واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
زباله برای شهرداری مهم شد/ راهکار جدید معاونت خدمات شهری برای ساماندهی مخازن زباله جامعه > شهری - اظهارنظر یکی از اعضای شورای شهر تهران در مورد لزوم جمع آوری مخازن جمع آوری زباله، شهرداری را برای ساماندهی این بخش به فکر انداخت.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چندی پیش محمد حقانی عضو کمیته محیط زیست شورای شهر تهران از اجرا نشدن قانون پسماند گلایه کرده بود و به خبرآنلاین گفته بود که وجود این سطل ها در سطح شهر، باعث پایمال شدن حقوق شهروندی می شود.
حقانی گفته بود: در گذشته زباله ها از درب منازل جمع آوری می شد و به مردم آموزش داده شده بود که راس ساعت نه زباله هایشان را بیرون بگذارند. اما با آمدن سطل های بزرگ مکانیزه، این قانون عرفی زیر پا گذاشته شد و در هر ساعتی که از کنار سطل ها رد بشویم آن ها را پر از آشغال می بینیم. مخازن زباله فعلی که به دلیل فرسوده بودن یا سوراخند یا شکسته شده اند و یا در ندارند و به دلیل شستشوی بد یا عدم شستشو بو هم می دهند، به معضل شهر تهران تبدیل شده. در قدیم سطل های کوچک زباله داشتیم که هر خانه و ساختمانی برای خودش یک سطل بزرگ داشت و راس ساعت نه زباله ها را دم در می گذاشت. اگر همان طرح دوباره احیا شود، می توانیم انتظار داشته باشیم که خود مردم در تفکیک زباله مشارکت کنند و نارضایتی ها که در پی پایمال شدن حقوق شهروندیشان ایجاد شده، کم می شود.
این عضو شورای شهر از آسیب های دیگری که این مخازن ایجاد می کنند گفته بود و خبر داده بود که موجب نزاع و دعوا و حتی قتل می شود.
او گفته بود که بهترین کار، جمع آوری این سطل ها و برگرداندن اوضاع به حالت قدیمی جمع آوری زباله است.
اما در همین رابطه معاون خدمات شهری شهرداری تهران این خبر را در گفتگو با خبرآنلاین رد کرد و گفت که برنامه ای برای جمع آوری مخازن زباله ندارند بلکه قرار است آن را ساماندهی کنند.
او به خبرآنلاین گفت: ما هیچ برنامه ای برای جمع آوری مخازن زباله نداریم ولی ساماندهی آن ها در دستورکارمان هست. در این ساماندهی مخازن را از بعضی محله ها کم کردیم و از معابر اصلی به محورهای دیگر انتقال دادیم. تفکیک زباله از مبدا هم در حال انجام است منتها هنوز به وضعیتی که مطلوب است نرسیدیم.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران در مورد زباله دزدهای غیرمجاز هم گفت: ما برای شناسایی و جمع آوری این افراد تیم گذاشته ایم و از شورای محله ها هم برای این کار کمک گرفته ایم. در اکثر مناطق این افراد شناسایی شده اند که متاسفانه اکثرا معتاد هستند و از این طریق خرج موادشان را در می آورند. او ادامه داد: در بسیاری از کشورها زباله ها هفته ای دو یا سه بار جمع آوری می شود اما ما در تهران هر روز و یا در برخی از نقاط روزی دوبار زباله ها را جمع می کنیم. با این حال شاهد مشکلاتی که زباله دزدها ایجاد می کنند هستیم.
چند روز بعد در واکنش به این اظهارنظرها، حسین جعفری مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران درباره بکارگیری انواع مخازن جمعآوری پسماند در سطح شهر تهران گفت: در تهران براساس رفتارهای شهروندان اقدامات مناسب را انجام میدهیم برخی شهروندان که مسئولیت پذیر نیستند، با ریختن پسماندهایی مانند کارتن، مقوا و یا نخالههای ساختمانی باعث تخریب مخازن پلاستیکی شده و یا بعضا با انداختن تهسیگار باعث آتشسوزی مخازن میشوند. به هر ترتیب این مخازن در شهر تهران از بین میروند. برهمین اساس استفاده از مخازن فلزی که از ورقهای گالوانیزه ساخته شدهاند در دستور کار قرار گرفته است. البته استفاده از این مخازن نافی این نیست که از سایر مخازن استفاده نکنیم. او ادامه داد: در حال بررسی هستیم اگر مخازن دیگری پیشنهاد شود که استحکام داشته باشند و وزن و حجم مناسب هم داشته باشند مورد استفاده قرار می گیرند؛ پیشنهادی دریافت کردیم برای استفاده از مخازن نانو که در مواد اولیه آن از نانو استفاده شده، نمونه های اولیه تولید شده که پس از بررسی ممکن است جایگزین مخازن فلزی و پلاستیکی شود. یه گفته مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران، قیمت هریک از مخازن فلزی پسماندشهر تهران بین یک میلیون تا یک میلیون و300 هزار تومان و قیمت یک مخزن پلاستیکی نزدیک به همین رقم است.
اما اظهارنظر جدیدی که در این رابطه از معاون خدمات شهری شهرداری تهران مطرح شده نشان می دهد که رسیدگی به این مسئله در دستور کار شهرداری قرار گرفته است. عبداللهی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران در این رابطه می گوید که در گذشته جمع آوری زباله از دو میلیون و 200 نقطه از شهر انجام می شد که بعد از طرح سطل های مکانیزه، به 60 هزار نقطه کاهش پیدا کرد که مورد استقبال شهروندان واقع شد.
این مقام مسئول در شهرداری همچنین گفت که در شهرک های جدید قرار است مخازن زباله ها به زیرزمین منتقل شوند و در مجتمع های بزرگ، سطل های زباله به درون مجتمع برود تا از مشکلات فعلی جلوگیری شود.
این مسئله را پیش تری جعفری، مدیرعامل پسماند شهرداری هم گفته بود و اظهار داشته بود که می بایست مخازن به آپارتمان ها منتقل شود و مردم خودشان مسئولیت نگهداری از مخازن را به عهده بگیرند.
همه ی این ها نشان می دهد که ساماندهی سطل های زباله فعلی، که مشکلات زیادی ایجاد کرده به دغدغه جدی شهرداری تبدیل شده و در آینده نزدیک شاهد تبدیل وضعیت آن ها خواهیم بود.
304
کلید واژه ها: شهرداری تهران - تولید زباله - زباله -
جمعه 29 آبان 1394 - 10:40:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]