واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كشف حلقه مفقوده در شناسايي علتالعلل ورود اجناس چيني!
نویسنده : اولاد آدم
بعضي از مباحث وجود دارد كه چندين سال بايد از تاريخ وقوع آنها بگذرد تا آدم بفهمد كه جريان چيست؟ چه برسد به اولاد آدم! اما به شما بشارت بدهم كه اولاد آدم هميشه هم با تأخير خيلي چيزها را نميفهمد. يعني گاهي اوقات پيش ميآيد كه نيروهايي به اولاد آدم كمك ميكنند و راههايي را براي او ميگشايند تا او پيش شما روسفيد شود و بفهميد كه خيلي هم بيكس و كار نيست. لابد ميپرسيد كه مثلاً چي؟ همينطور كشكي كه نميشود يك حرفي بزني و ما چشم بسته بگوييم كه غيب ميگويي! پردهاي را از اين شعبدهات رو كن!
عارضم به حضور انور با سعادتان؛ مثلاً يكي از اين موارد با عنايت ويژه رئيس مجمع واردات براي من اتفاق افتاد و اولاد آدم فهميد كه علت ورود كالاهاي بيكيفيت چيني به كشور چيست؟ شايد شما بر اولاد آدم خرده بگيريد كه اين را بايد خودش به تنهايي ميفهميد، اما اولاد آدم از آنجايي كه بخيل نيست و مشاركت با ديگران را به عنوان سرمايهاي اقتصادي و گامي در جهت همافزايي و بهرهوري تلقي ميكند، در همين ستون از كشفيات اين نخبه و ساير نخبگان كشور استقبال كرده و ظاهر و باطن آن را با شما خوانندگان عزيز به اشتراك ميگذارد. ميدانم كه همين الان هم قند در دلتان آب شده كه پاسخ اين پرسش را بفهميد. براي همين هم پاسخ را در دو بخش برايتان ميآورم تا بفهميد كه اولاد آدم فقط اتكا به يكنفر نكرده و خودش هم از نزديك دستي در آتش دارد!
الف- آنچه مناقبي گفت: مناقبي رئيس مجمع واردات درباره اينكه چرا واردكنندگان به سمت واردات كالاهاي بيكيفيت از كشورهايي مانند چين ميروند، تصريح كرد: واردكنندگان بايد مديريت شوند؛ اگر كالاي بيكيفيت چيني به كشور ميآيد به اين دليل است كه خريدار دارد و توليدكنندگان فكر ميكنند با مواد اوليه بيكيفيت ميتوانند هزينههاي توليد خود را كاهش دهند. وي درباره تأثير سياستگذاريهاي گمركي در حمايت از كالاهاي باكيفيت عنوان كرد: كنترل گمرك با تعرفهها خوب است اما اگر تعرفه واردات كالاهاي ارزشمند زياد باشد واردكنندگان ترجيح ميدهند به سراغ كالاهاي بيكيفيتي بروند كه در داخل نيز خريدار دارد. به گفته وي سياستهاي گمركي بايد به شكلي باشد كه جلوي واردات بيكيفيت گرفته شود.
ي- الهامات اولاد آدم از گفتار مناقبي:
1- اين فقط واردكنندگان هستند كه به سمت كالاهاي بيكيفيت چيني ميروند و نه دولت!
2- دولت بايد واردكنندگان را مديريت كند. يعني الان معلوم نيست واردكنندگان را چكار ميكند؟ البته شايد هم واردكنندگان دارند دولت را مديريت ميكنند!
3- مردم چون كالاي بيكيفيت چيني ميخرند، واردكنندگان آن را وارد ميكنند. طبيعي است كه اگر مردم نخرند، واردكنندگان هم آن را وارد نميكنند. پس تقصير، نه تقصير دولت است و نه واردكنندگان. اينجا فقط مقصر مردم هستند كه دوست دارند بنجل بخرند و دولت و واردكنندگان ضمن احترام به شعور مشتري، اقدام به واردات آشغال چيني و ترخيص آن از گمرك ميكنند.
4- اصلاً حالا كه اينطور شد و اسم گمرك به ميان آمد، گمرك مقصر است. يعني تعرفههايش بالاست و واردكنندگان مجبور ميشوند اجناس بيكيفيت بياورند. اگر تعرفههايش پايين بود آن وقت باز هم كالاهاي بيكيفيت ميآوردند و مردم كالاهاي بيكيفيت را نميخريدند و آنها روي دستشان باد ميكرد و....
اميدوارم از اين الگوي اولاد آدم در همفكري با ديگران براي حل مشكلات، بقيه افراد جامعه هم الگو بگيرند. البته نعمتزاده حرفش را زده اما نميدانم او كه دلش هنوز جوان است، فراموش ميكند اجرايياش كند يا نه؟ مثلاً وزير صنعت، معدن و تجارت با تأكيد بر لزوم ايجاد تعامل ميان يكايك وزارتخانهها با شوراهاي سراسر كشور گفته: اگر اين تعامل و همفكري ايجاد شود قطعا در پيشبرد حوزههاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و غيره ميتوانيم گامهاي مؤثري برداريم.
به عنوان مثال وزير صنعت گفته: امروز ناهنجاريهاي اجتماعي مانند موادمخدر گريبان شهرهاي ما را گرفته و در راستاي مقابله با آنها شوراها ميتوانند كمك بسيار مؤثري انجام دهند. در خصوص حاشيهنشيني شوراها ميتوانند راهكارهاي مناسبي ارائه دهند و در مسير مقابله با اين ناهنجاريها دولت را ياري كنند.
البته شما خرده نگيريد كه اين حرفها را آخوندي، ربيعي و... بايد بزنند و كاش او حرفهايي ديگر را ميزد. از قديم گفتهاند حرف حرف است و حرف ميآورد و... همه حرفهاي وزرا تكراري است و نسخهشان حق كپي رايت ندارد و...
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]