تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالمان فرمانرواى بر شهرياران هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850752473




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گلزاری: برخی مسئولان می گویند جوانان دود روی کباب هستند، باید فقط دیده شوند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


گلزاری: برخی مسئولان می گویند جوانان دود روی کباب هستند، باید فقط دیده شوند جامعه > خانواده - دکتر محمود گلزاری، معاون سابق جوانان وزارت ورزش و جوانان، از زمانی که از معاونت استعفا داده بود درباره خروجش از این وزارتخانه توضیح نداده بود.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روز گذشته (دومین روز از نمایشگاه مطبوعات)، دکتر گلزاری به نمایشگاه مطبوعات آمد و دقایقی میهمان غرفه موسسه مطوبعاتی خبر بود. حضور در غرفه خبرگزاری خبرآنلاین در نمایشگاه مطبوعات امسال فرصتی بود تا دکتر گلزاری درباره نحوه خروجش از این وزارتخانه توضیح بدهد و البته درباره اولویتهای جوانان و کارهایی که بر زمین مانده هم مفصل گفتگو کرد. آنچه در ادامه می خوانید، گفتگوی خبرآنلاین با محمود گلزاری در نمایشگاه مطبوعات است. دیروز (روز نخست نمایشگاه مطبوعات) وزیر ورزش و جوانان به خبرآنلاین گفت که وزارتخانه های زیادی باید درباره جوانان مشارکت کنند. برای همین کارها بر زمین مانده. شما هم به همین دلیل که وزارتخانه ها همکاری نمی کنند از معاونت جوانان رفتید؟
البته دوست نداشتم وارد این بحث بشوم؛ حوزه جوانان حوزه ای فراخبشی است و برنامه ریزی که درباره حوزه جوانان شده از ۲۰ سال پیش به این سو، به اینصورت بوده که سازمانهای دیگر هم باید فعال می شدند. دو نهاد بالادستی این حوزه جوانان تعریف شده، یکی شورای عالی جوانان به ریاست رئیس جمهور است و دیگری ستاد ساماندهی امور جوانان. در شورای عالی جوانان نزدیک به ۱۸ عضو فعال باید باشند که از وزرای مختلف و معاونان رئیس جمهور هستند. باید مسایل جوانان در این شورا بررسی شود و در حقیقت این شورا قوه مقننه جوانان است. بعد در ستاد ساماندهی جوانان، سازمانهای دیگر هم عضو هستند بیش از ۲۵ تا ۳۰ نفر می شوند که بیشتر معاونان وزارتخانه ها و نمایندگان تام الاختیار دستگاه ها در آن عضوند و باید مسایل جوانان به کمک این ۳۰ نفر و نمایندگان همه دستگاه ها اجرایی شود. مجلس نیز ماده ۴۱ را در برنامه پنجم توسعه تصویب کرده که باید طبق این ماده همه سازمانها بخشی از بودجه شان را به برنامه جوانان اختصاص دهند. این مسایل مربوط به قبل است. معاونت جوانان یا سازمان ملی جوانان حکم دبیرخانه این حوزه را دارد. از سویی ستاد ملی ساماندهی و شورای عالی جوانان و ماده ۴۱ و ماده ۴۳ برنامه پنجم توسعه که مربوط به ازدواج است ابزارها و راهکاهای رسیدن به وضعیت مطلوب جوانان است. اینها در قانون آمده، ولی چرا اجرایی نمی شود؟
بعد از ادغام این تشکیلات به مشکل حدی برخورد کردند. ماده ۴۱ اجرایی نشده و با وجودی که قرار بود همه سازمان‌ها بودجه بدهند بیش از ۴ تا از سازمانها در این موضوع وارد نشدند. نکته بعدی اینکه ادغام سازمان های ملی جوانان و تربیت بدنی باعث شد بودجه و اختیارات جوانان کم شود. در استانها اینطور شد که به جای مسئولان استانی سازمان ملی جوانان، یک مدیر کل ورزش و جوانان تصویب شد که همه شان مدیرکل ورزشی هستند. تا این اواخر برخی معاونان جوانان استانها هم اغلب ورزشی بودند. در بسیاری از استانها، نیروی کارامد درباره جوانان نداشتیم. هم در بودجه، هم در ساختار ضعف بود و قدرت مدیریتی تضعیف شد و مسایل جوانان به شدت تحت تاثیر ورزش قرار گرفت که خود ورزش نیز ده ها مشکل و حاشیه و گرفتاری دارد. مجموعه وزارتخانه وزارتخانه از وزیر تا اغلب معاونان ورزشی هستند. حوزه های پشتیبانی هم ورزشی هستند. همه نیروها ورزشی هستند. حتی در برخی جاها معاون جوانان هم ورزشی است. این تضعیف مربوط به ادغام است. این مسایل در دولت قبلی به وجود آمد که بسیاری نیز به این روش چینش مدیران اعتراض کردند؟
بله، دولت جدید، وارث این ادغام نامناسب بود. یعنی این ادغام مربوط به دولت قبل بود. پیگیری برنامه ماده ۴۱ هم صورت نگرفت و مجلس هم ورود جدی به این ماجرا نداشت. حتی کمیسیون فرهنگی مجلس که وزارت ورزش و جوانان به آن مربوط است به جای کمک به جوانان، بیشتر ایراد می گرفتند. یکباره می بینیم در حوزه جوانان، علاوه بر مشکل ساختارو بودجه، مجلس نیز جدی وارد نشد و وزارتخانه نیز با این صورت بود که عرض کردم. ولی با همه این مشکلات، در دوره ای که شما معاون جوانان بودید، این عرصه تکانی خورد و برخی کارهای جدید را شاهد بودیم.
بنده آمدم برخی کارهای جوانان را عملیاتی اجرا کنم. دو نظر داشتیم؛ برخی از دوستان مسئول می گفتند حوزه جوانان باید نمایشی باشد. می گفتند دود روی کباب است و باید دودش بلند باشد، ولی کار کردن فایده ای ندارد. این نگاه که در جوانان کار جدی نمی توانیم صورت بدهیم چون بحثی فرابخشی است، وجود دارد. یک نگاه هم بنده و برخی دوستان داشتیم که با وجود این همه محدودیتها در برخی زمینه هامی توانیم کار کنیم. در حوزه خانواده که قبل از ازدواج تا بعد از طلاق را شامل می شود همه اینها مربوط به جوان هستند. از ۱۱.۵ میلیون جوان به سن ازدواج رسیده و مجرد تا اینکه ما سالی ۱۶۰ هزار طلاق داریم که درصد بالایی جوان هستند، مربوط به حوزه جوانان است. کجای کشور مسئول خانواده هستند؟ ۷۰ درصد مشکلات حوزه خانواده، مربوط به جوانان است. برخی می گفتند کارهای دیگر باشد بشود. ما گفتیم چه کارهایی؟ می گفتند جوانان مشکل هویتی دارند. ما که روانشناس عملی هستیم می پرسیم در عمل غیر از سخنرانی می شود چه کار می شود برای جوانان کرد؟ در خانواده می شود تا قبل از ازدواج و طلاق، ۸ مسئله را کاربردی تعریف کردیم که سندهای آن را در حوزه مشاوره ها و اسناد ملی تدوین کردیم. در حوزه آسیبها، حوزه خشونت را جدی گرفتیم. ۳ آسیب بزرگ درباره جوانان داریم که طلاق، اعتیاد و خشونت است. درباره اعتیاد که دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر کار می کند، ورود نکردیم. طلاق را در حوزه خانواده وارد شدیم و در مسئله خشونت به کمک شهرداری ها، دنبال راه اندازی کلینیکها پیشگیری از خشم بودیم که متاسفانه تعطیل شد. حتی الان که کمیته کشوری پیشگیری از خشونت راه افتاده هنوز دارند این کار را دنبال می کنند.در حوزه های دیگر جوانان مانند اشتغال، خیلی وزارتخانه ای مانند جوانان می تواند راهگشا باشد که کاری صورت نگرفته. اتفاقا دیروز (شنبه) آقای وزیر گفتند باید در حوزه های مختلف مانند کار و اشتغال، وزارتخانه مربوطه وارد شود یا در حوزه وام ها باید بانکها و بانک مرکزی پای کار بیاید. چرا این کارها نشده؟
در معاونت جوانان تعریف کردیم موضوعات جوانان چیست، اشتغال، مسکن، ازدواج با همه ابعادش، آسیبهای اجتماعی، هویت، اوقات فراغت، فضای مجازی، اخلاق و دین داری ۸ مورد بود که احصا شد. اینها مسایل جوانان است. خیلی واقع بینانه بررسی کردیم و اولین جلسه شورای عالی جوانان با حضور آقای دکتر جهانگیری مسایل مطرح شد. ایشان گفت در حوزه اشتغال وارد نشوید و در اولین شورا گفتند درباره خانواده و ازدواج و طلاق برنامه بدهید. یعنی خود معاون اول رئیس جمهور گفت در اشتغال وارد نشوید. چون از طرف بخش دیگری پیگیری می شود. در حوزه هویت احساس می کنیم این موضوع مربوط به نتیجه فرآیندهای دیگر است. در برنامه یکساله گفتیم وارد چه حوزه هایی می توانیم شویم. خانواده، پیشگیری از خشونت که از دو طریق راه اندازی جشن بخش و افزایش مهربانی در جامعه دنبال می شد. بیشترین مخاطبان برنامه جشن بخشش هم قربانیان کسانی بودند که دست به قتل های احساسی و تکانشی زده بودند و خانواده کسانی که به قتل رسیده بودند.این مسئله هم با سنگ اندازی مسئولان ناتمام ماند. یعنی الان کارهایی که بر زمین مانده دنبال نمی شود؟
برای بحث جشن بخشش یک بنیاد بخشش راه اندازی شده و بیرون داریم این مسئله را دنبال می کنیم. مسئله خشونت را قوه قضاییه هم وارد شده است. در معاونت جوانان برخی می گفتند اینها مربوط به ما نیست. پیگیری های ما درباره خانواده نیز به مسایل دیگری تضعیف شد. می ماند مسایلی مانند دنیای مجازی که بنده عضو کمیته فرهنگی و اجتماعی شورای عالی فضای مجازی هم هستم که بحث آنجا هم دنبال می شود. درباره اوقات فراغت نیز مطرح شد که الان، گروه‌های سنی جوان و نوجوان ما به سمت مسایل مربوط به ۲۰ ساله به بالا رفته. موضوع جمعیت جوانان ما اشتغال، مسکن، خانواده و آسیبهای اجتماعی است. در حوزه اوقات فراغت نیز ستادهای ساماندهی بود که حرکت آن هم کند شده. اگر ادغام این همه به حوزه جوانان آسیب زده، چرا دنبال تفکیک دو سازمان تربیت بدنی و جوانان نبودید؟
اتفاقا درباره تفکیک ورزش از جوانان نیز ما پیگیری می کردیم. مسایل متعددی را با دفتر ریاست جمهوری در میان گذاشتیم. وزارتخانه نیز علاقمند به این تفکیک بود ولی پیگیری جدی صورت نگرفت. معتقدیم این حوزه ها باید جدا شود تا حق جوانان ضایع نشود. شورای عالی جوانان در ۲۶ ماه دولت یک بار تشکیل شده که باید هر ماه تشکیل می شد. جلسات ستادهای ساماندهی باید به وقت تشکیل می شد که الان حضور در آن به رده های پایین رفته. مسایل خانواده نیز ادامه نیافته. اصرار داشتیم مدیر خانواده مان استاد با تجربه حوزه روانشناسی و مشاوره باشد که الان نداریم. همچنین راه اندازی مراکز مشاوره با همکاری سازمان روانشناسی و تاسیس سایت همسریابی تبیان را امیدواریم ادامه یابد. ولی در این حوزه ها ما رغبتی ندیدیم. الان خودتان چطور مسایل جوانان را دنبال می کنید؟
طبقه تجربه و علاقه ام در ۳ حوزه کار را ادامه می دهم. یکی در وزارت ارشاد که مشاور خانواده و جوانان وزیر هستم. حدود ۵-۶ معاون بسیار فعال این وزارتخانه دارند. کارها در معاونت هنری، سینمایی، مطبوعات، فرهنگی، قرآن و عترت در حوزه جوانان پیش می رود. در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اینها ادامه می یابد.در معاونت پیشگیری ذاز وقوع جرم و فرهنگی حوزه های خانواده و جوانان را ادامه می دهیم. توصیه تان به وزارت ورزش و جوانان برای اینکه حق جوانان هم ضایع نشود، چیست؟
امیدواریم وزارت ورزش و جوانان چند کاری که بنده علاقمندم دنبال کند؛ امیدواریم شورای عالی جوانان پیگیری شود که راه بیفتد و آقای وزیر پیگیری کنند رئیس جمهور محترم نیز در شورای عالی جوانان شرکت کنند. ستادهای ملی ساماندهی امور جوانان در سطح معاونان وزرا تشکیل شود. ماده ۴۱ برنامه ۵ توسعه که بسیار خوب است و وظفیه ای است که بر عهده دستگاه ها گذاشته شده انجام شود. کارهای عملی نه کارهایی که پشتوانه عملی ندارد، مانند خانواده و پیشگیری از آسیبها دنبال شود. آقای دکتر گلزاری به خاطر پیش نرفتن کارها بود از وزارتخانه رفتید یا اتفاقات دیگر؟
هر دو تا بود؛ چه خوش بی مهربونی هر دو سر بود... هم کارها خوب پیش نمی رفت هم مسایلی هستد که اینجا صلاح نمی دانم بگویم. مسایل مختلفی است که در یک زمان شرح این را می گویم. این زمان بگذار تا وقت دگر. وقتی ساختار مشکل داشته باشد در مدیریت و بودجه مشکل داشته باشیم، کاری نمی شود کرد. این طوری بود که بنده بعد از افتتاح سایت همسان گزینی در محل آکادمی المپیک و اعلام عمومی رسانه های داخلی و خارجی، آن سایت که راه افتاد، استعفا دادم. ۴۷۲۳۱

کلید واژه ها: جوانان - وزارت ورزش و جوانان - سازمان ملی جوانان -




دوشنبه 18 آبان 1394 - 07:22:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن