واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: زنگنه: میدان گازی پارس جنوبی تا پایان سال تکمیل می شود
وزیر نفت اعلام کرد: مراحل ۱۵ تا ۱۷ میدان گازی پارس جنوبی تا پایان امسال تکمیل می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، وزیر نفت از تکمیل و راه اندازی مراحل 15،16 و 17 میدان گازی پارس جنوبی تا پایان امسال خبر داد.
زنگنه در نشست خبری امروز افزود: با تکمیل همه مراحل پارس جنوبی، تولید روزانه گاز ایران به هزار میلیون متر مکعب خواهد رسید. در این نشست خبری که به تشریح برنامه های سومین اجلاس سران و هفدهمین نشست وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز اختصاص داشت، وزیر نفت با اشاره به تاخیر در برگزاری اجلاس کاپ 21 (کنفرانس بین المللی تغییرات آب و هوایی ٢٠١٥ سازمان ملل متحد) به دلایل حوادث اخیر پاریس گفت: گاز به عنوان سوختی پاک در سالهای آینده نقش مهمی در تامین انرژی مورد نیاز کشورها پیدا خواهد کرد.
وزیر نفت با اشاره به این که اجلاس وزیران کشورهای صادرکننده گاز هفته آینده در تهران برگزار می شود، گفت: دو اجلاس وزارتی در روز شنبه (30 آبانماه) برگزار می شود که جلسه صبح آننشست عادی وزیران و بعدازظهر همانروز نشست فوق العاده خواهد بود.
وی افزود: یکشنبه (اول آذرماه) اجلاس سران کشورهای عضو و ناظر جی یی سی اف با حضور تعدادی از مهمان به ریاست رئیس جمهوری کشورمان تشکیل می شود و طی آن علاوه بر آن که سران فرصت دارند نظرات خود را در خصوص صادرات گاز و دیگر مباحث مربوط به گاز مطرح کنند در پایان نیز بیانیه اجلاس منتشر خواهد شد.
زنگنه از کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات، به عنوان ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی و هلند، نروژ، عراق و عمان و پرو به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز نام برد و گفت: براساس آخرین اطلاعات ما تا این لحظه حضور روسای جمهوری کشورهای بولیوی، روسیه، گینه استوایی، نیجریه، ونزوئلا و عراق و همچنین نخست وزیر الجزایر در این اجلاس قطعی شده است. رئیس جمهوری ترکمنستان نیز به عنوان مهمان در این اجلاس حضور خواهد یافت.
وزیر نفت با تأکید بر این که این نخستین اجلاس سران است که با حضور 9 رئیس کشور برگزار می شود، ادامه داد: در نخستین اجلاس جی یی سی اف که در قطر بگزار شد چهار رئیس کشور و در اجلاس دوم در روسیه 6 رئیس کشور حضور داشتند و برای سومین اجلاس که در تهران برگزار می شود تاکنون حضور 9 رئیس کشور قطعی شده است.
وی در ادامه به تبیین تفاوتهای موجود بین جی یی سی اف و سازمان اوپک پرداخت و گفت: اوپک از ابتدای تأسیس (1960) تا سال 1972 بیشتر به عنوان نهادی برای هماهنگی کشورهای عضو مطرح بود و از سال 1972 به بعد توانست به صورت تدریجی به نقش تعیین کننده ای در بازار دست یابد تا جایی که امروزه می تواند با نقش آفرینی در میزان عرضه نفت به بازار در جهت حداکثر کردن درآمد اعضای خود حرکت کند.
زنگنه با بیان این که به طور کلی ماهیت بازارهای گاز نسبت به بازارهای نفت تفاوت بنیادی دارد، تصریح کرد: در گذشته بازارهای گاز درازمدت و از طریق خط لوله شکل می گرفت ولی به مرور با توسعه صنعت ال ان جی بازار تک محموله ای گاز مطرح شده که هرقدر سهم بازار تک محموله ای افزایش یابد احتمال نقش آفرینی جی یی سی اف نیز در بازار جهانی گاز بیشتر می شود.
وزیر نفت ادامه داد: در حال حاضر در دبیرخانه جی یی سی اف مرکزی برای جمع آوری اطلاعات ایجاد شده است و مدل عرضه و تقاضای انرژی مانند مدل عرضه و تقاضایی که مخصوص اوپک طراحی شد برای جی یی سی اف نیز ایجاد شده است.
وی زمینه اصلی اجلاس جی یی سی اف امسال را گاز و محیط زیست عنوان کرد و با اشاره به گاز و توسعه پایدار (به عنوان محور این اجلاس) اظهار کرد: این اجلاس در بیانیه پایانی خود نیز قطعا به مسائل زیست محیطی اشاره می کند.
زنگنه در ادامه با اشاره به این که حدود 70 درصد ذخایر گاز، 45 درصد تولید گاز جهان، حدود 85 درصد تجارت گاز به صورت ال ان جی و 40 درصد تجارت گاز به صورت خط لوله در اختیار کشورهای عضو و ناظر جی یی سی اف است، گفت: ایران بیشترین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد و روز به روز سهم ما در بازار داخلی و جهانی افزایش می یابد.
زنگنه با بیان این که هم اکنون نزدیک 90 درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه های گازرسانی قرار دارد، گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده در 2 سال و نیم آینده تولید گاز کشور به بیش از هزار میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد.
وی با اشاره به محدودیتهای ناشی از تحریم در مسیر صادرات گاز ایران گفت: هم اکنون آماده صادرات گاز ایران به عراق هستیم و با اجرایی شدن صادرات گاز به این کشور از دو طریق نفت شهر و بصره در مجموع بیش از 50 میلیون مترمکعب در روز گاز به عراق صادر خواهد شد.
وزیر نفت در خصوص صادرات گاز به پاکستان نیز گفت: پاکستان به دلیل تحریم انجام این پروژه را متوقف کرده بود اما ما خطوط لوله را تا مرز احداث کرده ایم.
* سومین جلاس سران و نشست وزیران جی یی سی اف در تهران کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات، ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند و هلند، نروژ، عراق، عمان و پرو به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند. این کشورها ٦٧ درصد از ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارند و 42 درصد از گاز جهان را تولید می کنند.
سه شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]