واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مشاور رئيسجمهور: دولت را نقد کنید یارانه نمیدهیم!
حسامالدين آشنا، مشاور فرهنگي رئيسجمهور در گفتوگو با خبرگزاري بسيج درباره شركت نكردن رسانههاي منتقد دولت در نمايشگاه مطبوعات گفته است هرچه ميزان انتقاد به سياستهاي دولت بيشتر باشد يارانه آن رسانه كاهش مييابد.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
حسامالدين آشنا، مشاور فرهنگي رئيسجمهور در گفتوگو با خبرگزاري بسيج درباره شركت نكردن رسانههاي منتقد دولت در نمايشگاه مطبوعات گفته است هرچه ميزان انتقاد به سياستهاي دولت بيشتر باشد يارانه آن رسانه كاهش مييابد.
نمايشگاه مطبوعات امسال كه با شركت نكردن بخش قابل توجهي از رسانههاي تأثيرگذار كشور كه در جريان رسانهاي به «رسانههاي ارزشي و اصولگرا» اشتهار دارند، كسادي محسوسي را تجربه ميكند، با موضعگيري عصبي و بر زبان راندن سخنان تند و عجيب مسئولان دولتي كه سعي كردند تا اين اعتراض صنفي و محقانه رسانههاي منتقد را به لجبازي سياسي يا تعابير غيرمنطقي ديگري الصاق كنند، وخامت مضاعفي گرفت. نكته ديگري كه در بين اظهارات سخنرانان نمايشگاه امسال وجود داشت بحث رسانههاي خصوصي و دفاع از عملكرد و حمايتهاي صورت گرفته از آنها بود. مسئولان اعتدالي دولت تدبير و اميد در حالي به دفاع از رسانههاي به اصطلاح خصوصي! پرداختند و از آنها حمايت كردند كه اكثر اين رسانههاي به ظاهر خصوصي با يكي دو واسطه به برخي چهرهها يا دستگاههاي دولتي متصل هستند. اما در بين اظهارات متعدد و متكثر مسئولان دولتي، حرفهاي حسامالدين آشنا به عنوان مشاور فرهنگي رئيسجمهور پرده از واقعياتي برداشت كه طي دو سال و اندي اخير بارها و بارها در رسانهها منتشر شده و هر بار از سوي مسئولان اعتدالي دولت تدبير و اميد با قوت تكذيب و رد شدهاند. از جمله مدعاهاي رسانههاي معترض در طول اين دو سال «عدم توزيع عادلانه و صحيح يارانه مطبوعات» بين رسانههاي كشور طبق اصولي كه توسط معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد همين دولت اعلام شده، است. از جمله اين مؤلفهها كه بايد مبناي تقسيم يارانه مطبوعاتي قرار بگيرد (نقل به مضمون) رعايت اصول حرفهاي صفحهآرايي و توزيع ميباشد، اما مشاور فرهنگي رئيسجمهور با تفهیم اينكه ملاك پرداخت يارانه بيشتر به رسانهها، مجيزگويي و تعريف از دولت است نه چيز ديگري درستي و منطقدار بودن اقدام رسانههاي ارزشي و اصولگرا نسبت به شركتنکردن در نمايشگاه مطبوعات امسال را نيز روشن كرد. از سوي ديگر با فرض تأييد اظهارات علي جنتي در زمينه اين اعتراض صنفي رسانهها مبني بر اينكه «با عدم شركت آنها هيچ ثلمهاي به اسلام وارد نميشود» شرح تازه و بديعي از انحصارگرايي و اقتدارطلبي متولد ميشود. چه اينكه با تعميم اين نوع نگاه در زمينههاي ديگر هر اقدام يكجانبه و ديكتاتورمابانهاي قابل رفع و رجوع است. واقعيت اين است كه هيچكدام از اين رسانهها با دولت فعلي عناد و دشمني ندارند اما از طرفي حق و حقوقي صنفي دارند كه ناديده گرفته شدن آنها از جانب مسئولان دولتي باعث چنين اقدام اعتراضي گرديده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]