واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «هفت» براي سينما حرف دارد
در چند روز گذشته رويارويي رئيس سازمان سينمايي و سردبير برنامه تلويزيوني «هفت» به رسانهها كشيده شد، دو طرف نسبت به عملكرد يكديگر انتقادهاي زيادي را بيان كردهاند.
نویسنده : محمدصادق عابديني
در چند روز گذشته رويارويي رئيس سازمان سينمايي و سردبير برنامه تلويزيوني «هفت» به رسانهها كشيده شد، دو طرف نسبت به عملكرد يكديگر انتقادهاي زيادي را بيان كردهاند.
بعد از حدود چهار سال رخوت برنامه «هفت»، بهروز افخمي در طول چند جلسه كوتاهي كه اين برنامه تلويزيوني را در دست گرفته است، نشان داده كه بر خلاف سلف خود ميخواهد سينما را به طور جدي به نقد بكشد و در همين اولين گام سراغ رئيس سازمان سينمايي رفته است. معاون وزير ارشاد و رئيس سازمان سينمايي به رغم دعوتهاي مكرر برنامه هفت هنوز حاضر به حضور در اين برنامه نشده و اين شائبه به وجود آمده كه ايوبي نميخواهد با منتقدان جدي خود رودررو شود. اجراي افخمي كه همراه با انتقادهاي صريح و البته تند وي از سينماي ايران همراه بوده است باعث شد تا رئيس سازمان سينمايي با حضور در برنامه تلويزيوني شبكه خبر، پاسخ انتقادهاي افخمي را به طور غيرمستقيم بدهد.
رئيس سازمان سينمايي پنجشنبه شب با حضور در برنامه «شهر فرهنگ» شبكه خبر، فرصت مغتنمي پيدا كرد تا پاسخهاي منتقدان خود را از طريق تلويزيون بدهد.
حجتالله ايوبي در شهر فرهنگ توانست منتقدان خود را در يك ميدان يكطرفه مورد حمله قرار دهد و بگويد: درست نيست در اين برنامه تلويزيوني بخواهم نام فرد يا گروهي را بياورم و آنها را متهم كنم اما همه ما ميدانيم در سالهاي گذشته جماعتي بر اين باور بودند كه بايد اين سينما را نابود كنيم و سينماي جديدي درست كنيم. اين جماعت بسته شدن خانه سينما و بيكار كردن خيلي از افراد را باعث شدند.
وي در ادامه گفت: البته اين افراد كساني هستند كه جزو سينماگران نيستند و غالباً مديران سينمايي بودند كه البته رسانهها و سايتهايي نيز در اختيار دارند. آنها دعواهاي سياسي خودشان را وارد عرصه پاك فرهنگ و هنر كردند. واقعاً اين افراد خوابيدهاند و خودشان را به خواب زدهاند و نميتوان آنها را بيدار كرد اما در دل سينما افرادي هستند كه نقد دارند به عملكرد دولت و بنده با كمال ميل نقدهاي منصفانه آنها را ميشنوم.
ايوبي درباره برخي از سينماگران منتقد خود مانند رئيسيان و افخمي نيز با كنايه ميگويد: درباره دوران جواد شمقدري قضاوت نميكنم و قضاوت را بر عهده سينما ميگذارم و برايشان آرزوي موفقيت ميكنم. به هر حال زحمت كشيدهاند، هر مديري نقاط قوت و ضعفي دارد. خوشحالم كه فيلم «دوران عاشقي»، به كارگرداني عليرضا رئيسيان فروش خوبي داشت. اميدوارم بهروز افخمي به سينما كمك كند و از فرصتي كه در اختيارش است، استفاده كند. حالا اين فرصت چه يك سال چه چند سال است. اين دوران سريع ميگذرد و اين صندليها خيلي ناپايدار است اما نتيجه كار ما خواهد ماند و تاريخ معمولاً ما را درست قضاوت ميكند. برايشان آرزوي موفقيت ميكنم و اميدوارم سينما يك گام پيش ببرد. كنايه رئيس سازمان سينمايي درباره صندليهاي ناپايدار، باعث شد تا افخمي نيز دست به قلم شود و طي يادداشتي جواب ايوبي را بدهد. البته اين جواب مانند ساير نامهنگاريهاي افخمي از همان زبان تند و صريح برخوردار است. افخمي در ابتداي متني كه منتشر كرده، خطاب به ايوبي ميگويد: نزديك به سه هفته از دعوت برنامه تلويزيوني هفت از حضرتعالي براي حضور در اين برنامه و پاسخگويي به پرسشهاي فراواني كه در مورد نتايج ناگوار مديريت شما براي سينماي ايران پيش آمده، ميگذرد. تكرار اين دعوت چه از طريق تماس با دفتر شما و چه از طريق خود برنامه هفت نتيجهاي نداشته و به نظر ميرسد شما و بعضي از فيلمسازان رانتخوار كه از شما حمايت ميكنند، تصميم گرفته ايد با سكوت و پنهان شدن از چشم تلويزيون و نامهنگاري و ارسال پيامك به رياست صداوسيما، موضوع را سياسي و جناحي جلوه دهيد و براي من پاپوش بسازيد.
من اما با سياست كاري ندارم و شما را هم يك شخصيت سياسي به حساب نميآورم. من فقط دارم سعي ميكنم يك برنامه تلويزيوني خوب و جذاب بسازم كه مردم را پاي تلويزيون خودمان بنشاند و در مدتي كه پخش ميشود، آنها را مشغول به خود كند و از رفتن به سوي سرگرميهاي ديگر (مثلاً تماشاي تلويزيونهاي بيگانه) بازدارد. افخمي در ادامه نامهاش خطاب به ايوبي مينويسد: آقاي ايوبي! موضوع و محتواي برنامه هفت، سياسي نيست. ما با دولت آقاي روحاني طرف نيستيم. ما حتي با كارآمدي و كفايت آقاي جنتي در مقام وزير ارشاد كاري نداريم. موضوع پرسش ما فعلاً فقط كارآمدي و كفايت شخص شما در مقام رياست سازمان سينمايي كشور است. شما حق نداريد دعوت مرا براي شركت در برنامه هفت كه از طريق اين مكتوب براي چندمين بار تكرار ميشود، ناديده بگيريد.
من به لحاظ سن و سال از شما بزرگترم و از لحاظ سابقه مديريت دولتي، 20 سال بر شما سبقت دارم. گروه فيلم و سريالي كه من بين سال 62 تا 64 اداره كردم، بيش از تمام توليدات ساليانه سينماي ايران، توليد فيلم و برنامه كرد. سابقه تدريس من در دانشگاهها و مدارس سينمايي به 40 سال نزديك شده و چند فيلم سينمايي و سريال تلويزيوني هم ساختهام كه شما احتمالاً نديدهايد، اما ميتوانيد در مورد كم و كيف آنها از مشاوران خود بپرسيد. منظورم اين است كه ناديده گرفتن و رد دعوت من از طرف شما نه معقول است و نه حتي با ادب و اخلاق مطابقت دارد.
پرسشهايي كه در برنامه هفت از شما خواهد شد، صريح و سخت خواهد بود. به نظر من در وضعيت فعلي سينماي ايران، جايي براي مماشات و سهلانگاري باقي نمانده است. مخصوصاً با شما كه الان بيش از دو سال است سكان اداره سازمان سينمايي را در دست داريد. اما اين همه دليل نميشود باز هم حضرتعالي ما را ناديده بگيريد. فرصت را براي تجديد مراتب احترام مغتنم ميدارم. به نظر ميرسد دير يا زود يا ايوبي بايد در برنامه هفت حاضر شود و يك گفت و گوي بيپرده با بهروز افخمي داشته باشد يا بهانهاي جدي بياورد و حضور خود را در اين برنامه مادامي كه افخمي در آن حضور دارد منتفي كند. برنامه هفت فعلاً نشان داده كه ميخواهد متفاوت باشد و از كنار كاستيهاي سينماي ايران به راحتي عبور نكند و همان چيزي باشد كه جامعه سينمايي ايران از آن انتظار دارد. داشتن يك تريبون صنفي براي سينماگران و كنكاش مشكلاتي كه تا به حال لاينحل باقي ماندهاند، از جمله توقعاتي است كه از برنامه «هفت» ميرود و افخمي در اين چند برنامه نشان داده علاقه جدي دارد تا اين مسائل را به چالش بكشد. در نقطه مقابل نيز ايوبي به عنوان مسئول سينماي كشور پاسخگوي مديريت دو ساله خود به افكار عمومي باشد، مسئلهاي كه نميتوان آن را با پاسخهاي غيرمستقيم و كنايهاي در يك برنامه ديگر رفع و رجوع كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]