واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۳۱ب.ظ)
ولايتي: حضور ايران در نشست وين به مفهوم عقبنشيني درباره سوريه نيست موج-رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام بر حضور فعالانه جمهوري اسلامي ايران در نشست آينده وين درباره سوريه با حفظ موازين اعلام شده و رعايت خطوط قرمز تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اکبر ولايتي،رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفتوگويي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه آيا حضور ايران در نشست وين به مفهوم عقبنشيني کشورمان از مواضع خود در خصوص سوريه است، اظهارداشت: به هيچ عنوان؛ حمايت ما از سوريه در چند عرصه صورت ميگيرد که يک جنبه آن کمک به مقاومت مردم اين کشور در برابر تروريستها و افراطيوني است که سبب جنگ در جهان اسلام هستند.
وي ادامه داد:تروريستها و افراطيون دشمن قسم خورده مردم سوريه هستند و تاکنون هزاران نفر از ملت اين کشور به علت اقدامات تروريستها با حمايت غرب به ويژه آمريکاييها، صهيونيستها و مرتجعان منطقه کشته شدهاند و تحت فشارند.
ولايتي تأکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران از هر نوع کمکي که بتواند به ملت سوريه کند دريغ نميکند اما غير از عرصه دفاعي، ما در عرصه سياسي نيز از سوريه به عنوان متحد خود حمايت ميکنيم.
وي ادامه داد: در گذشته کساني که اجلاس ژنو يک و دو را برپا کردند به هيچ عنوان قائل به حضور جمهوري اسلامي ايران در اين مذاکرات نبودند و اگر هم ميخواستند ما را شرکت دهند پيششرط هايي را تعيين ميکردند که ما آنها را قبول نداشتيم.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: اکنون پس از پنج سال، مقاومت، دولت سوريه و حاميانش دست برتر دارند و همه اقرار کردهاند که بدون جمهوري اسلامي ايران امکان دستيابي به راه حل سياسي براي سوريه نيست.
ولايتي ادامه داد: بر اين اساس ما نميتوانيم صحنه سياسي را ترک کنيم اما حضور در صحنه سياسي و انجام مذاکرات به معني عقبنشيني از اهداف اعلام شده ما نيست.
وي تأکيد کرد: بدون ترديد هيچ کس حق ندارد در امور داخلي سوريه دخالت کند و اين حق ملت اين کشور است و در گفتگوهايي که درباره سوريه بايد تکليف کار را در نهايت روشن کند خود مردم اين کشور و گفت و گوهاي سوري-سوري تعيين کننده است.
ولايتي گفت: دولت کنوني سوريه نشان داده است که لياقت اين را دارد که به عنوان مدافع ملتش در صحنه باشد و اگر امروز هم رأي گيري کنند آقاي بشار اسد بيش از هر مدعي ديگر رأي خواهد آورد.
وي افزود:حضور فعال جمهوري اسلامي ايران در مذاکرات با حفظ موازين اعلام شده و رعايت خطوط قرمز در گفتگوهاي سياسي به معني خالي نگذاشتن عرصه سياسي است به ويژه که اکنون ديدگاه کساني که در مذاکرات وين درباره سوريه شرکت دارند کاملاً تغيير کرده است.
ولايتي اضافه کرد: آنان ميدانند بدون جمهوري اسلامي ايران امکان دستيابي به راه حل سياسي براي سوريه وجود ندارد و راه حل سياسي هم بايد با رعايت حقوق مردم سوريه باشد.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام تأکيد کرد: بر اين اساس با هر طرحي که بخواهد دولت کنوني سوريه را که چند سال از حقوق مردمش در برابر تروريستها دفاع کرده است کنار بگذارد مخالفيم.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران هر راه حلي را که دولت و ملت سوريه با آن مخالف باشند، تأييد نميکند و فقط طرحي را ميپذيرد که مقبول دولت و مردم اين کشور باشد.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينکه چرا جمهوري اسلامي ايران از سوريه حمايت مي کند، اظهار داشت: سوريه از آغاز انقلاب تاکنون متحد ما بوده و هست.
ولايتي گفت: بر اساس يکي از ارکان اصلي سياست خارجي ما که تقويت خط مقدم است، سوريه رکن اساسي در زنجيره مقاومت تلقي ميشود که جمهوري اسلامي ايران سلسله جنبان اين مقاومت است و بر اين اساس از مردم فلسطين و به طور کلي جهان اسلام و منطقه غرب آسيا و شمال آفريقا حمايت ميکند.
وي افزود: طبق نظريههاي صهيونيستها، محدوده نيل تا فرات جزو قلمرو ادعايي و توهمي اين رژيم در آينده است و طبيعي است که ما طبق مباني ملي، احساس خطر ميکنيم.
ولايتي اضافه کرد: از نظر مباني اسلامي و قانون اساسي نيز همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند طبق مباني سياست خارجي ما که بر گرفته از قانون اساسي است موظفيم از کشورهاي جهان اسلام و مستضعفان به ويژه از فلسطين و قبله نخست مسلمانان حمايت کنيم.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: از سوي ديگر، دشمني مخالفان جمهوري اسلامي نيز در صحنه بينالملل و منطقه انکار ناپذير است و حتي خودشان اين دشمني را به صراحت بيان مي کنند.
ولايتي تأکيد کرد: آمريکاييها به صراحت اعلام ميکنند که مخالف نظام اسلامي ايران هستند و در عمل نشان دادهاند که مخالف استقلال ما نيز هستند، به همين علت بايد از استقلال، تماميت ارضي و نظام خود دفاع کنيم.
وي تصريح کرد: بر اين اساس، اگر قرار باشد از سنگرهاي خودمان در بيرون از مرزها دفاع نکنيم، دشمنان در داخل مرزها به سراغ ما مي آيند.
ولايتي گفت: مجموعه اين محورها؛ دلايل حضور ما در منطقه به ويژه سوريه است که حلقه طلايي زنجيره مقاومت در برابر صهيونيست هاي مهاجم تلقي مي شود.
وي افزود: دولت و مردم سوريه نشان داده اند که در تمام ادوار پس از انقلاب اسلامي از جمهوري اسلامي حمايت کردند همچنان که حکومت اين کشور در جنگ ايران و عراق در کنار ايران بود.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه کرد: دولت سوريه در دوران دفاع مقدس براي حمايت از کشورمان خط لوله نفت عراق را که از اين کشور تا کرانه مديترانه ميگذشت قطع کرد و از منافع ترانزيتي روزانه يک ميليون بشکه نفت محروم شد و اکنون نيز همچنان به ما وفادار است.
وي ادامه داد: حضور نيروهاي روسيه در سوريه بنبست نظامي را شکسته است و کمک ميکند که بن بست سياسي نيز بشکند.
ولايتي در پاسخ به پرسشي درباره اوضاع عراق با تأييد تمايل اين کشور براي بهرهمندي از کمک هاي نظامي روسيه عليه تروريستها در اين کشور افزود: دولت عراق به اشکال مختلف در اين باره اعلام رضايت کرده است.
وي گفت: عراق به عنوان جزئي از ائتلاف 1+4 در کنار سوريه قرار دارد و به دولت اين کشور کمک مي کند.
ولايتي افزود: حضور نيروهاي روسيه در سوريه بن بست نظامي را شکست و کمک ميکند که بن بست سياسي نيز بشکند، اين فقط ديدگاه ما نيست زيرا در ديداري با نماينده دبيرکل سازمان ملل متحد در عراق، از وي درباره نقش روسيه در سوريه پرسيدم که او نيز در پاسخ اظهار داشت نقش روسيه بنبست سياسي را شکست.
وي گفت: ايران، عراق و حزب الله لبنان نيز که در سوريه نقش اساسي دارند فاقد پوشش هوايي بودند که اين نقش را نيز روسيه ايفا مي کند.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: روسيه در عرصه بينالمللي به ويژه با توجه به بهره مندي از حق وتو در شوراي امنيت، از حمايت چين بهره مند است و ما مي توانيم به کمک هاي بين المللي و تجهيزاتي روسيه از سوريه اتکا کنيم.
ولايتي گفت: روسيه با کمکهاي نظامي خود، پوشش هوايي رزم بسيار سخت و پيچيده عليه تروريستها در سوريه را تأمين ميکند.
وي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينکه آيا ادامه تجاوز نظامي عربستان به شکسته شدن مقاومت مردم يمن منجر خواهد شد اظهار داشت: حدود هشت ماه از آغاز تهاجم غيرانساني و وحشيانه عربستان به يمن مي گذرد آنان تصور مي کردند ظرف يکي دو هفته مردم اين کشور دستهايشان را به نشانه تسليم بالا ببرند اما آنان مردم يمن را نشناختهاند.
ولايتي گفت: تاريخ يمن نشان ميدهد که هيچ بيگانه اي در اين کشور پيروز نشده است و از زمان ابرهه تاکنون، ملت يمن ملتي مقاوم هستند؛ آنان هشت ماه مقاومت کردند و حتماً از اين پس نيز مقاومتشان دشوارتر از گذشته نيست.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام تأکيد کرد: عربستان در نهايت بايد صحنه را ترک کند و امور اين کشور را به مردمش واگذارد تا خودشان از طريق مذاکره به راه حل برسند وگرنه در باتلاق خواهد ماند و روز به روز بر مشکلاتش افزوده خواهد شد.
وي تاکيد کرد: در تاريخ معاصر و در 400 سال اخير،ايران هيچ گاه به قوت امروز در منطقه نبوده است.
ولايتي با ارزيابي جايگاه منطقهاي جمهوري اسلامي ايران گفت: اکنون ايران در منطقه حرف اول را مي زند و هيچ کشوري در منطقه به اقتدار ، وسعت و قدرت سياسي-فرهنگي کشورمان نيست.
وي افزود: در عين حال خيرخواهي ايران براي ملل منطقه اثبات شده زيرا کشورمان هيچ گاه در سال هاي پس از انقلاب اسلامي چشم طمع به هيچ کشوري نداشته و صرفاً از خودش دفاع کرده است.
ولايتي حضور ايران در کشورهايي مانند سوريه و عراق را به دعوت دولت هاي اين دو کشور دانست و گفت: بر اين اساس هرگاه دولت قانوني اين کشورها خواسته اند در اين مناطق حضور داشته ايم.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بين الملل حضور کشورمان در عراق و سوريه را با هدف کمک به ملت و دولت اين کشورها دانست و اضافه کرد: حسن نيتمان در اين زمينه اثبات شده است.
ولايتي گفت: براي ايفاي چنين نقشي دو شاخص لازم است اقتدار و حسن نيت که ايران هر دو را دارد و هيچ کشور ديگري در منطقه از اين نظر به کشور ما نمي رسد.
وي تاکيد کرد: بدون هرگونه اغراق و ترديد، جمهوري اسلامي ايران قدرت اول منطقه است که با حسن نيت مي خواهد با کمک به ديگر ملت هاي منطقه در کنار آنان زندگي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]