واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۸:۵۳ب.ظ)
لاريجاني در ديدار با رئيس پارلمان اتحاديه اروپا: حل مساله سوريه و نابودي داعش علاقه مشترک ايران و اروپا است موج - رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با رئيس پارلمان اروپا گفت: حل مساله سوريه و سرنگوني داعش جزو علايق مشترک ما است و اميدواريم که بتوانيم با يافتن يک راه حل منطقي به اين بحرانها در منطقه خاتمه دهيم.
به گزارش خبرگزاري موج، علي لاريجاني امروز شنبه (16 آبان) در ديدار با مارتين شولتز، رئيس پارلمان اتحاديه اروپا گفت: پارلمان اروپا داراي جايگاه مهمي است و ميتواند به درک متقابل مفاهيم بين ايران و اروپا کمک کند.
وي افزود: همکاريهاي اقتصادي و تجاري با ساير کشورها براي ما حائز اهميت است.
رئيس مجلس تصريح کرد: حوزه نفت و گاز که منابع غني آن در ايران وجود دارد، ميتواند محور توسعه همکاريهاي اقتصاد بين ما و ساير کشورهاي اروپايي باشد و منابع انرژي ساير کشورها را تامين کند.
لاريجاني در ادامه اظهار داشت: در ايران پروژههاي عمراني سنگيني در حال اجراست و از طرفي ما در حال تنظيم برنامه ششم توسعه هستيم و اين فرصت مناسبي است تا کشورهاي علاقمند بتوانند پس از حوزه نفت و گاز در زمينه توسعه راه آهن و يا ترابري هوايي و يا صنايع فلزي سنگين سرمايه گذاري کنند.
وي خاطرنشان کرد: ما سعي کرديم تا قوانين سرمايه گذاري خارجي را تسهيل کنيم تا کشورهاي خارجي کمتر دچار مشکل شوند و از طرفي ما نيروهاي متخصص ايراني زيادي داريم که اميدواريم بتوانيم با همکاري اين متخصصين داخلي و کارشناسان ساير کشورها يک همکاريهاي خوب شکل داده شود.
لاريجاني ضمن اشاره به نتايج منفي درگيريهاي موجود در منطقه براي کشورهاي جهان، تصريح کرد: اين جنگها و نتايج ناشي از آن تاثيرات منفي بين المللي براي کشورها در بر دارد و ما اميدوار بوديم که ائتلاف صورت گرفته ميان کشورهاي جهان بتواند در اين زمينه تاثيرات مثبت داشته باشد ولي متاسفانه تاکنون چيزي شاهد نبوده ايم.
رئيس قوه مقننه گفت: زمان امپراطوري گري تمام شده است و ايران هم در حدود 40 سال پيش درست به همين دليل انقلاب کرد چون ديگر نميتوانست وجود حکام مستبد را تحمل کند و ميخواست که رهبري از جنس خودشان در راس کشور باشد.
وي در ادامه افزود: مشکلي هم که در سوريه وجود دارد اين است که کشورهاي ديگر مي خواهند براي سرنوشت سوريه تصميم بگيرند در حالي که ما معتقديم که مردم سوريه خود بايد تصميم بگيرند و انتخاب کنند و از همه قوميتها در اين تصميم گيري نقش داشته باشند.
وي در پايان تاکيد کرد: انتخابات در سوريه بايد حتما استانداردهاي بينالمللي را داشته باشد و نظارتهاي لازم هم صورت پذيرد تا مردم سوريه بتوانند خودشان سرنوشت کشورشان را رقم بزنند و قبل از آن کشورها بايد براساس منطق به دنبال راهحلي براي از بين بردن تروريستها در اين کشور باشند.
براساس اين گزارش مارتين شولتز، رئيس پارلمان اتحاديه اروپا نيز در اين ديدار گفت: ما همواره بر اين اعتقاد بوديم که مباحثات پارلمان اروپا خيلي پرشور و شوق است اما مباحثات شما در پارلمان ايران دست کمي از پارلمان اروپا ندارد و بسيار پرتحرک و پرشور است.
وي در ادامه با اشاره به نقش موثر سران کشورها در به هم نزديک کردن ملل و دولتها با هم، اظهار داشت: ايران از جمله کشورهايي است که در سياسي شدن نسلي از مردم آلمان نقش موثري داشته است زيرا در زماني که انقلاب اسلامي در حال شکلگيري بود، من نيز در تظاهرات ضدشاه در کشورم شرکت ميکردم و با دقت مسائل سياسي شما را دنبال ميکردم.
شولتز با اشاره به ديدارش با اساتيد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: شما سرمايههاي بزرگ علمي، فرهنگي و اقتصادي در کشور داريد و از اين ظرفيتها ميتوان جهت گسترش روابط و يافتن راهحلهاي مناسب براي اين منظور استفاده کرد.
وي در ادامه گفت: ما در مرحله اجرايي شدن معاهده وين هستيم و اين گفتوگوها بايد بدانجا منتج شود که همه تحريمها برداشته شود و اين مساله باعث سرازير شدن خيل عظيم سرمايهگذار به داخل کشور ايران خواهد شد.
رئيس پارلمان اتحاديه اروپا اظهار داشت: بررسي ليست هياتهايي که در چند ماه گذشته به ايران سفر کردهاند، بيانگر آن است که چقدر کشورها علاقهمند به مراوده با کشور ايران هستند و اين پتانسيل باعث ميشود که ثبات سياسي و اقتصادي در کشور شما مضاعف گردد و اين مساله به ثبات در منطقه هم کمک خواهد کرد.
وي افزود: ثبات در منطقه منفعت دوجانبه را به دنبال دارد.
مارتين شولتز در ادامه با اشاره به مواضع پارلمان اتحاديه اروپا درخصوص برخي از مسائل گفت: وقتي از اتحاديه اروپا صحبت ميکنيم از يک دولت واحد صحبت نميکنيم بلکه مجموعهاي از کشورها با سياست و تفکرات مستقل هستند که نظرات آنها بعضا در خيلي مسائل يکسان نيست و اين مساله کار ما را کمي دشوار ميکند.
رئيس پارلمان اروپا با اشاره به بحران موجود در سوريه گفت: سوريه جراحتهاي سنگيني برداشته است و ما معتقديم که کشورهاي تاثيرگذار بر سرنوشت سوريه بايد به يک تفاهم برسند و در يک راستا حرکت کنند و با يک گفتمان منطقي بتوانيم به اين درگيري پايان دهيم و انتخاباتي با حضور همه قوميتها در آن کشور برگزار کنيم.
شولتز همچنين درخصوص رابطه با روسيه اظهار داشت: مساله اوکراين ميان اتحاديه اروپا و روسيه فاصله انداخته است، اما من معتقدم که مساله اوکراين را بايد جدا از مسائل ديگر نگريست، چون روسيه يک کشور قدرتمند و تاثيرگذار است و اگر بخواهد ميتواند در جهت رفع معضلات موجود مثبت عمل کند.
وي در پايان تصريح کرد: به نظر من انسان ميتواند آرزو کند که جهان چگونه بايد باشد، ولي بايد آن را آنگونه بپذيرد که هست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]