واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۰ب.ظ)
نگاهي کوتاه به رويدادهاي مهم کشاورزي هفته گذشته موج-در هفته سوم آبان اتفاقهايي در حوزه کشاورزي رخ داد که ميتوان به خريد 8 ميليون تن گندم با وجود خشک سالي؛ افزايش توليد دانههاي روغني در کشور؛ اعتبار 80 ميليون توماني اجراي عمليات آبخيزداري در سال 94 و...اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، رئيس جمهور حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني در آيين گشايش رسمي بيست و يکمين نمايشگاه بين المللي مطبوعات اظهار داشت: در شرايطي که در سال گذشته ما با خشکسالي مواجه بوديم، خريد دولت از گندم کاران بيش از هشت ميليون تن بود، اين در حالي بود که در آغاز اين دولت انبارها و سيلوهايمان براي يک هفته ذخيره داشت، در زمستان امسال ذخيره گندم 6.5 ماه بود، با اين وجود الان ذخيره خيلي بالاست.
همچنين در آغاز اين هفته وزير جهاد کشاورزي بر لزوم افزايش توليد دانههاي روغني در کشور تاکيد کرد.
حجتي اظهار داشت:با توجه به نقش توليد دانههاي روغني (کلزا) بر حاصلخيزي خاک و رشد توليد غلات به ويژه گندم و همچنين به منظور تأمين نياز روغن کشور و کاهش واردات، توليد دانههاي روغني در کشور بايد افزايش يابد.
وزير جهاد کشاورزي با بيان اين که قيمت خريد تضميني هر کيلوگرم کلزا در دولت يازدهم با بيش از ۸۰ درصد رشد به ۲۵۳۰ تومان در سال زراعي 95-94 افزايش يافته است، تصريح کرد: قيمت خريد تضميني هر کيلوگرم کلزا در شوراي اقتصاد دو برابر قيمت هر کيلوگرم گندم (1270 تومان) تعيين شده است و اين امر نشان دهنده اهميت توليد کلزا به عنوان يک محصول راهبردي در کنار محصول گندم است.
حجتي همچنين گفت: رشد اقتصادي 5.7 درصدي بخش کشاورزي در شش ماهه اول امسال را نشانه ظرفيتها و اهميت توسعه کشاورزي در اقتصاد ملي و نويدبخش حرکت کشاورزي کشور در مسير توسعه و پايداري دانست.
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور خداکرم جلالي بيان کرد: 80 ميليارد تومان اعتبار براي اجراي عمليات آبخيزداري در سال 94 اختصاص يافته است.
وي اظهار کرد: دولت در بودجه آبخيزداري امسال توجه نسبي داشت و اعتبارات آبخيزداري را دو برابر افزايش داد و به 80 ميليارد تومان رساند. در حالي که اين اعتبار کافي نيست؛ چراکه سال گذشته با اين اعتبارات توانستيم 300 هزار هکتار عمليات آبخيزداري اجرا کنيم. اين در حالي است که براساس برنامه بايد سالانه سه ميليون هکتار آبخيزداري انجام شود.
خداکرم جلالي همچنين گفت:هماکنون بسياري از تالابهاي کشور مانند تالابهاي خوزستان و جنوب کرمان به دليل خشکسالي و ندادن حق آبه آنها از طريق سدهاي بالادستي خشک شدهاند و به کانونهاي توليد گردوغبار تبديل شدهاند به گونهاي که در باتلاق جازموريان جنوب کرمان 600 هزار هکتار از اراضي آنجا خشک شده است و مرکز توليد علوفه به بيابان تبديل شده است.
جلالي افزود: براساس برآوردهاي صورت گرفته حدود 25 درصد گردوغبار کشور از اين منطقه توليد ميشود؛ چراکه سدهاي جنوب کرمان حق آبه اين منطقه را نداده و به يک بيابان تبديل شده است.
وي تصريح کرد: حق آبه اين تالابها بايد رعايت شود و در اختيار تالابها قرار گيرد که البته وزارت نيرو آن را هم قبول کرده است و هماکنون شاهد رهاسازي آب تالاب حورالعظيم خوزستان هستيم و در اين زمينه نيز دولت تاکيد کرده که حداقل آب مورد نياز اين تالابها براي پيگيري از توليد گردوغبار تأمين شود.
در هفته گذشته؛ معاون وزير جهاد کشاورزي و رئيس سازمان شيلات ايران، ميزان مصرف کنوني سرانه ماهي در ايران 9 کيلوگرم است بيان کرد و گفت: با اجراي سرمايه گذاري لازم اين رقم تا پايان برنامه ششم توسعه به 14 کيلو گرم ميرسد.
حسن صالحي اظهار داشت: هيات هايي از کشورهاي شرق آسيا و اروپا از زمان لغو تحريمها تاکنون به ايران سفر کردهاند و همه آنها علاقمندي خود را به سرمايه گذاري در ايران براي پرورش آبزيان، صيد در آبهاي بين المللي، ماهيان خاويار، پرورش ماهي در قفس ابراز داشتهاند.
صالحي افزود: مذاکراتي با مسوولاني از نروژ، فرانسه، اسپانيا، چين و کره جنوبي در زمينههاي يادشده صورت گرفته که بهزودي به نتايج مطلوبي ميرسد و انتظار ميرود اين بستر همکاري حفظ شود.
وي همچنين گفت: قرار است توليد ماهي تا پايان برنامه ششم توسعه در کشور به 400 هزار تن افزايش يابد که به اين ترتيب 100 هزار شغل در برنامه ششم ايجاد خواهد شد و نتايج سرمايه گذاريها در سالهاي دوم و سوم برنامه ششم تحقق خواهد يافت.
صالحي در پايان گفت: سازمان شيلات ايران در صدد است ماهي و ميگو را به عنوان غذاي سلامتي در سفرههاي مردم قرار دهد و اکنون مصرف سرانه جهاني 20 کيلوگرم است که مصرف سرانه ايران نسبت به مصرف سرانه جهان 9 کيلوگرم فاصله دارد و تا پايان برنامه ششم توسعه دستيابي به رقم 14 کيلو گرم هدف گذاري شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]