واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سونامي بيكاري ميان رشتههاي دانشگاهي
بررسيها نشان مي دهد از ۱۱ميليون و ۳۹۲هزار و۲۲۷ نفر فارغالتحصيل يا در حال تحصيل سال گذشته، 5 ميليون و ۸۱۳ هزار و ۳۲۲ نفر غير فعال، 4 ميليون و ۵۴۴ هزار و ۷۷۵ نفر شاغل و يك ميليون و ۳۴ هزار و ۱۲۹ نفر بيكار هستند.
بررسيها نشان مي دهد از ۱۱ميليون و ۳۹۲هزار و۲۲۷ نفر فارغالتحصيل يا در حال تحصيل سال گذشته، 5 ميليون و ۸۱۳ هزار و ۳۲۲ نفر غير فعال، 4 ميليون و ۵۴۴ هزار و ۷۷۵ نفر شاغل و يك ميليون و ۳۴ هزار و ۱۲۹ نفر بيكار هستند.
به گزارش ايرنا، نتايج آمارگيري نيروي كار سال ۹۳ كه از سوي مركز آمار ايران انتشار يافته است، بيشترين ميزان بيكاري در ميان جمعيت فارغالتحصيل يا در حال تحصيل رشتههاي مهندسي و حرفههاي مهندسي با ۲۳۹ هزار و ۶۳۸نفر است.
همچنين پس از رشتههاي مهندسي، بيشتر بيكاران دانش آموخته يا در حال تحصيل به ترتيب در رشتههای بازرگاني با ۲۰۴هزار و ۱۴۰نفر و معماري با ۱۲۶ هزار و ۷۹۵ نفر در مرتبههاي بعدي بيكاري دانش آموختگان دانشگاهي قرار دارند. براساس تعريف ارائه شده از مركز آمار ايران، تمامي اعضاي ۱۰ ساله و بيشتر خانوارها كه در هفت روز قبل از مراجعه مأمور آمارگيري شاغل يا بيكار نبودهاند و در يكي از گروههاي محصل، خانه دار، داراي درآمد بدون كار و ساير، طبقهبندي شدهاند به عنوان جمعيت غير فعال اقتصادي بهشمار ميآيند. بنابراين گزارش، تعداد ۷۲۲هزار و ۲۰۶نفر از فارغالتحصيلان دانشگاهي بيكار را مقطع كارشناسي به خود تخصيص دادهاند. همچنين اين ميزان در ميان مردان ۳۱۷هزار و ۶۱۶ نفر و در ميان زنان ۸۴۶ هزار و ۸۶۷ نفر است.
نتايج اين بررسي نشان ميدهد ۱۱۰هزار و ۹۰۳ نفر با مدرك دكتري در كشور بيكارند كه به تفكيك جنسيت ۷۴ هزار و ۶۵۳نفر را مردان و ۳۶ هزار و ۲۴۹ نفر را زنان به خود اختصاص ميدهند.
بر اساس نتايج اين گزارش، از يك ميليون ۳۴هزار و ۱۲۹ نفر فارغالتحصيل يا در حال تحصيل بيكار، ۵۴۶ هزار و ۵۸۷ نفر(۵۳درصد) را زنان تشكيل ميدهند.
بيشترين جمعيت فارغ التحصيلان يا در حال تحصيل بيكار زن در رشتههاي بازرگاني، مهندسي و معماري ثبت شده است.
از يكسو نرخ دو رقمي بيكاري حكايت از شرايط ناخوشايند بازار كار دارد و از سوي ديگر بيكاري جوانان، زنان و دانش آموختگان از ديگر ويژگيهاي ناخوشايند بازار كار ايران محسوب ميشود.
سرشماري نفوس و مسكن در ايران از ۱۳۳۵ تا ۱۳۸۵ به موجب قانون هر ۱۰ سال يكبار اجرا شد و نخستين آن ۱۳۳۵ بهوسيله اداره آمار عمومي صورت گرفت و سرشماريهاي بعدي ۱۳۴۵، ۱۳۵۵، ۱۳۶۵، ۱۳۷۵ و ۱۳۸۵ انجام شد.
سال ۱۳۸۶ براساس مصوبه هيئت وزيران فاصله زماني اجراي سرشماري نفوس و مسكن از ۱۰ به پنج سال كاهش يافت و از دوم تا ۲۲ آبان ۱۳۹۰ در ۳۱ استان، يكهزار و ۱۳۹ شهر و ۹۶ هزار و ۵۴۹ آبادي اين سرشماري انجام شد.
منبع : ايــرنا
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]