محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830219075
بازخوانی روایتهای مختلف ارزان و گرانشدن «شیشه»
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
بازخوانی روایتهای مختلف ارزان و گرانشدن «شیشه» جامعه > آسیبها - شرق نوشت: ارزان و گرانشدن قیمت مخدر شیشه چرخهای را در درون خود دارد؛ افزایش مقابله به افزایش قیمت شیشه میرسد، افزایش قیمت، افزایش ناخالصی را به همراه دارد، افزایش ناخالصی، افزایش توهم و تهاجم و ایدز و انواع بیماریها را در پی دارد و در نتیجه اینها مرگ معتادان بیشتر میشود.
شاید هدف این چرخه رسیدن به این نتیجه نباشد، اما این سؤال به وجود میآید که آیا هدف از این شلکن و سفتکنها در چرخه تولید، عرضه و مصرف شیشه، تنها کنترل بازار پرآسیب اعتیاد است؟
چند ساعت حضور در پاتوقهای این روزهای معتادان راحتترین کاری است که میتوان برای بهدستآوردن قیمتهای شیشه و سایر مواد انجام داد. واقعیترین آمار را همین معتادان و پاتوقداران کف خیابانهای تهران و حاشیه اتوبانهای شلوغ دارند. آنها آخر خط رسیدهاند و خیلی چیزها برایشان سیاه و سفید شده است و به همین اندازه میتوانند خطر هم داشته باشند. چه اینکه هم سرپاتوقدار برایمان خطونشان کشید و هم از شانسمان مأموران مواد مخدر رسیدند و در یک معرکه تکراری معتادان را دستبسته روی خاک سرد غلتاندند و ترساندند و بردند. من و چند نیروی داوطلب گروههای مردمی زودتر آنجا را ترک کنیم. قبل از اینکه به پاتوق بعدی برسند و شب و تاریکی، اوضاع را تغییر دهد سؤال و جوابمان را تمام کردیم. همه مشغولند و خیالشان راحت است. پاتوقدار قبل از ورود به محدوده دادوبیدادش را بلند میکند و هشدارش را میدهد، اما وقتی گونی غذا و لوازم را در دست چند نفر از بچههای گروه داوطلبها که آشنا هستند میبیند، هم راه میدهد. سؤالمان به قیمت شیشه و دلایل افزایش آن برمیگردد. پاتوقدار یکی از پاتوقهای حاشیه اتوبان چمران قیمت را ٨٠،٩٠ هزار تومان برای هر گرم میگوید. مشمای کوچکی را از جیب کوچک شلوار لیاش درمی آورد و تکههای ریز شیشه را روی کاغذ لرزان مشتریاش میریزد و ادامه میدهد: «بالاخره بالاوپایین میشه، همین یه نرخ که نیست. الان چند ماهی میشه گرون شده و تو همین قیمتا مونده». «الان خیلیها دوا (هروئین) میزنن، این چنوقته بیشتر هم شده». فینفین ادامهداری دارد و پابهپا میشود. یکی از آدمهایش از سرازیری دیواره بزرگراه علامتی میدهد و او به همان طرف میرود، اما گویا خبر خاصی نیست و دوباره برمیگردد. استرس زیادی ندارد و دلیلش فاصله نزدیک او با آخر خط است. پاتوقدار میداند ماجرای او با آنهایی که اینجا هستند فرق دارد، پس تنها اوست که اسلحه حمل میکند و تنها اوست که حواسش جمعجمع است. برداشت او از علت افزایش شیشه را میپرسم و میگوید: «آشپزخانههای اسلامشهر و شهریار رو که داغونکردن، حسابی اوضاع خراب شد، تا بیان دوباره جاومکان درست کنن بالاخره بازار کم میاره و گرون میشه دیگه». بعد هم اضافه میکند: «خودشون گرون میکنن خانوم. دنبال اینن که گرون بشه، نکشن و دوا بکشن، وگرنه واسه من یکی که فرقی نداره». خانم مددکار همراهم به دنبال حرفزدن با بیماران همیشگی است تا شاید از میان آنها یکی دیگر آماده ترک اختیاری و آمدن به کمپ شده باشد. کمک میکند با تعداد بیشتری صحبت کنم. بیشترشان پایپبهدست، سرشان به هم گره خورده و جلوی باد را میگیرند. آنها هم همان قیمت پاتوقدارشان را میگویند. چند نفری که فویل و فندکبهدست دوره نشستهاند. میگویند هنوز کارشان به شیشه نکشیده و با همین «دوا» (هروئین) کارشان را راه میاندازند. یکیشان میگوید خیلی وقت است افرادی را میبیند که شیشه و دوا را با هم مصرف میکنند، اما همینطوری؛ یعنی بدون سرنگ و تدخینی.
پاتوق «آنجلس» زیرپلهای بلند سعادتآباد از شانس من یک عصر خلوت را میگذراند. میهمانانش میگفتند از بس مأمور میآید، بقیه پخش شدهاند در پاتوقهای دیگر. لقمههای سیبزمینی و تخممرغ سرد روی دست مددکاران مانده و از جمعیت حاضر در پاتوق بیشتر است. چند تا، چندتا دور هم حلقه زدهاند. ورود ما حساسیت دارد اما پاتوقدار علامت مثبت را میدهد و کنارشان مینشینیم. آتش ضعیفی روشن کردهاند و شاخه درختان باغهای بیسروصاحب و رهاشده این محله را میسوزانند. پاتوقدار اخلاقش سر جایش نیست و حوصله ندارد. مخصوصا که آمار دادهاند احتمال دارد دوباره مأمور بیاید. باید سریع سؤال بپرسیم و برویم. جواب روشن نمیدهد و فقط میگوید: «این آشپزخونهرو میبندن چند تا دیگه باز میشه، آشپزخونهزدن که کاری نداره». بعد هم پایش را کمی فراتر میگذارد و حرفهای بالاتر از سطح خودش میزند و میگوید: «شنیدم مواد اولیهاشرو گرونکردن، بعدم داعش الان تو مرزاست، موادهزار تا صاحاب پیدا کرده». قبل از اینکه صدای فریاد ایست، ایست مأموران بیاید، قیمت را صد تا ١١٠ میگوید. چند جوان با اسلحه حمله میکنند و از شیب باغهای زمین پشت برجهای آتیساز سرازیر میشوند. مددکار میگوید با ما کاری ندارند، بشین تا بدانند با آنها نیستی! همین هم میشود؛ همه پخشوپلا میشوند و تنها چند نفر که جان فرار ندارند، روی زمین ماندهاند. مأمورها که برمیگردند توضیح میدهیم که از یک گروه مددکاری هستیم، اما رفتار آنها چندان همکارمنشانه نیست و حرفهایی را نثارمان میکنند. مددکار میگوید چند ساعت دیگر اینجا دوباره پر میشود و اینهایی هم که میبرند فردا دوباره برمیگردند. نکته جالب در این پاتوقها حضور اتباع افغان و افرادی بود که شکلی از آلونک و چادر را برای خودشان درست کرده بودند و حتی وقتی مأمورها آمدند نه آنها ترسیدند و فرار کردند و نه مأمورها با آنها کاری داشتند.
در پاتوقهای بیریای مرکز شهر آدمها، قیمتها و حالوهوا و درودیوار با پاتوقهای شمال شهر فرق زیادی دارد، اما درد، همان درد است. هرندی که این روزها به یمن برنامههای مسئولان شهری معروفترین معتبرترین و بیدردسرترین پاتوق تهران شده، فقط یک فروشنده ندارد. از چند نفر آمار قیمت را میگیرم و قیمتها بسیار پایینتر از پاتوقهای قبلی است. اینجا قیمت به ٥٠ و ٦٠ تومان در هر گرم هم میرسد و پاتوقدار میگوید: «اینها بیبرو برگرد مشتری خود منن، قیمت کمتر میدم تا سراغ فروشندههای دم دست دیگه نرن». بعد هم از شنیدههایش میگوید: «وزارت بهداشت پیشسازا رو گرون کرده، پیداکردنشون سخته، تازه هر روز هم یه آشپزخونه رو هوا میکنن. جالبه که میدونن کی آشپزخونه داره اما سراغش نمیرن، صبر میکنند موادش رو که تولید کرد، بعد میگیرنش و موادش رو میگیرن».
شمشیر دولبه مقاومت و شائبه منفعت
بارها تجربه شده که در زمان افزایش قیمت شیشه، آسیب اعتیاد بیشتظر شده است. وزارت بهداشت واردات و عرضه برخی از مواد که بهعنوان پیشساز مورداستفاده قرار میگیرد را ممنوع میکند و در ادامه این مواد گران و دور از دسترس میشوند و درنتیجه مواد گران تولید میشود و در عین حال مواد شیمیایی و صنعتی مثل چسب مایع، مایع لولهبازکن، اسید باتری و سایر مواد صنعتی در تولید شیشه مورداستفاده قرار میگیرد. در همین یک مورد بارها از زبان فروشندهها و معتادان و حتی فعالان مددکاری حوزه اعتیاد شنیدهایم که برخی افراد مجموعه وزارت بهداشت از ممنوعیت و محدودیت همین مواد شیمیایی منفعت زیادی میبرند و هر چند وقت یک بار این اتفاق میافتد.
حذف دردسر مسافت و افزایش قیمت
در گذشته و البته هنوز هم بسیاری از مواد مخدر آماده وارد کشور میشده و میشود. با وجود این مدتهاست که لابراتوارها که حالا دیگر همه آنها را به آشپزخانه میشناسند داخل کشور ایجاد شد. از آنجایی که فرمول ساخت این مواد صنعتی چندان سخت نیست، ایجاد این آشپزخانهها هم سختی و زمان زیادی لازم ندارد و هر روز زیاد میشوند. ماجرا این است که پیش از این با واردات انواع پیشسازها، این آشپزخانهها در تهران و شهرستانهای اطراف چون کرج، اسلامشهر یا شهریار مواد مخدر صنعتی را تولید میکردند اما درحالحاضر بسیاری از این آشپزخانهها به استانهای مرزی بهویژه در غرب کشور منتقل شده تا در همانجا مواد تولید و پخش شود. با این محاسبه فروشنده، هزینههای تولید خود را روی قیمت میآورد و شرایط بازار را هم تغییر میدهد.
آیا اینقدر پیشرفت کردهایم؟
اظهارات مختلف مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر در کنترل بازار مواد مخدر، اعترافهای ضمنی به بالاوپایینکردن قیمتها، پیشبینیها و آیندهپژوهیها درباره پایان دوران یک مخدر و تبلیغ برای ورود مواد مخدر جدید، دسترسی به ایجاد موج تهاجم از خردهفروشان گرفته تا ترانزیتهای بزرگ بینالمللی و... این سؤال را ایجاد میکند که آیا واقعا مسئولان مختلف مرتبط با مواد مخدر در ایران پس از چندین دهه مقاومت در برابر اعتیاد و ترانزیت مواد مخدر، امروز دیگر قاعده بازی را یاد گرفتهاند و میدانند دارند چهکار میکنند؟ آیا تمام اقدامات صورتگرفته درمورد معتادان و قوانین و دستورات به سمت کنترل این پدیده است یا نتایجی که میبینیم، نتایج عکس این تصمیمات است؟ و مهمتر اینکه اگر اینقدر پیشرفت کرده باشیم که بتوانیم با ابزارهای مختلف و استفاده از راههای متفاوت، قیمت مواد مخدر را کنترل کنیم، حتما صفر و صد بسیاری دیگر از مسائل را میتوانیم کنترل کنیم.
تصویر خرابههای پر از سرنگ برمیگردد؟
اگرچه در این چند روز گذشته خبر کاهش قیمت شیشه همانند افزایش قیمت آن از سوی مسئولان دولت اعلام و تأیید شد اما این بالاوپایینکردن، روی بازاری که ما دیدیم تأثیری ندارد. کارشناسان این حوزه میگویند معتادی که شیشه مصرف کرده و به دلیل قیمت بالا نمیتواند شیشه مصرف کند، کارش با «دوا» راه نمیافتد. بیشتر این بیماران برای جبران حالشان مجبور به تزریق هروئین میشوند و با این شرایط جهش به سمت اعتیاد تزریقی و همه تبعات منفی آن ازجمله افزایش ایدز بیشتر میشود. در آمار شهریور، تنها دلیل افزایش مرگ معتادان، افزایش میزان استفاده از «دوا» به شیوه تزریق اعلام شده بود و این همان زنگ خطری است که زده شده تا سؤال شود؛هدف از این بالا و پایین شدن قیمت شیشه چیست؟
304
کلید واژه ها: ستاد مبارزه با مواد مخدر - قاچاق شیشه - ترک اعتیاد - مواد مخدر - قاچاق مواد مخدر - اعتیاد -
شنبه 30 آبان 1394 - 09:58:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]
صفحات پیشنهادی
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش: جشن «کتاب» به مناسبتهای مختلف برگزار شود/ بهترین هدیه
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش جشن کتاب به مناسبتهای مختلف برگزار شود بهترین هدیه کتاب استمعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش از مسئولان این وزارتخانه خواست تا جشن کتاب به مناسبتهای مختلف برگزار شود گفت بهترین هدیه کتاب است به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرجدولی ارزان ترین آپارتمان های مناطق مختلف پایتخت
به گزارش پایتخت مشاوران املاک در مناطق مختلف پایتخت از افزایش تعداد متقاضیان خرید در بازار مسکن خبر می دهند به گفته آنها به نظر می رسد طی یک دو هفته اخیر موتور معاملات خرید و فروش مسکن به آرامی در حال روشن شدن است انتشار اخباری مبتنی بر افزایش مبلغ وام خرید مسکن از محل اوراق ازاختصاصی فارس/ واقعیت ناآرامیهای «طوزخورماتو» از زبان یکی از مبارزان ترکمانی عراق +عکس
اختصاصی فارس واقعیت ناآرامیهای طوزخورماتو از زبان یکی از مبارزان ترکمانی عراق عکسیکی از مبارزان ترکمانی عضو بسیج مردمی عراق در گزارشی به بررسی ریشههای خشونتهای 3 روز اخیر در شهر طوزخورماتو میپردازد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس در حالی که ارتش نیروهای مسلح بسیجدر پنجاه و یکمین روز انتفاضه به نام «جمعه صاحبان سرزمین» درگیریهای گسترده در مناطق مختلف کرانه باخت
در پنجاه و یکمین روز انتفاضه به نام جمعه صاحبان سرزمیندرگیریهای گسترده در مناطق مختلف کرانه باختری تاکید بر ادامه انتفاضهپنجاه و یکمین روز انتفاضه قدس در حالی سپری شد که شهرهای مختلف کرانه باختری و همچنین نوار غزه شاهد درگیریهای گسترده میان جوانان فلسطینی و نظامیان رژیم صهیونیمرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کرد بازخوانی برگ دیگری از «ردصلاحیت» به شیوه اصلاحطلبان/نقش هیات اجر
مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کردبازخوانی برگ دیگری از ردصلاحیت به شیوه اصلاحطلبان نقش هیات اجرایی وزارت کشور در دوران عبدالله نوری در رد صلاحیتهاجریان چپ از ماهها قبل از برگزاری چهارمین دوره انتخابات مجلس حمله به شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار داده بود اما در هیچ کدانظر فاطمه هاشمی درباره ورود زنان به «مجلس»
نظر فاطمه هاشمی درباره ورود زنان به مجلس جامعه > خانواده - ایسنا نوشت فاطمه هاشمی گفت اگر زنانی که حامی زنان هستند به مجلس راه پیدا کنند قطعا در کاهش تبعیضهای بین زنان و مردان اثرگذار خواهند بود و ما شاهد وضع قوانین مثبتی در این زمینه در آینده خواهیم بود وی کهفارس گزارش میدهد تأثیر «تدریس همراه با فیلم» در بهبود کیفیت تحصیلی دانشآموزان/ نقش دانشجومعلمان در
فارس گزارش میدهدتأثیر تدریس همراه با فیلم در بهبود کیفیت تحصیلی دانشآموزان نقش دانشجومعلمان در جشنواره فیلم رشدیک هنرآموز هنرستانهای تهران معتقد است که تأثیر تدریس همراه با فیلم در بهبود کیفیت تحصیلی دانشآموزان شگفتانگیز است به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس جچرا فهم یکسانی از مفهوم سبک زندگی در دست نیست؟ اختلافنظر در «چیستی» سبک زندگی
چرا فهم یکسانی از مفهوم سبک زندگی در دست نیست اختلافنظر در چیستی سبک زندگیحققان اسلامی باید تحقیقات علمی خود را بر پایهی تعریف بومی از سبک زندگی مبتنی نمایند و از تعریف سبک زندگی حسب تعاریف ذکرشده توسط غربیان اجتناب کنند زیرا نتیجهی این امر وجود تناقض در محتوا خواهد بود بفارس گزارش میدهد دغدغههای بابای مدرسه/ ۱۷ سال «دو شیفته» کار میکنم
فارس گزارش میدهددغدغههای بابای مدرسه ۱۷ سال دو شیفته کار میکنمبابای مدرسه دبستان ولیعصر عج ورامین 17 سال است در هر دو نوبت صبح و عصر کار میکند و بیشترین خاطرات زندگیاش به تک تک دانشآموزان مدرسه باز میگردد از شیطنتهای کودکانهشان تا مهربانیهای صادقانهشان خبرگزاراولین واکنش «پلیس فتا» به پسرحاشیه تلگرام: هیچ رابطه فامیلی میان او و دختران اغفال شده نیست
اولین واکنش پلیس فتا به پسرحاشیه تلگرام هیچ رابطه فامیلی میان او و دختران اغفال شده نیست جامعه > پلیس - رییس پلیس فتای تهران بزرگ با تایید خبر دستگیری پسری که تصاویرش با دختران مختلف و در حالاتی نامناسب در فضای مجازی منتشر شده بود گفت که پلیس در راستای حفاظت از ب-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها