واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۳۴ق.ظ)
توسعه اقتصادي پايدار در گرو حمايت از بنگاههاي اقتصادي خرد و کوچک است موج - معاون توسعه کارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: حل مشکل بيکاري و توسعه اقتصادي پايدار در گرو حمايت از بنگاههاي اقتصادي خرد و کوچک است.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن طايي عصر در نشست تشريح و تبيين طرح همافزايي نهادهاي کسب و کارهاي خرد و کوچک با رويکرد اشتغالزايي در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان مرکزي افزود: مديران و مسوولان دستگاههاي حمايتي و بانکهاي عامل بايد نگاه خود را نسبت به توسعه اقتصادي تغيير داده و طرح اشتغال در بنگاههاي کوچک را در جامعه نهادينه کنند.
وي ادامه داد: موفقيت اقتصادي تنها در بنگاههاي بزرگ محقق نميشود، بلکه اين بنگاههاي کوچک هستند که بالندگي اقتصادي را در کوتاهترين زمان ممکن تحقق ميبخشند؛ چرا که براي راهاندازي يک واحد توليدي کوچک ميزان اعتبار بسيار ناچيزي در مقابل بنگاههاي بزرگ نياز است ضمن اينکه محصولات بنگاههاي کوچک در مدت زمان کوتاهتري به بازار عرضه ميشود.
معاون توسعه کارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي هزينه ايجاد اشتغال در بنگاههاي اقتصادي را بيش از 15 ميليارد ريال عنوان کرد و گفت: ايجاد اشتغال کسب و کارهاي خانگي و يا بنگاههاي خرد و کوچک با 200 ميليون ريال محقق ميشود.
وي در تشريح طرح همافزايي نهادهاي کسب و کارهاي خرد و کوچک با رويکرد اشتغالزايي نيز گفت: اين طرح با تمرکز بر مزيت کسب و کارهاي خرد و کوچک در اشتغالزايي و مشارکت جمعي نهادها و موسسههاي حمايتي به منظور توانمندسازي بنگاههاي خرد و کوچک و هدايت طرحهاي اجرايي متناسب با مزيتهاي مناطق مختلف کشور اجرا ميشود.
طايي با بيان اينکه کسب و کارهاي خرد و کوچک ابزاري براي توسعه اشتغال محلي است، گفت: بازار کار، مهمترين عامل تعيينکننده رشد اقتصادي بالفعل و بالقوه است و اشتغال نيروي انساني نيز اساسيترين هدف برنامهريزي اقتصادي، اجتماعي يک جامعه را تشکيل ميدهد.
معاون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي تصريح کرد: در چنين شرايطي اگر بخواهيم يک برنامه جامع و منطقهاي را براي تسهيل شرايط ورود به بازار کار تدوين کنيم، نياز به شناسايي وضعيت موجود در مناطق کشور و استخراج مزيتها و چالشهاي هر منطقه داريم که متناسب با نقاط قوت و ضعف هر منطقه بتوان فرصتهاي پنهان اشتغالزايي آن منطقه را با مشارکت و حمايتهاي مالي نهادهاي مردمي کشف کرد و فرصتهاي موجود را توسعه داده و پايدار کرد.
وي، معاونت توسعه کارآفريني و اشتغال وزارت کار به عنوان رييس کارگروه، معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري، سازمان آموزش فني و حرفهاي، سازمان بسيج سازندگي، صندوق کارآفريني، سازمان بهزيستي، کميته امداد امام خميني (ره)، پست بانک ايران، صندوق نوآوري و شکوفايي، بنياد علوي و بانک قرض الحسنه رسالت را اعضاي اصلي کارگروه طرح همافزايي نهادهاي کسب و کارهاي خرد و کوچک با رويکرد اشتغالزايي در کشور معرفي کرد.
وي ادامه داد: اين کارگروه بايد در استانها به رياست استانداران و در شهرستانها به رياست فرمانداران تشکيل جلسه داده و در جهت حل مشکل بيکاري در استان و شهرستان خود تمهيدات کارشناسي بينديشند.
مدير کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان مرکزي هم در اين نشست گفت: نرخ بيکاري در اين استان در سال 90 معادل 11 و 9 دهم گزارش شده که پيشبيني ميشود اين رقم تا پايان سال جاري به هشت و يک دهم برسد.
ناصر شيخي افزود: جمعيت شاغل استان نيز در سال 90 معادل 409 هزار نفر بوده است که اين رقم نيز تا پايان امسال به 442 هزار نفر ميرسد.
وي ادامه داد: در سال گذشته تعهد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان مرکزي براي ايجاد اشتغال 12 هزار و 615 فرصت شغلي بود که بر اساس آمار موجود بيش از 14 هزار فرصت شغلي ايجاد شد.
مدير کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان مرکزي اضافه کرد: هم اکنون 39 هزار نفر از جمعيت اين استان بيکار هستند که شهرستان اراک با 18 هزار، ساوه با شش هزار ون شازند با سه هزار بيکار بيشترين بيکاران استان را در خود جاي دادهاند.
وي بيان کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان مرکزي تا پايان امسال 11 هزار فرصت شغلي در 12 بخش اقتصادي در همه نقاط اين استان ايجاد ميکند.
شيخي گفت: امسال بيش از 17 هزار بيکار در 16 مرکز کاريابي خصوصي و دو مرکز خدمات اشتغال در نقاط مختلف استان مرکزي ثبت نام کردهاند که از اين تعداد بيش از 11 هزار نفر فاقد هر نوع مهارت بودهاند.
هم اکنون بيش از دو هزار 800 واحد توليدي کوچک و بزرگ در نقاط مختلف استان مرکزي فعاليت ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]