واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
بازار کار ایران به چه مشاغلی نیاز دارد؟ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رشتههای تعمیر و نگهداری لپتاپ، موبایل، خودرو، ماشین آلات صنعتی، نصب و راهاندازی خطوط تولید، طراح، گیاهان دارویی، محصولات غذایی سالم و انرژیهای تجدیدپذیر را مهمترین رشتههای مورد نیاز بازار کار نام برد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، اگر تا چندسالی قبل راهیابی به دانشگاه و کسب مدرک آکادمیک یکی از ملاکهای ورود به بازار کار بود و همچنین آرزوی جوانان برای کسب درآمد مطلوب زندگی بود، امروز داشتن مدرک دانشگاهی ملاک یافتن شغل نیست. به عبارت بهتر دیگر بازار کار خواهان فارغ التحصیلان دانشگاهی نیست.
اشباع بازار کار و حجم انبوه فارغ التحصیلان چشم اندازی ناامیدکننده از اشتغال فارغ التحصیلان را به تصویر می کشد. از آنجایی که اکثر فارغ التحصیلان حاضر به قبول هر نوع کاری نیستند، امکان دسترسی به شغل دولتی برای فارغ التحصیلان میتوان گفت بسیار پایین است.
ماجرا در بازار کار به سمتی رفته است که یا فارغ التحصیلان برای فرار از بیکاری به سمت مشاغل کاذب گرایش پیدا کردهاند، یا در صف طویل بیکاری قرار دارند. اما در این میان فاجعه اینجاست که تعداد بیکاران فارغ التحصیلان دانشگاهی چندین برابر بیکاری زیردیپلمیهاست.
دانشجویانی که دوره لیسانس رابه اتمام می رسانند و بلافاصله در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل می شوند، پس از فراغت از تحصیل، در رشته مورد نظر خود از مهارت و توانائی کافی برخوردار نیستند، به همین دلیل امکان جذب آنها برای بازار کار وجود ندارد. در مقابل این دسته از کارجویان، زیردیپلمیهایی است که در عوض نداشتن مدرک آکادمیک در کار فنی تخصص دارند و در صورت همت خود معمولا 80 درصد بیکار نمیمانند.
اما به راستی کشور در چه شغل هایی شاغل مازاد دارد؟ چه شغل هایی هستند که تعداد شاغلین کمتر از رقم مورد نیاز است؟
کوروش پرند، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رشتههای تعمیر و نگهداری لپتاپ، موبایل، خودرو، ماشین آلات صنعتی، نصب و راهاندازی خطوط تولید، طراح، گیاهان دارویی، محصولات غذایی سالم و انرژیهای تجدیدپذیر را مهمترین رشتههای مورد نیاز بازار کار نام برد و از جوانان جویای کار خواست تا در این رشتهها جذب بازار کار شوند.
پرند با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین فارغالتحصیل بیکار را در حوزه فناوری اطلاعات داریم، گفت: از این رو برای جذب فارغالتحصیلان این حوزه ضروری است تا رشتههای این حوزه متناسب با نیاز بازار کار طراحی و ارائه شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین نیاز بازار کار در حوزه فناوری اطلاعات برنامهنویسی اپلیکیشن موبایل است و با شرایط موجود در سال 1394 یکی از حوزههایی که میتوانیم روی کسب و کار آن متمرکز شویم توسعه برنامهنویسی اپلیکیشن است به نحوی که هماکنون کشور ظرفیت جذب 100 هزار برنامهنویس اپلیکیشن را دارد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ورود 60 درصدی مهارت آموزان تخصصی به بازار کار گفت: فنی و حرفه ای در حال حاضر سه نوع طبقهبندی برای مهارتآموزان دارد. آموزشهای عمومی،آموزشهای تخصصی، آموزشهای تخصصی برای ارتقای بهرهوری را به متقاضیان ارائه میدهد.
پرند ادامه داد: در حال حاضر بیشتر آموزشهای ما عمومی است ولی به طور کلی آن دسته از افرادی که آموزشهای تخصصی مهارت دیدهاند به سرعت جذب بازار کار شدهاند به نحوی که 95 درصد آموزش دیدگان دوره UPVC (کارگاه در و پنجره دوجداره) مشغول به کار شدهاند.
منبع: تسنیم
94/8/16 - 08:02 - 2015-11-7 08:02:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]