واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تقاضا براي افزودن نان و شير به فهرست خريد كارتي!
نویسنده : اولاد آدم
همين چند وقت پيش بود كه علي شمساردكاني رئيس كميسيون انرژي و محيطزيست اتاق ايران شدت مصرف انرژي در ايران را بالا دانسته و گفته بود: «در ايران براي توليد هر كيلو هندوانه ۴۰۰ ليتر آب مصرف ميشود و اين محصول سر زمين با نرخ هر كيلوگرم ۲۰۰ تومان به فروش ميرسد.» و اولاد آدم هم كف دست راستش را زده بود پشت دست چپش يا نميدانم شايد كف دست چپش را زده بود پشت دست راستش و پيش خودش گفته بود تو هم اي دل غافل عجب حوصله داري! چه اشكالي دارد؟ تازه آن قيمت فروشش در سر زمين بود! ما براي صادرات حتي به نصف قيمت سر زمين هم راضي بوديم و داديم رفت! مهم صادرات است آن هم به هر قيمتي. ما 7 برابر ظرفيت سد كرخه، از طريق هندوانه آب صادر ميكنيم و اين يعني اسباب خنده مردم جهان توليد كردن! اين كم چيزي نيست!
در همين راستا در روزهاي گذشته عملياتي هدايت و فرماندهي شد كه طي آن به كشفياتي نائل آمديم كه نشان ميدهد كارمان در توليد هندوانه درست بوده و از اين به بعد است كه بخشنامه هم صادر كنيم كه اي مردم ايران به چه كاريد؟ هندوانه بكاريد، هندوانه بكاريد! لابد از اولاد آدم استنطاق خواهيد كرد كه چه شده؟ باران زياد آمده، باز زدهاي به كاهدان؟ محصول آببر، آببر است ديگر! نيست؟ و اولاد آدم در اينجاست كه از آستينش خبري را بيرون ميآورد كه مايه بهت جهانيان خواهد شد:
معاون وزير جهاد كشاورزي از بررسي و سياستگذاري براي كشت محصولات آببر در اين وزارتخانه خبر داده و گفته: «براساس بررسيهاي انجام شده هندوانه جزو محصولات آببر نيست اما كشت برنج در استانهاي غيرشمالي مورد حمايت وزارت جهاد كشاورزي قرار نميگيرد و در آينده نيز محدودتر خواهد شد». او علل علمي اين گفتار را چنين بيان كرده است: «با توجه به قيمت هندوانه، بازارهاي صادراتي براي آن و ميزان آببري اين محصول، به اين نتيجه رسيديم كه توليد هندوانه از نظر آببري پرمصرف نيست اما كشت محصولي مانند برنج بايد محدود شود و تنها در استانهاي شمالي كشت شود.»
خب حالا فهميديد كه اگر قيمت هندوانه ارزان باشد و بازار صادرات هم داشته باشد، اين ميوه آببر نيست! اما اگر مانند برنج گران باشد و صادراتي نداشته باشد، آببر محاسبه خواهد شد. به اين ميگويند وزارتخانه دانشمحور، آدمهاي دانشبنيان. اصلاً شايد داديم هندوانه را هم كارتي بخريد. شب يلدا هم كه نزديك است و ميرويد به جاي مايحتاج زندگي از اين محصولات جديد كه دارد به چرخه خريد كارت 10 ميليوني اضافه ميشود، خريد ميكنيد. مثل مبل. مثل هندوانه. اصلاً هم فكر نكنيد كه رانت است و پارتيبازي! اولاد آدم تكذيب ميكند. فقط ما مانند بازرگان سياستمان گام به گام است. آرام آرام كشف ميكنيم. مثلاً الان كه فصل هندوانه تمام شده، كشف كردهايم كه آببر نيست و....
ميدانم باز خرده به اولاد آدم ميگيريد كه كارت 10 ميليوني، رانتش كجا بود كه در لابلاي مطالبت لايي كشيدي و فكر كردي مچت را نميگيريم؟ راست بگو، نهان مكن! چون خمشان بيگناه روي به آسمان مكن...
اولاد آدم از آنجايي كه آدمي منطقي است در همينجا از همه شما عذر ميخواهد و در تأييد فرمايش شما مبني بر اشتباهات صورت گرفته در سطور پيشين، سخناني را نقل ميكند كه خط بطلان بر نظريه اولاد آدم مبني بر وجود رانت در كارت 10 ميليوني ميكشد و خط خطياش ميكند تا چيزي قابل رؤيت نباشد. مدير كل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره اعتراض برخي توليدكنندگان و ادعاي وجود رانت در انتخاب برندهايي كه كالايشان مشمول طرح خريد با كارت اعتباري شده است، گفت: «قبل از اين اعتراضها، وزارت صنعت، معدن و تجارت در اعلاميه خود بيان كرده بود كه اين فهرست به تدريج تكميل خواهد شد.»
حالا هي شما بياييد بگوييد سياست گام به گام بازرگان بد چيزي بود. اصلاً بازرگاني يعني همين. گلناز نصرالهي خودش گفته كه «توليدكنندگان متقاضي و جا مانده از فهرست كالاهاي مشمول در طرح خريد با كارت اعتباري پس از تكميل اطلاعات و به تدريج به اين فهرست وارد ميشوند.»
اولاد آدم خدا را شاهد ميگيرد كه نعمتزاده خودش شخصاً در همين رابطه دست به نامهنگاري با انجمن صنايع نساجي زده است. حالا خودش هم نبوده باشد لابد يكي بوده. و حالا نامه مراحل ادارياش را طي ميكند تا از در وزارتخانه خارج شود و برسد به در انجمن! تا آنها تازه بفهمند كه واحدهاي متقاضي براي ورود به طرح، اطلاعات خود را كامل نكرده بودند و حالا بايد كامل كنند. ما كه نميتوانستيم قبل از صدور كارت اين كار را بكنيم. لذا بعدش كرديم! اطلاعات زيادي هم نيست؛ اسم و شماره تلفن!
الان همينطوري كه وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرستهايي از توليدكنندگان و فروشندگاني كه مردم ميتوانند با استفاده از كارتهاي اعتباري 10 ميليون توماني، از آنها كالا بخرند را منتشر كرده، برخي توليدكنندگان مانند اولاد آدم معتقد هستند معيارها در انتخاب واحدهاي عرضه و توليد مناسب نبوده و بسياري از واحدهاي داراي صلاحيت در اين فهرست نيستند. اما لابد هستند. مگر قصه آببري هندوانه يادتان رفت؟ الان ديگر هندوانه آببر نيست! لابد معيارهايمان اينطوري دانشبنيان شده و تغيير ميكند.
تتمه: اولاد آدم معتقد است كه مردم در خريد عجله نكنند. شايد نان و شير هم به ليست اضافه شد. آن وقت زندگي راحتتر ميشود و ما هم علاوه بر مردم جهان خواهيم خنديد...
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]