واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۲۴ب.ظ)
نماينده خبرگزاري روسيه امروز: هيچ حمايتي از خبرنگاران جنگ نميشود موج-نماينده خبرگزاري سگودنيا روسيه با حضور در نمايشگاه مطبوعات از عدم حمايت بين المللي درخصوص خبرنگاران جنگ گله کرد و بهره مند شدن از حقوق شهروندان غيرنظامي را ازجمله حداقل انتظارات آنها برشمرد.
به گزارش خبرگزاري موج، نشست آشنايي با خبرگزاري سگودنيا (روسيه امروز) و قوانين و مقررات خبرنگاري در شرايط جنگي يا بحراني با همکاري کميته صليب سرخ با حضور عماد آبشناس نماينده خبرنگاران خبرگزاري سگودنيا دوشنبه ۱۸ آبان در بخش ميز تخصصي بخش بينالملل بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات برگزار شد.
آبشناس در ابتداي نشست درباره هدف راه اندازي خبرگزاري سگودنيا گفت: رسانههاي متعددي به صورت موازي و پراکنده در روسيه فعاليت داشتند. بنابراين روسيه تصميم گرفت يک رسانه قوي و متمرکز را جايگزين رسانههاي متعدد خود کند و خبرگزاري سگودنيا را تأسيس کرد.
وي ادامه داد: خبرگزاري سگودنيا ۴۵ نمايندگي در کشورهاي خارجي، ۲۰نمايندگي داخلي، ۱۲ نمايندگي منطقهاي دارد که هر کدام از اين نمايندگيها به صورت يک خبرگزاري مستقل عمل ميکنند و اخبار توليدي خود را به ۳۵ زبان زنده دنيا در اختيار مخاطبان ميگذارند.
اين خبرنگار درباره راديو بينالمللي مسکو بيان کرد: راديو بينالمللي مسکو در ۱۳۰کشور دنيا پخش ميشود اين راديو براي کشورهاي فارسي زبان نيز، موج به زبان فارسي دارد. اين رائو در شهرهاي مسکو، قاهره، واشنگتن، مونته ويدئو به صورت ۲۴ ساعته فعاليت ميکند.
وي در بخش بعدي اين نشست به قوانين و مقررات خبرنگاري در شرايط جنگي يا بحراني اشاره کرد و گفت: متاسفانه هيچگونه قانون بينالمللي براي حمايت از خبرنگاران در جنگ وجود ندارد، اگر آنها در جنگ به اسارت گرفته شوند، همانند اسراي جنگي مورد شکنجه و آزار و اذيت قرار ميگيرند.
آبشناس درباره پيشينه قوانين بينالمللي ژنو براي خبرنگاران اظهار کرد: سال ۱۹۷۰ براي نخستين بار پيشنهاد حقوق خبرنگاران در جنگ مطرح شد و پس از پنج سال بررسي و مذاکره، خبرنگاران طبق قوانين بينالمللي ژنو، تنها از حقوق شهروند غيرنظامي برخوردار شدند. پيش از جنگ جهاني دوم در صورت اسير شدن خبرنگاران، آنها را به عنوان جاسوس اعدام ميکردند.
خبرنگار خبرگزاري سگودنيا افزود: طبق قوانين بينالمللي ژنو، خبرنگاران در جنگ به دو دسته تقسيم بندي ميشوند. اگر آنها لباسهاي نظامي به تن داشته باشند به عنوان نيروي جنگي و اسير به شمار ميروند، اما پوشيدن لباس شخصي نشان دهنده غيرنظامي بودن آنها است و نبايد با آنها برخورد بدي صورت بگيرد. در بسياري از مواقع خبرنگاران و تصويربرداران خبري در موقع تيراندازي و وقوع يک حادثه تنها ميتوانند خبر و گزارش تهيه کنند و يا از حادثه فيلم بگيرند زيرا در صورت کمک رساني به مجروحان جنگي، قوانين بينالمللي را زير پا گذاشتند و جان خودشان را به خطر مياندازند.
وي درباره اهميت حضور گزارشگران در جنگ گفت:دادگاههاي بينالمللي از خبرنگاران حاضر در جبهه جنگ به عنوان شاهد استفاده ميکند براي همين بسياري از دستگاههاي نظامي علاقهاي به حضور خبرنگاران در جنگ ندارند.براي مثال آمريکا در جنگ با عراق برخلاف قوانين بينالمللي ژنو عمل کرد و بسياري از خبرنگاران حاضر در عراق را کشت.
آبشناس در پايان صحبتهايش اضافه کرد: تا به حال تعداد بسياري از خبرنگاران غيرنظامي در جنگ و شرايط بحراني کشته شدهاند و بهطور کلي بيشتر کشته شدگان در جنگها افراد غيرنظامي هستند. اين آمار در جنگ جهاني اول ۲۰ درصذ، جنگ جهاني دوم ۶۰ درصد و در جنگهاي بعد از جنگ جهاني ۹۰ درصد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]