هم مجلس را. سرآغاز داستان
١٧٠٠ تن سيبزميني در استان فارس دفن شده است. دلايلي كه در اين حوزه ذكر ميشود، متفاوت است. برخي ميگويند سيبزمينيها فاسد بودند و برخي ميگويند براي كنترل بازار دفن شدند. آنچه در اين ميان توجه بسياري را به خود جلب كرده است همان دليل دفن است چرا كه شك و شبهه بر سر اصل اقدام تا حدي برطرف شده است. رييس انجمن ملي سيبزميني درباره آنچه رخ داده است، به «اعتماد» گفت: من نه از نزديك اين انبار سيبزميني را ديدهام و نه سيبزمينيها دفن شده را وزن كردهام كه بخواهم درباره خراب بودن يا سالم بودن و تناژ آن نظر بدهم اما واقعيت آن است كه سيبزمينيها دفن شدهاند و تا جايي كه من ميدانم فاسد بودند در نتيجه امكان نداشت به عنوان خوراك دام مورد استفاده قرار گيرند. محمد رحيم نيازي در حالي كه در پاسخ به سوالات دايما تاكيد ميكرد قصد سياسي حرف زدن را ندارد و نميخواهد جز به حوزه فعاليتش به حوزهاي ديگر بپردازد، گفت: ارزيابي من اين است كه سرو صداي ايجاد شده بر سر سيبزمينيها چندان درست نيست، دولت كار درستي كرده كه سيبزمينيها را دفن كرد والا در سالهاي آتي كشور با بحران سيبزميني روبهرو ميشد و مردم مجبور ميشدند بهاي گزافي براي خريد سيبزميني در سالهاي آتي بپردازند. او گفت: ١٢ ماه سال ما فرياد ميكشيم كه دچار مشكليم اما يكي از ميان شما مطبوعات از ما نميپرسيد مشكلتان چيست، حالا اما چون داستان سيبزميني را سياسي كردهاند همه از ما ميپرسند كه چرا سيبزميني دفن شده و چرا اين اتفاق رخ داده است. وي گفت: ميدانيد مشكل ما اصلا دفن سيبزمينيها نيست. اين سيبزمينيها در قالب خريد تضميني از سوي سازمان تعاون روستايي خريداري شده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه دولت اعلام كرده است سيبزمينيها متعلق به وي نبوده، گفت: پول خريد تضميني را دولت بايد بپردازد، حالا به هر واسطهاي كه پول را تامين كردهاند من سازمان تعاون روستايي را به عنوان مسوول ميشناسم، اين مهم نيست، نكته اينجاست كه به دليل بالا بودن ميزان توليد سيبزميني در سال جاري بازار با مازاد سيبزميني روبهروست و قيمتها نيز به همين دليل پايين است. وي در توضيح اين مطلب افزود: سيبزميني ماده غذايياي است كه نميتوان طولاني مدت آن را نگه داشت. هم در سرما خراب ميشود هم در گرما از اين رو انبار سيبزميني به مدت طولاني غيرممكن است از اين رو سيبزمينيهاي خريداري شده با گرم شدن هوا به تدريج فاسد شدند و كاري هم از دست كسي بر نميآمد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان تصميمگيري زودهنگام براي توزيع اين ماده غذايي در مراكز متولي فقرا و... وجود نداشت، گفت: تا جايي كه من ميدانم اين امكان وجود نداشت چون اگر دولت حتي يك كيلو سيبزميني رايگان توزيع ميكرد، دوباره ماجراهاي سال ١٣٨٨ تكرار ميشد. طبيعتا اين يادآوري چندان براي مقامات دولتي مطلوب نبود. سيبزمينيها را ما دفن كرديم
از سوي ديگر احد بهجت حقيقي، مديركل تعاون روستايي استان فارس درباره آنچه در اين استان رخ داده است، به خبرنگار «اعتماد» گفت: سيبزمينيها امروز دفن نشدهاند، مرداد ماه بود كه سيبزمينيهاي فاسد شده، دردسر ساز شدند، پيش از اين تاريخ، بسياري از سيبزمينيكاران به دليل كاهش قابل توجه قيمت خريد تضميني سيبزميني، با بحران روبهرو شده بودند. او ادامه داد: قيمت خريد سيبزميني به ٥٠تومان رسيده بود، ما تصميم گرفتيم وارد عمل شويم تا فشار را از روي كشاورزانبرداريم. براي خريد تضميمي سيبزميني وارد عمل شديم و بعد هم در مرداد ماه به دليل فاسد شدن سيبزمينيها، آن را دفن كرديم اما در اين حوزه چند نكته عجيب وجود دارد كه بايد ابهام زدايي شود. اين مقام مسوول گفت: دفن محصولات كشاورزياي كه با مازاد توليد روبهرو هستند، امري معمولي و عادي است، كاش آقاياني كه امروز نگران شدهاند چرا سيبزمينيها را دفن كرديم ميرفتند بررسي ميكردند كه در دوره تصدي دولت قبل چه حجم سيبزميني و پياز و ساير محصولات كشاورزي دفن شد و تازه يك بار هم كه تصميم گرفتند به جاي امحاي سيبزميني آن را رايگان بين مردم توزيع كنند، نتيجه چه شد؟ شاد كردن موقتي برخي به قيمت ضربه زدن به سيبزمينيكاران؟
او گفت: شايد برخي انتقاد داشته باشند كه اين سياست امريكايي است اما به هر حال كاري است كه دايم انجام ميشود. وي گفت: در ضمن بايد توجه داشت كه همين نمايندگان معترض اصلا به اين نكته توجه نميكنند كه طبق قانون ما حق نداريم سيبزمينيها را رايگان ميان مردم توزيع كنيم. اگر واقعا به دنبال اين هستند كه هر ماده غذايي مازادي رايگان توزيع شود، خواهش ميكنم نسبت به تصويب قانوني در اين بخش اقدام كنند تا دست ما هم باز شود. او گفت: دولت يازدهم با توجه به نبود مباني قانوني، نميتوانست نسبت به توزيع رايگان سيبزمينيها اقدام كند، من خودم سال ١٣٨٨ شاهد بودم حركت دولت براي توزيع رايگان سيبزميني كشاورزان را با چه بحراني روبهرو كرد. از سوي ديگر ديدم مردم گوني گوني سيبزمينيهايي كه تحويل گرفتند را دور ميريختند. چرا آن روز اعتراض نكرديد؟
اين تنها مديركل تعاون روستايي استان فارس كه از سوي كوچكزاده به اقدامي غيراخلاقي متهم شده، نيست كه به خبرساز شدن ماجرا اعتراض دارد. عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت در مجلس نيز از سكوت سالهاي قبل و جنجال روزهاي اخير تعجبزده است. غلامعلي جعفرزاده ايمن آبادي ميگويد: در سال ١٣٨٤ شاهد امحاي يك ميليون و ٣٩٦ هزار تن سيبزميني و در سال ١٣٨٧ رقمي در حدود يك ميليون و ٧٤ هزار و ٥٠٤ تن از اين محصول بودهايم اما صداي كسي در نيامد. وي تاكيد كرد: اقدامي كه از سوي سازمان تعاون روستايي براي تنظيم بازار سيبزميني صورت گرفته است بارها درباره محصولاتي ديگر حتي مرغ جهت تنظيم بازار انجام گرفته است. وي با تاكيد بر اينكه توزيع رايگان سيبزميني كشاورزان را ورشكسته ميكرد، ادامه داد: تا جايي كه امكان داشت سيبزمينيهاي رايگان ميان مردم توزيع شدند و جاي سوال دارد نمايندهاي كه خود را هوادار ملت ميداند، چرا به اسناد و تلاش مسوولان براي تنظيم بازار مراجعه نكرده است ؟ در تيرماه سال جاري نامهاي از سوي سرپرست سازمان تعاون روستايي استان فارس به اين سازمان ارسال ميشود و در آن نكاتي در خصوص سيبزمينيهاي انبار شده ذكر ميشود. در اين نامه با اشاره به اينكه سيبزمينيها در معرض فساد قرار گرفتهاند درباره اختصاص سيبزمينيها به سازمان بهزيستي و كميته امداد كسب تكليف شده است. از سوي ديگر بر اساس سندي كه خانه ملت منتشر كرده، تاكيد شده است از ٧٧٠ تن سيبزميني خريداري شده توسط تعاوني روستايي داراب ٦٠٠ تن فاسد شده و احتمال فساد ١٧٠ تن باقي نيز بالاست از اين رو مقرر شده است ١٧٠ تن سيبزميني صرفا جهت توزيع رايگان در اختيار خانوادههاي تحت پوشش كميته امداد و بهزيستي قرار گيرد. اين دو ارگان نيز حق دريافت هيچ مبلغي بابت سيبزمينيها را نخواهند داشت.
درباره سيبزميني چه گفتند؟ محمدباقر نوبخت، رييس سازمان مديريت و برنامهريزي: اين اقلام براي دولت نيست كه بخواهد آن را امحا كند. سازمان مديريت و برنامهريزي از طريق بانك توسعه صادرات اين تعهد را دارد كه اگر بازار صادراتي براي اين محصولات يافته شد، دولت درباره صادرات اين محصولات كمك ميكند. چه كسي ميپذيرد سيبزميني توليد و سپس امحا شود؟ لذا دولت از طريق يارانه صادراتي از اينگونه محصولات حمايت ميكند و قطعا دولت در اين بخش كمك ميكند. عباس رجايي، رييس كميسيون كشاورزي مجلس: نسبت به معدوم كردن سيبزمينيها اعتراض داريم و به نظر ميرسد كه دولت در اين رابطه كجسليقگي صورت داده است، چراكه اين ميزان سيبزميني ميتوانست خوراك دام شود. محمد مهدي برومندي، سخنگوي كميسيون كشاورزي: با توجه به مستندات موجود امحاي سيبزمينيهاي ياد شده در تيرماه به دليل كيفيت پايين اين محصول و فاسد شدن آن رخ داده است. ابوالقاسم سوزنچي، عضو هياترييسه انجمن ملي سيبزميني: امحاي سيبزمينيها قانوني بوده و در واقع دولت به وظيفه خود عمل كرده است.
همه خوراكيهاي سياسي هر چند جنجال خبري بر سر سيبزميني براي دومين بار در يك دهه اخير بالا گرفته اما بررسي فضاي خبري نشان ميدهد سيبزميني تنها ماده غذايي سياسي در ايران نيست. سيبزمينيهاي انتخاباتي تنها بخشي از اخبار مواد غذايي سياسي را به خود اختصاص دادند. هنوز جمله رييس دولت پيشين در خصوص قيمت بالاي گوجه فرنگي در خاطر بسياري باقي است. وقتي از وي درباره چرايي نرخ بالاي تورم سوال شد و قيمت گوجهفرنگي شاهد مدعا شد، وي با طمانينه پاسخ داد: گوجه را از محل ما بخريد، ارزانتر است. اين جمله جرقهاي بود كه پاي گوجه فرنگي را به تعبيرها و تفسيرهاي سياسي باز كرد. در سالهاي گذشته پاي چاي و برنج نيز همپاي مسكن به عرصه سياست باز شد. گراني توام با نايابي برنج در سالهاي قبل سبب شد برخي سياستمداران نيز وارد گود شوند و درباره امنيت غذايي هشدار دهند. بازار ايران پيش از اين با گراني توام با نايابي چاي نيز روبهرو شده است. با اين حال شايد نان را بتوان سياسيترين خوراكي ايراني ناميد. نانخورترين ملت جهان چنان با حساسيت اخبار مربوط به قيمت نان را دنبال ميكنند كه گراني نان همواره براي دولتها مسالهساز شده است. نان هر چند اين روزها ديگر ماده غذايي چندان ارزاني نيست اما هنوز از يارانههاي دولتي سهمي بالا ميبرد. 3535
کلید واژه ها: هزینه های انتخابات - محصولات کشاورزی -
چهارشنبه 4 آذر 1394 - 08:36:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
سیب زمینی دوباره سیاسی شد!
سیب زمینی دوباره سیاسی شد سیب زمینی هایی که بهانه مهدی کوچک زاده برای اعلام استعفا از نمایندگی شده بودند حالا باعث پرده برداری از ماجرایی سابقه دار شده است سیب زمینی دوباره سیاسی شد سیب زمینی هایی که بهانه مهدی کوچک زاده برای اعلام استعفا از نمایندگی شده بودند حالا باعث پردهامحاء سیبزمینی برای حمایت از کشاورز وطنی
امحاء سیبزمینی برای حمایت از کشاورز وطنی سخنگوی سابق اتحادیه بارفروشان با اشاره به امحاء هزار و 700 تن سیبزمینی گفت این کار به منظور حمایت از کشاورزان صورت گرفته است علی امامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلو سیبزمینیدفن بیش از ۱۷۰۰ تن سیب زمینی
دفن بیش از ۱۷۰۰ تن سیب زمینی مسئول بحث تولید محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی است ضمن اینکه بحث تجارت این محصولات نیز از وزارت بازرگانی بر عهده وزارت کشاورزی قرار گرفته است که این موضوع نشان دهنده وظایف مضاعف این وزارتخانه می باشد لذا به نظر می رسد عدم برنامه ریزی و کوتاهی دسیب زمینی ها را چه کسی دفن کرد؟ «دولت» یا «بازار»؟
سیب زمینی ها را چه کسی دفن کرد دولت یا بازار به گزارش آخرین نیوز جواد غیاثی در روزنامه خراسان نوشت با وجود کش و قوس ها و برخی دعواها با رنگ و بوی سیاسی در مورد ماجرای امحای 17 تن سیب زمینی بعد از اظهارنظر دو نماینده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و انتشار سند خرید تضمینی سیب زتکرار/ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: معدوم کردن 1700 تنی سیب زمینی اشتباه بود/ دولت یارانه دو سال قبل کشاورزان را
تکرار رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس معدوم کردن 1700 تنی سیب زمینی اشتباه بود دولت یارانه دو سال قبل کشاورزان را پرداخت کندرئیس کمیسیون کشاورزی گفت معتقدیم یکی از پایههای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی باید سیاستگذاری شود به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس عباس رجایی شب گذشته دمعدوم کردن 1700 تنی سیب زمینی اشتباه بود
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس معدوم کردن 1700 تنی سیب زمینی اشتباه بود رئیس کمیسیون کشاورزی در نشست امشب شورای گفتگو گفت معتقدیم یکی از پایههای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی باید سیاست گذاری شود ۱۳۹۴ سه شنبه ۳ آذر ساعت 10 33 به گزارش خبرگزاری پانا عباس رجایی در نشست شورای گفتگو گضرروت کنترل بازار در راستای دفن هزار و 700 تن سیب زمینی
ضرروت کنترل بازار در راستای دفن هزار و 700 تن سیب زمینی دبیر دوم کمیسیون کشاورزی گفت در واقع دفن هزار و 700 تن سیب زمینی برای حمایت از کشاورزان و تنظیم کنترل بازار ضرورت داشته است محمد سادات ابراهیمی دبیر دوم کمیسیون کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان دررییس کمیسیون کشاورزی مجلس: معدوم کردن 1700 تنی سیب زمینی اشتباه بود/ دولت یارانه دو سال قبل کشاورزان را پرداخت
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس معدوم کردن 1700 تنی سیب زمینی اشتباه بود دولت یارانه دو سال قبل کشاورزان را پرداخت کندرئیس کمیسیون کشاورزی در نشست امشب شورای گفتگو گفت معتقدیم یکی از پایههای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی باید سیاست گذاری شود به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس عبادفن 1700 تن سیبزمینی قانونی بود
عضو هیات رئیسه انجمن ملی سیبزمینی دفن 1700 تن سیبزمینی قانونی بود عضو هیات رئیسه انجمن ملی سیب زمینی ایران با بیان اینکه دفن 1700 تن سیب زمینی در کشور قانونی است گفت این حجم سیب زمینی که حذف شده قانونی بوده و درواقع دولت به وظیفه خود عمل کرده است به گزارش سرویس اقتصادی &quسیبزمینیها اول فاسد شد، بعد چال شد
سیبزمینیها اول فاسد شد بعد چال شد سخنگوی کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس ادعای امحاء سیب زمینی سالم را تکذیب کرد به گزارش فرهنگ نیوز محمدمهدی برومندی درباره دفن شدن مقادیر زیادی سیب زمینی به خانه ملت گفت با توجه به مستندات موجود امحاء سیب زمینی های یاد شده در تیرماه-
اقتصادی
پربازدیدترینها