واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۲۸ق.ظ)
ايجاد هماهنگي ميان بخشي با معرفي صندوق احيا در کشور موج - با 10 ساله شدن صندوق احيا و بهره برداري از اماکن و بناهاي تاريخي اميدواريم بتوانيم با شناساندن و معرفي صندوق در گسترش گردشگري کشور کمک کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا پوينده، مدير عامل صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي و فرهنگي، در بازديد از بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات گفت: مشکل اصلي و شايد به نوعي بزرگترين مشکل صندوق احيا شناخته نشدن آن است، به اين معنا که شرح وظايف، جايگاه، زمان ايجاد و موجوديت صندوق احيا کارکردها، فعاليتها، قابليتها و ظرفيتهايش در ميان نهادهاي حاکميتي و دولتي به خوبي شناخته نشده است که بايد بيشتر معرفي و بين مردم و سرمايهگذاران معرفي شود در صورت ايجاد اين شناخت ميتوانيم در کوتاه مدت يک هماهنگي موثرميان بخشي ايجاد کنيم.
وي ادامه داد: اين نمايشگاه فرصت بسيار خوبي است تا با ارتباط با رسانهها براي شناساندن صندوق اهداف و فعاليتهاي آن تلاش کنيم. بايد بناهاي تاريخي احيا شوند تا گردشگران بتوانند از اين ظرفيت هااستفاده کنند.
پوينده تاکيد کرد: با شناساندن صندوق احيا و احياي بناهاي تاريخي در کشور گردشگران ورودي به اين حس ميرسند که در يک تمدن غني و پيشينه پربار تاريخي ورود پيدا کردهاند، بايد ميراث فرهنگي را به دنيا بشناسانيم.
وي با اشاره بر زمينه توسعه گردشگري و راهکارهاي کمک کننده در اين راستا گفت: بحث عرضه و تقاضا همواره تعيين کننده است، در زماني که تقاضا براي سفر به ايران افزايش يافته و نيز ميل به اقامت در خانههاي قديمي و تاريخي بسيار زياد است با احياي بناي تاريخي ميتوانيم در توسعه گردشگري کمک کننده باشيم.
مدير عامل صندوق احيا بناهاي تاريخي افزود: در حال حاضر در صدد ايجاد پايگاه اطلاعات دادهها هستيم که با امکان سنجي و نياز سنجي ميزان گردشگران ورودي به کشور و با توجه به سليقه و علايق گردشگران اروپايي که علاقه مند به اقامت در اين خانهها هستند شرايط را براي اين گردشگران آماده کنيم.
وي تصريح کرد: تلاش داريم با همکاري منابع مردمي و سرمايه گذاري در احيا بناها موفق تر عمل کنيم که اين امر با شناسايي و همکاري بهره برداران و بخش خصوصي ميتوان از آنها بهره برداري کرددر کشور يک ميليون بناي تاريخي وجود دارد که 500 هزار خانه بناي تاريخي و 500 هزار تا نيز بناي نفيس و ارزشمند هستند که با هماهنگي با معاونت صنايع دستي از خانههاي با قابليت بهره برداري استفاده ميشود.
وي همچنين با تاکيد بر مصوبه دولت در راستاي واگذاري خانههاي تاريخي ادامه داد: از 269 بنايي که دولت اجازه واگذاري آن را به صندوق احيا داده است در حال حاضر 31 بنا آماده واگذاري بوده، 16 بنا در دو ماه گذشته واگذار شده در همين راستا اميدواريم با برنامه ريزيها و تحقيقات صورت گرفته تا پايان سال جاري 100 بناي تاريخي را نيز واگذارکرده و به بهره برداري برسانيم.
وي در پايان سخنانش افزود: با توجه به اينکه استانها ظرفيتهاي بسيار خوبي در زمينه بهره برداري از بناهاي تاريخي دارنددر اين راستا 8، 9 بنا در ماه آينده در استان اصفهان واگذار ميشود.
بناي تاريخي نصيرالدوله نفيس نيست
محمدرضا پوينده، مدير کل صندوق احيا و بهره برداري از اماکن و بناهاي تاريخي، در ادامه بازديد خود از نمايشگاه مطبوعات در پاسخ به سؤال خبرنگاران در زمينه مساله نفيس بودن بناي نصير الدوله گفت: اين بنا جزو نفايس نبوده اگر چنين بود حتماً از سوي معاونت ميراث فرهنگي سازمان طي مکاتباتي که پيش از واگذاريها انجام ميشود به صندوق اعلام ميشد.
وي افزود: از نظر کارشناسان دفتر معاونت ميراث فرهنگي اين بنا جزو نفايس نبوده است، وگرنه حتماً در نامهاي اعلام ميکردند و از طرف معاونت اين نام از ليست مزايدههاي دو ماه پيش خارج ميشد، اما علت خارج کردن بناي تاريخي نصيرالدوله از فهرست مزايده وجود مشکل حقوقي و پلمپ کردن آن توسط بانک کشاورزي بوده است.
وي گفت: همچنان معتقدم بناي نصيرالدوله جزو نفايس نيست، چون اگر بود پس از استعلامي که از معاونت ميراث فرهنگي گرفتيم، کارشناسان دفتر اعلام ميکردند بناي تاريخي نصيرالدوله جزو نفايس است و ما بايد سريعاً آن را از ليست خارج ميکرديم.
وي در پايان تاکيد کرد: قرارمان اين است که اگر بنايي جزو نفايس باشد، به ما اعلام کنند تا ما آن را در مزايده قرار ندهيم. معاونت ميراث فرهنگي يک ترتيب مشخص در اين زمينه دارد. بايد مکاتبه کنيم، پس از آن اگر جزو نفايس باشد به ما اعلام ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]