واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۵۲ق.ظ)
٨ هلدينگ کشور در تامين منابع مالي خارجي در صنعت پتروشيمي فعاليت دارند موج - مدير توسعه سرمايهگذاري شرکت ملي صنايع پتروشيمي با يادآوري اين که NPC خود به تنهايي ضامن فاينانسهاي خارجي در اين صنعت در گذشته بود، گفت: امروزه ۸ هلدينگ موجود در اين صنعت با توجه به توانمنديهاي خود ميتوانند نقش اين شرکت را ايفا کنند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، اميرحسن فلاح افزود: بر اساس ماده ۵۵ قانون الحاقي دو قانون اساسي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران هم اکنون نميتواند تعهدات هلدينگ هاي فعال در صنعت پتروشيمي را براي دريافت فاينانسهاي خارجي برعهده بگيرد، اما؛ خوشبختانه در شرايط پساتحريم و آمادگي مؤسسات و بانکهاي خارجي براي حضور در اين صنعت، هلدينگ ها ميتوانند با روشهاي مختلف همچون گرو گذاشتن محصولات صادراتي، استفاده از سيستمهاي بانکي داخلي و استفاده از امکانات مالي و حقوقي وزارت امور اقتصادي و دارايي از فاينانسهاي خارجي استفاده کنند.
وي با تاکيد بر اين که هلدينگ هاي فعال در صنعت پتروشيمي بايد بر جزئيات و بندهاي متن برجام واقف باشند، گفت: NPC هم اکنون آمادگي دارد همه ابهامات و سوال هاي فعالان صنعت پتروشيمي را در اين زمينه برطرف کند.
مدير توسعه سرمايهگذاري شرکت ملي صنايع پتروشيمي استفاده از منابع خارجي را در صنعت پتروشيمي در گرو اجرايي شدن برجام دانست و گفت: هم اکنون بسياري از سرمايهگذاران خارجي براي حضور در اين صنعت بسيار جدي هستند.
با توجه به وجود ۳۳.۶ تريليون مترمکعب گاز در ايران به نظر ميرسد صنعت پتروشيمي ما نيازمند دسترسي به فناوريهاي نوين، منابع مالي و حضور در بازارهاي جهاني است و در واقع آخرين ارزيابيها نشان ميدهد که در سطح صنايع بالادستي و پاييندستي ايران نيازمند دسترسي به منابع مالي در حدود ۷۰ ميليارد دلار است که در اين زمينه، حدود ۳۰ درصد مربوط به صنايع پاييندستي بهويژه در زمينه انواع پليمرها بخصوص پليپروپيلن و صنايع تکميلي زنجيره پروپيلن است.
بيترديد مهمترين وضع رقابتي براي سرمايهگذاري و توسعه صنايع پتروشيمي در ايران دسترسي به خوراک مناسب اين صنعت يعني گاز طبيعي، اتان، نفتا و ميعانات گازي در احجامي گسترده و با قيمتي رقابتي است؛ هماکنون ظرفيت صنايع تصفيه و انتقال گاز در کشور حدود ۷۰۰ ميليون مترمکعب در روز است که بهزودي تا حد يک هزار ميليون مترمکعب در روز خواهد رسيد و علاوه بر اين، دسترسي به اتان به عنوان خوراک پتروشيمي در تحکيم وضع رقابتي ايران براي توليد محصولات پتروشيميايي نقش اساسي دارد.
پيش از اين، فلاح با بيان اين که سرمايهگذاران براي سرمايهگذاري در ايران با هيچ محدوديتي همراه نيستند، گفته بود: در صورت تمايل به سرمايهگذاري ظرف ۱۵ روز مجوز فعاليت شرکتها صادر خواهد شد.
وي با بيان اين که بحث خوراک پتروشيمي تعيين تکليف شده است، گفته بود: جدولي براي جذب سرمايهگذار ترسيم شده به طوري که به جز توليدات پايهاي، سرمايهگذاران در مرحله نخست توليد از ۵ درصد تخفيف برخوردار خواهند بود، همچنين در مناطق محروم تخفيف ۱۰ تا ۳۰ درصد تعريف شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]