واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 60 درصد بنگاه های بزرگ تا پایان سال 96 دانش بنیان می شوند
رییس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دانش بنیان شدن 60 درصد بنگاه های بزرگ ( بالای 50 نفرحقوق بگیر ) تا پایان سال 96 هدف گذاری شده است.
حسن آقاکثیری روز شنبه درنشست بررسی فرایند حمایت از رشد و گسترش فعالیت های دانش محور واحدهای استان آذربایجان شرقی در تبریز با اشاره به وجود شش هزار و 486 بنگاه بزرگ درکشور، گفت: در صورت همراهی لازم بخش خصوصی تا پایان دولت یازدهم چهار هزار و 178 بنگاه دانش بنیان خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 700 بنگاه بزرگ کشور دانش بنیان هستند، خاطرنشان کرد: تا سال 93 تنها سه شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می کرد.
وی با بیان اینکه برای دانش بنیان شدن شرکت های صنعتی تسهیلات ارزان قیمت تخصیص می یابد ، اظهار کرد: شرکت های صنعتی برای این منظور باید واحد تحقیق و توسعه راه اندازی کرده و از فرایندهای پیشرفته همچون نانو در تولیدات خود استفاده کنند .
آقاکثیری با اشاره به اینکه 75 درصد بنگاه های بزرگ کشور تا پایان سال 96 باید دارای واحد تحقیق و توسعه باشند، اظهار کرد: در حال حاضر تعدادی از واحدهای تولیدی مطالعات تحقیق و توسعه دارند اما به جهت نداشتن واحد مشخص از حمایت های در نظرگرفته شده بهره مند نیستند.
وی افزود: اگر10 درصد فروش کالای شرکتی از محل فرایندهای دانش بنیان بوده و یک درصد درآمد خود را برای واحد تحقیق و توسعه هزینه کند در صورت فروش بیش از30 میلیارد ریال می تواند در سامانه شرکت های دانش بنیان ثبت نام کرده و از تسهیلات اختصاص یافته بهره مند شود .
آقاکثیری اعلام کرد: سقف این تسهیلات 100 میلیارد ریال با سود پنج درصد کمتر از نرخ بانک مرکزی است.
وی با نگاهی به مدل های توسعه اقتصادی و صنعتی کشور در سال های گذشته، اظهار کرد: در شیوه نخست خودکفایی با حمایت از مصرف کننده در برابر تولید کننده مطرح بود که موجب ضعف تولید و گسترش بیکاری و مغفول ماندن فناوری شد.
وی افزود: در شیوه دوم حمایت از تولید داخلی در برابرتولید جهانی مطرح شد که انحصار وعدم رقابت ، نوسان بخش صنعت همراه با نوسان بازار نفت و دنباله روی در زمینه توسعه فناوری و ناپایداری صنعت و نقش کمرنگ این بخش در اقتصاد را در پی داشت.
آقاکثیری با اشاره به اینکه در مدل سوم توسعه کشور، توسعه صنایع رقابت پذیر مطرح شد، گفت: دراین شیوه ، تولید محصولات رقابت پذیر، تعامل سازنده در حوزه بین الملل و بزرگ شدن اقتصاد مطرح شد.
وی با بیان اینکه دستیابی به اقتصاد دانش بنیان نیازمند تبدیل علم و دانش به ثروت است، گفت: از سال 92 کار جدی دراین خصوص شروع شده و پوشش بیمه ای، ضمانت نامه ای، معافیت مالیاتی و گمرکی از جمله سرفصل های حمایتی شرکت های دانش بنیان است.
وی با اعلام اینکه بخشی از دستورالعمل این تسهیلات حمایتی اجرایی شده و بخشی هم در دست عملیاتی شدن است ، گفت: برقراری سهم صنعت از صندوق نوآوری و شکوفایی نیازمند مشارکت حلقه های ایده تا صادرات شرکت های دانش بنیان است.
آقاکثیری با بیان اینکه فضای تحریم فرصت مناسبی برای رشد دروزن زا ایجاد کرد، افزود: برای ثبات صنعت و اقتصاد راهی جز بین المللی شدن نداریم و در زنجیره ارزش جهانی باید جای خود را پیداکرده و نقش آفرینی کنیم.
وی اظهارکرد: درحالی که قرار است در چشم انداز1404 رتبه نخست علم و فناوری را در منطقه داشته باشیم در حال حاضر بین 23 کشور منطقه در رتبه 15 قرارداریم .
وی با بیان اینکه مشکلات موجود نباید مانع تحقیق و توسعه شود ، گفت: با وجودی که در حوزه خودرو سازی رقابت پذیر نیستیم نباید قطعه سازان تحت تاثیر این تفکر تلاشی برای بهبود تولیدات خود نداشته باشند.
رییس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سهم بالای هزینه کرد شرکت های بزرگ جهان برای تحقیق و توسعه اعلام کرد: فولکس واگن با 13.5 میلیارد دلار52 درصد و سامسونگ با 13.4 میلیارد دلار64 درصد از درآمد خود را در سال 2012 برای تحقیق و توسعه هزینه کرده اند.
آقاکثیری با اشاره به اینکه درآمریکا به ازای تولید هر دستگاه خودرو یکهزار و 200 دلار صرف تحقیق و توسعه می شود، افزود: شرکت اپل با هزینه کرد 4.5 ملیارد دلار برای این منظور در سال 2012 موفق به کسب 710 میلیارد دلار سرمایه در بورس شده و ارزش برند آن 148 میلیارد دلار است.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد هزینه کرد تحقیق و توسعه درجهان مربوط به کشورهای آمریکا، چین و ژاپن است اظهار کرد: از یکهزار و 435 میلیارد دلار هزینه کرد تحقیق و توسعه در سال 2012 تنها 9 درصد توسط بخش خصوصی هزینه شده است .
وی با اشاره به اینکه در سال 2014 پنج دانشگاه برتر آمریکا به اندازه یک بنگاه بزرگ این کشور (IBM) پتنت ( دانش فنی قابل تجاری شدن ) ثبت نکرده اند، افزود: سهم بنگاه های اقتصادی آمریکا از ثبت پتنت دراین سال 92 درصد، دانشگاه ها هفت درصد و اشخاص یک درصد است .
آقاکثیری با اشاره به اینکه درکشور ما 90 درصد ثبت پتنت توسط اشخاص صورت می گیرد، افزود: بر همین اساس مالکیت صنعتی از قوه مقننه متنزع و به قوه مجریه واگذار می شود.
وی با اشاره به برخی اقدامات وزارت صنعت ، معدن و تجارت به منظور تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه از جمله تصویب طرح پسا دکترای صنعتی ، طرح فرصت های مطالعاتی اعضای هیات علمی در بنگاه های صنعتی و طرح حضور خبرگان صنعتی در دانشگاه ها به عنوان مدرس ، افزود: سعی داریم هر دانشگاه را متولی یک نوع صنعت کنیم .
وی اظهار کرد: دانشگاه های علوم پزشکی با توجه به برگزاری دوره های پایانی تحصیل در محل کار، الگوی خوبی برای بخش صنعت هستند.
آقاکثیری با اشاره به اینکه بر اساس قانون رفع موانع تولید معافیت 10 درصدی مالیات برای شرکت هایی که در زمینه تحقیق و توسعه فعالیت کنند در نظر گرفته شده است ، گفت: 50 درصد هزینه تحقیق و توسعه شرکت ها برگردانده می شود.
وی با اعلام اینکه تا پایان سال 93 تعداد یکهزار و 276 واحد تحقیق و توسعه در کشور فعال بوده ، گفت: تا پایان سال 96 باید به چهارهزار و 884 واحد برسد.
وی با اشاره به اینکه از پنج هزارو630 بنگاه اقتصادی آذربایجان شرقی 224 بنگاه دارای نیروی بیش از50 نفر بوده و بزرگ محسوب می شوند، گفت: 113 بنگاه بزرگ این استان دارای واحد تحقیق و توسعه هستند .
آقاکثیری هدف گذاری وزارت صنعت ، معدن و تجارت برای استان آذربایجان شرقی را تبدیل 23 شرکت در سال جاری و 44 شرکت در سال آینده به دانش بنیان اعلام کرد و افزود: تا پایان امسال 54 واحد و در سال آینده 57 واحد تحقیق و توسعه باید درشرکت های استان راه اندازی شود.
دراین نشست مراحل اداری تبدیل بنگاه های اقتصادی به شرکت دانش بنیان توسط یکی از کارشناسان پارک علم و فناوری استان تشریح شد.
این نشست در حاشیه سومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته تبریز با حضور تعدادی از مدیران آموزش و پژوهش سازمان های صنعت ، معدن و تجارت شمالغرب ، کارآفرینان و مدیران شرکت های دانش بنیان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]