واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اقتصاد داخلی؛
بی بی سی: دولت ایران "۱۵۴ هزار میلیارد تومان به بانکها بدهکار است"
اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی ایران میگوید که بدهی بخش دولتی به نظام بانکی به ۱۵۴ هزار میلیارد تومان رسیده و هشدار داده است که این میزان بدهی "باعث کاهش اعتبارات و ارائه تسهیلات بانکی" شده است.
به گزارش سرویس اقتصادی "جام نیـوز"، بخش فارسی وبسایت دولتی بی بی سی (BBCPersian) در گزارشی با عنوان "دولت ایران '۱۵۴ هزار میلیارد تومان به بانکها بدهکار است'" نوشت:
آقای کمیجانی از فشار روی سیستم بانکی به دلیل رونق نداشتن بازار سرمایه انتقاد کرده و دلیل اصلی این وضعیت را محدودیتهای موجود برای جذب سرمایه خارجی خوانده است. او اذعان کرده که ایران هنوز موفقیتی در جذب منابع خارجی نداشته و هشدار داده است که اگر "مراقبتهای لازم" صورت نگیرد مشکلات دو چندان خواهد شد. ارقام ارائه شده از سوی قائم مقام بانک مرکزی نشان میدهد که طی سه سال اخیر میزان بدهی بخش دولتی به بانکها بیش از دو برابر شده است. بر اساس آمار بانک مرکزی، این میزان بدهی در سال ۱۳۹۰ خورشیدی حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان بوده و تا سال ۱۳۹۲ به بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. ________________________________ بی بی سی به نقل از امیر پایور کارشناس این سایت نوشت: یکی از علل افزایش بدهی دولت به بانکها و پیمانکاران، کاهش چشمگیر درآمد دولت در پی سقوط قیمت نفت بوده است. قیمت نفت امسال تقریبا نصف قیمت آن در سال گذشته است. به رغم افت قابل توجه درآمد، دولت حسن روحانی می گوید که برخلاف سلفش، از بانک مرکزی استقراض نمی کند. از طرف دیگر پیمانکاران طلبکار از دولت خود به بانکها بدهکارند و بانکها هم به بانک مرکزی. این دور باطلی از بدهی در نظام اقتصادی ایران بوجود آورده است. دولت گفته در قالب سیاستهایش برای خروج از رکود قصد دارد اوراق قرضه و صکوکی (اوراق بهاداری) را منتشر کند که قابل انتقال بین حلقه های این چرخه باشد تا بدهی این نهادها بین هم تسویه شود. ________________________________ بی بی سی اضافه کرد: رقمی که امروز از سوی آقای کمیجانی مطرح شده نشان می دهد که از پایان سال ۹۲ تا کنون میزان بدهیهای دولت به سیستم بانکی بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است. قائممقام بانک مرکزی در سخنان امروزش در "همایش تامین مالی و جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران پساتحریم" هشدار داد که با ورود دولت در بازار مالی بخش بزرگی از "منابع محدود" موجود در اختیار دولت قرار میگیرد و سهم بخش خصوصی محدود میشود. اظهارت آقای کمیجانی در حالی مطرح شده که در هفتههای اخیر هشدارها درباره خطر رکود اقتصادی در ایران افزایش یافته و دولت ایران بستهای را برای مقابله با رکود و رشد پایین اقتصادی ارائه داده است. یکشنبه ۱۷ آبان علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران هم گفته است که "بعید میدانم که سال آینده نیز وضع اقتصادی کشور تکان جدی بخورد حتی اگر نفت بیشتری بفروشیم و بتوانیم پول آن را برای رشد اقتصادی کشور خرج کنیم".
۱۹/۰۸/۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]