واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آبان ۱۳۹۴ (۹:۴۶ق.ظ)
تجربه دولت در زمينه شکستن رکود بازار خودرو در زمينه مسکن نيز اجرا شود موج - مدير عامل سازمان نوسازي شهر تهران ضمن قدرداني از ورود مسوولانه و پاسخگويانه دولت تدبير و اميد به امر بازسازي پيشنهاد کرد تجربه دولت در زمينه شکستن رکود بازار خودرو در زمينه مسکن و بازسازي بافتهاي فرسوده نيز اجرا شود.
به گزارش خبرگزاري موج، عبادالله فتحاللهي در خصوص ميزان بازسازي شده بافت فرسوده در تهران گفت: تاکنون ۳۶ درصد بافتهاي فرسوده در تهران نوسازي شدهاند که در مقايسه با کل کشور که حدود ۱۰ درصد نوسازي شده است، وضعيت بهتري دارد، اما؛ در کل از افق مصوب فاصله داريم.
وي گفت: همانگونه که فرسودگي بخشي از معلول رفتار ملي ماست نوسازي بافت فرسوده هم عزم و اراده ملي ميطلبد.
مدير عامل سازمان نوسازي شهر تهران در توضيح اين مطلب افزود: به خاطر نبود امکانات کافي و نداشتن درآمد مناسب بيشتر روستاييان به شهرها مهاجرت ميکنند، بيشتر اين افراد يا در حاشيهها ساکن ميشوند و يا بخشي از زمين شهري را ميگيرند و به دليل نداشتن پول کافي و داشتن سرپناهي فوري شروع به ساختوسازهاي غيراستاندارد و مجاز ميکنند که بعدها همين مناطق تبديل به بافتهاي ناکارآمد يا فرسوده ميشود، درنتيجه فرسودگي اتفاق ميافتد.
وي افزود: بنابراين همان مقدار که همه بخشها در به وجود آوردن بافت فرسوده دخيل هستند، به همين نسبت نوسازي هم اراده ملي ميخواهد که دولت، سرمايهگذاران، مردم و شهرداري بايد در کنار هم قرار بگيريم تا امر نوسازي به تعريف واقعي و مطلوب خودش اتاق بيفتد.
فتح اللهي با تقدير از عزم دولت تدبير و اميد در اين زمينه گفت: دولت يازدهم مسوولانه و پاسخگويانه در اين قضيه ورود کرده است؛ ستادي را براي اين منظور ترتيب داده به نام ستاد ملي بازآفريني به رياست عاليترين مقام اجرايي کشور؛ يعني رئيس جمهور، اما؛ در شهر تهران رياست اين ستاد بازآفريني به شهردار تهران تفويض شده و هر ۲ هفته يک بار مساله بازسازي در اين ستاد بررسي ميشود. نفس اين گفتوگو، همفکري و تعامل خلأيي بود که ما در دولت گذشته احساس ميکرديم که اين خلأ بحمدالله پرشده است.
وي اضافه کرد: البته انتظار مردم فراتر از اين است، من از اين فرصت استفاده و پيشنهاد ميکنم تجربهاي که دولت اخيرا در بحث خريد خودرو کسب کرده در نوسازي هم مورد استفاده قرار بگيرد.
مدير عامل سازمان نوسازي شهر تهران با اشاره به پيامدهاي ناشي از اين اتفاق گفت: حدودا بيش از ۱۰ ميليون نفر در کل کشور در بافت فرسوده زندگي ميکنند. اگر نوسازي راه بيفتد صنعت ساختوساز هم رونق ميگيرد و مجموعه مصالح ساختماني که الان در کارخانهها دپو شده و خريداري ندارد به فروش ميرود و باعث کارآفريني و اشتغال بيشتر جوانان و مهندسان بيکار ميشود.
وي ادامه داد: البته دولت مصوب کرده که براي نوسازي بافتهاي فرسوده سالانه ۳۰۰ هزار عدد وام داده شود، اما؛ در سال ۹۴ هنوز يک وام هم داده نشده است.
فتح اللهي تأکيد کرد: متأسفانه بين بانکها و دوستاني که در وزارت راه و شهرسازي زحمت ميکشند فاصله وجود دارد.
وي به عنوان راهکار پيشنهادي خود گفت: همانطور که در بحث خودرو رئيس بانک مرکزي رؤساي بانکها را دورهم جمع ميکند و سازوکارهاي مساله را برايشان روشن ميکند در بحث نوسازي هم همين اتفاق بيفتد. در حال حاضر که ۲ سال از تصويب وام نوسازي در هيأت دولت ميگذرد، اما؛ هنوز شيوه اجرايي آن در بانکها روشن نيست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]