واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۱۹ب.ظ)
توجه اکثر بنگاههاي اقتصادي کشور به صنعت پتروشيمي/تحول در صنعت پتروشيمي با ورود شيل گس آمريکا موج - معاون مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي گفت: ايران به عنوان بزرگترين دارنده ذخاير گازي جهان از شرايط مطلوبي براي توسعه صنعت پتروشيمي برخوردار است و اکثر بنگاههاي اقتصادي کشور نيز به اين موضوع توجه دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدحسن پيوندي در نشست تخصصي معرفي ظرفيتهاي سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي در دوران پساتحريم اظهار داشت: اغلب هيات هاي خارجي که در هفتههاي اخير به ايران آمدهاند توجه ويژهاي به صنعت پتروشيمي کشورمان داشتهاند که نشاندهنده جايگاه ويژه اين صنعت است.
وي افزود: مذاکراتي با شرکت باسف آلمان براي انتقال دانش فني و سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي ايران انجام شده است.
معاون مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي خاطرنشان کرد: صنعت پتروشيمي بيشترين بهرهوري را در ميان صنايع مرتبط با منابع هيدروکربني داراست.
وي ادامه داد: در حال حاضر 60 ميليون تن ظرفيت توليد پتروشيمي در کشور وجود دارد که به دلايل مختلف تنها 45 ميليون تن در سال محصول پتروشيمي توليد ميشود.
وي با اشاره به تحريم ايران خاطرنشان کرد: تحريم ايران بر صادرات پنج ميليون تن از انواع محصولات پتروشيمي تأثير گذاشته است.
اين مقام وزارت نفت در ادامه به طرحهاي توسعه در صنعت پتروشيمي نيز اشاره کرد و گفت: قرار است مراکز جديد پتروشيمي در کشور در مناطقي مانند جاسک، لاوان، چابهار، ايرانشهر و فاز دو عسلويه و سرخس شکل بگيرد.
وي همچنين با اشاره به روند واگذاريها گفت: مذاکراتي را با سازمان خصوصيسازي انجام دادهايم تا پتروشيمي دماوند که در حوزه يوتيليتي فعاليت خواهد داشت از فهرست واگذاري خارج شود تا از اين طريق بتواند خدمات بهتري را به شرکتهاي توليدي پتروشيمي ارائه دهد.
پيوندي خاطرنشان کرد: البته سازمان خصوصيسازي اصرار بر واگذاري اين مجتمع دارد.
وي در ادامه با اشاره به احداث واحدهاي توليد متانول در کشور گفت: در حال حاضر ظرفيت توليد سالانه پنج ميليون تن متانول وجود دارد که به 24 ميليون تن افزايش خواهد يافت.
معاون مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي افزود: البته به واحدهاي متانولي که هنوز پيشرفت زيادي ندارند توسعه کردهايم که به سراغ واحدهاي تکميلي يعني تبديل متانول به پروپيلن توجه بيشتري داشته باشند.
وي در بخش ديگري از اظهارات خود به توسعه صنعت شيل گس در آمريکا نيز اشاره کرد و گفت: ورود شيل گس آمريکا صنعت پتروشيمي را متحول خواهد کرد.
وي افزود: در سال 2013 آمريکا هيچ سهمي در توليد آل.ان.جي نداشت، اما؛ با احداث اين واحدها قرار است تا سال 2020 حدود 10 درصد بازار آل.ان.جي دنيا را در اختيار بگيرد.
به گفته پيوندي، توسعه صنعت آل.ان.جي آمريکا تأثير منفي بر آل.ان.جي منطقه خاورميانه و از جمله طرحهاي در دست اجراي ايران خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]