واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فناوریهای نو با تجاریسازی معنا پیدا میکند
رئیس کمیته اقتصاد دانش بنیان ستاد اجرایی فرمان امام(ره) گفت: هیچ راهی جز اقتصاد دانش بنیان و توجه به خلق ثروت از طریق دانشمندان جوان و فناوریهای نو نداریم.
حمیدرضا امیرینیا در مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه و جشنواره فناوریهای نو و پیشرفته در تبریز بر ضرورت استفاده از فناوریهای نو در کشور مبتنی بر فعالیتهای جدید علمی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه در گذشته توجه زیادی به فناوریهای نو اهمیت داده نمیشد، گفت: در چند قرن گذشته فناوری و استفاده از معماریهای نوین بسیار مشاهده میشد اما این روند در دهههای اخیر رنگ باخت ولی با پیروزی انقلاب اسلامی و توجه به اقتصاد دانش بنیان تسلط خوبی در این رابطه داریم. رئیس کمیته اقتصاد دانشبنیان ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ادامه داد: در تولید علم نانو هفتم جهان هستیم و امروز به جای درخشانی در زمینه نانو فناوری رسیدهایم که حتی در آغاز کار برای فعالان امر نیز غیرقابل قبول بود و امروز از رتبه 57 به رتبه 7 جهانی رسیده و بردهای برتر جهانی را داریم. وی تحریمها را دارای فرصتهایی مهم برای کشور خواند و گفت: امروز صدها شرکت نانو در کشور فعال هستند که بخشی از این شرکتها در آذربایجانشرقی فعال هستند. امیرینیا ادامه داد: کشوری مانند ترکیه دست تمنای دانش داروهای هایتک را به سمت ما دراز کرده و این در حالی است که این کشور پیشرفت زیادی کرده اما رشد ایران در زمینه دانشهای نو و فناوریهای جدید قابل توجه است. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اقتصاد دانش بنیان در کشور در اولویت قرار دارد و توجه خاصی به علوم دانشبنیان در ستاد اجرایی فرمان امام نیز به این مسئله میشود که یکی از مهمترین مسائل اقتصاد دانش بنیان است. رئیس کمیته اقتصاد دانش بنیان ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خاطرنشان کرد: هیچ راهی جز اقتصاد دانشبنیان و توجه به خلق ثروت از طریق دانشمندان جوان و فناوریهای نو نداریم و البته در این میان فناوریهای نو با بازارهای فن بازار معنا پیدا میکند. وی گفت: گستره بازار فناوری گستردهتر از دیگر بازارها هست و نگاه ما باید به صورت گستردهتر صورت گیرد و ظرفیتهای جدیدی فراهم شود تا بتوانیم به جایگاه بهتری برسیم. وی جایگاه آذربایجانشرقی در کشور را ممتاز دانست و ادامه داد: آذربایجانشرقی میتواند به عنوان استان پیشگام در این زمینه و کارهای مهمتر نائل شود. امیرینیا با تاکید بر اینکه در حوزه صادرات محصولات دانشبنیان به ویژه در صنایع هایتک نیازمند رعایت استانداردها و الزاماتی خاص هستیم، گفت: تا زمانی که کالای تولیدی دارای استانداردهای بینالمللی نباشد و دست اندرکاران این حوزه با مفاهیم بازرگانی حوزه بینالملل خصوصا در صادرات محصولات هایتک آشنا نشوند و از سوی دیگر شرکای قابل اعتماد و آشنا به خصوصیات مردم کشور مقصد کالای صادراتی و نیز روابط سیاسی مناسب را نداشته باشیم، قادر به صدور کالاهای خود نخواهیم بود. وی، سیاست کلان نظام را بر پایه حمایت از نهادهای حامی فعالیتهای صادرات محور در حوزه کالا و خدمات دانش بنیان عنوان کرد و گفت: هم اینک نهادی برای ضمانت صادرات محصولات هایتک در کشور نداریم که میطلبد در این زمینه، با ایجاد صندوقها و نهادهای کمک کننده در ابعاد داخلی و خارجی در چارچوب سیاستهای نظام از صادرات این کالاها حمایت کرد.
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]