واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگو با کتابخوان برتر زنجان؛
تجربه زندگی در دنیای کتاب/ کتابداری که هرروز عشق را ورق میزند
شناسهٔ خبر: 2964136 - چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
استانها > زنجان
زنجان- کتابدار است و عاشق، روحش با آگاهی و دانش عجین شده، هرروز قفسههای پرمحبت دلش را غبارروبی میکند و عشق را ورق میزند. خبرگزاری مهر-گروه استانها: «ژاله همتیان» عمر خود را لابلای کتابها و با سخنان آدمهای بزرگی که در مطالعه با آنها همنشین بوده سپری کرده است. همتیان از سال ۵۳ کتابدار کتابخانه ملی تهران و فهرستنویس کتب سنگی و خطی آنجا بود و از سال ۶۸ بهعنوان رئیس کتابخانههای استان زنجان مشغول فعالیت شد. دورهای که با حضور یک جوان باانگیزه، خلاق و دارای سبقه فرهنگی، کتابخانههای زنجان را بهعنوان برترینهای کشور معرفی کرد. ژاله همتیان سال ۷۹ بهعنوان رئیس نمونه کشوری در حوزه کتابخانههای عمومی معرفی شد. وی همچنین پایهگذار کتابخانه زندانهای زنجان است.
همتیان گرچه سال ۸۰ بازنشسته شد اما همچنان عضو انجمن کتابخانههای استان زنجان است، هشت سال در خانه صنعت و معدن استان مشغول بهکار بود و از سال ۷۸ با کمک جمعی از همفکران خیریه روزبه را راهاندازی کردند. وی خدمت کردن را بسیار لذتبخش میداند و میگوید: وقتی خودت بر اساس دانش، تجربه و علاقهات حرفه خود را انتخاب میکنی این لذت دوچندان میشود. رویی گشاده دارد و چهرهای بشاش با دوستانی از جنس ناب آرامش، کتاب میخواند، کتاب هدیه میدهد، همراه دلتنگی ها و سختیهای نیازمندان شهر پیش میرود و مدام شکر خدا را به جا میآورد برای بودن و تأثیر گذاریش.
وقتی از دنیای شفاف و بی غل و غش کودکان سخن میگوید قند در دلش آب میشود و چقدر علاقه به کودکان در چشمانش موج می زند. همتیان نامههای کودکانی را که بیقرار محبتهایش بودند هنوز به یادگار دارد و با مرور آنها از لذت خدمت سرشار میشود. این کتابدار نمونه با اشاره به عوامل دخیل در ترویج فرهنگ مطالعه، نقش خانواده، مدرسه، معلمان، محتوای کتب و خصوصیات کتابدار را مهم میداند و خاطرنشان میکند: میزان دسترسی به کتاب در خانه و مدرسه، کتابخوان بودن والدین و معلمان، بازدید دانش آموزان از کتابخانهها و مراکز فرهنگی و شرکت در مسابقات کتابخوانی در عجین شدن فرد با کتاب مؤثر است. همتیان تصریح میکند: اگر کتابداران افرادی پویا، خلاق و بانشاط باشند میتوانند مردم به ویژه کودکان و نوجوانان را به کتابخوانی دعوت کنند. وی هدیه دادن کتاب به کودکان، ایجاد کتابخانه کوچک در خانه، توسعه و تعمیم فرهنگ وقف کتاب، توزیع کتب مناسب بین دانش آموزان و دانشجویان و کمک دولتی در راستای کاهش قیمت کتاب را از راهکارهای ترویج فرهنگ کتابخانی برشمرد. این کتابخوان ادامه میدهد: ایجاد ایستگاههای مطالعه در پایانههای مسافربری، مطبها و پادگانها، خلاصهنویسی کتاب در مدارس، و بها دادن به جایگاه کتابداران از دیگر راههای کمک به توسعه فرهنگ کتابخوانی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]