تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كارى او را اندوهگين و به خود مشغول كند و او با اخلاص براى خدا بسم اللّه‏ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817666318




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جايگاه مفاهيم ديني در موج نو سينماي ايران /20عبدالرضا كاهاني:ما در سينما بيشتر دنبال سينماگران ديني هستيم تا سينماي ديني


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: جايگاه مفاهيم ديني در موج نو سينماي ايران /20عبدالرضا كاهاني:ما در سينما بيشتر دنبال سينماگران ديني هستيم تا سينماي ديني
گروه هنر: شايد بتوان ضعف بزرگ سينماي ما را در اين رويكرد جستجو كرد كه بيشتر سعي داريم به جاي پرداختن به اثر، سازنده را حلاجي كنيم و ببينيم كه تمايلات دروني وي مبتني بر چه انديشه‌هايي است به همين دليل ما به ازاي تعريفي درست از سينماي ديني خواهان واژه‌اي به نام سينماگران ديني هستيم.
«عبدالرضا كاهاني» كارگردان سينما در گفت‌و‌گو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب كه در سينماي ايران رويكردي با عنوان موج نو را قبول ندارد، اظهار داشت: سينماي ايران به عقيده من هيچگاه در خود شاهد موجي تاثيرگذار نبوده و اگر هم حركت‌هايي در آن مشاهده شده، تنها مي‌توان از آن به عنوان جرقه نام برد و اين رويكرد تنها منوط به سينماي ايران نيست بلكه در سينماي جهان نيز معمولاً حركت‌هاي نو در حد جرقه باقي مانده‌اند.

وي افزود: حتي اين مهم را مي‌توان در سينماي اروپا و حتي فرانسه كه آن را مهد شكل‌گيري موج نو مي‌دانند نيز مشاهده كرد، زيرا معمولاً حركت‌هايي كه در سينما به عنوان يك جرقه از آن ياد مي‌شود وامدار عوامل اجتماعي، اقتصادي و سياسي است كه فضاي فرهنگي جامعه را نيز تحت‌تاثير خود قرار مي‌دهد.

وي دليل خود را از اين استنباط اينگونه توضيح داد: موج ماندگار در سينما به رويكردي گفته مي‌شود كه با برنامه‌ريزي و قصد قبلي شكل گرفته باشد، وگرنه با رويكردهاي‌ موقتي و با تعداد آثار محدود نمي‌توان به موج سينمايي دست يافت.

خبرنگار ايكنا در اين قسمت مصاحبه اظهار داشت: درباره نكته‌اي كه به آن اشاره كرديد لازم است به نظرات ديگر سينماگراني كه با آنها به بحث نشسته‌ايم اشاره كنم. معمولاً وقتي كه در سينما صحبت از موج مي‌شود برخي سينماگران حركت متفاوت سينماي ايران در دهه 40 را وامدار سينماي فرانسه مي‌دانند به عقيده شما اين استنباط تا چه حد درست است؟

كارگردان فيلم «آدم» پاسخ داد: به عقيده من جرقه‌اي كه در دهه چهل شكل گرفت به هيچ‌وجه وامدار سينماي فرانسه نيست، زيرا شرايط اجتماعي در كشور ما با فرانسه كاملاً متفاوت بوده و هست. حال اگر بخواهيم بررسي كنيم چرا آثاري با حال و هواي خاص در آن دوران متداول شد، بايد گفت چون حركتي كه در سينماي فرانسه شكل گرفت در مقايسه با ديگر كشورها گسترده‌تر است، ديگر جريانات سينمايي خود را وام دار آن مي‌دانند.

اين فيلمساز در ادامه توضيحات خود به نكته‌اي ديگر اشاره كرد و گفت: حتي به جرات مي‌توان گفت كه در فيلم‌هاي اواسط دهه 40 و 50 در ايران خاستگاه فيلم‌ها به شدت با هم تفاوت داشت و به دليل اين نوع تنوع نگاه است كه مي‌گويم نمي‌شود از فيلم‌هاي دهه چهل به عنوان موجي نو نام برد.

خبرنگار ايكنا در اين قسمت گفت‌وگو وارد بحث باورهاي ديني در سينماي ايران شد و اظهار داشت: سينماي ايران به مفاهيم ديني هميشه به صورت‌هاي گوناگوني توجه كرده است، گاهي اين توجه به شكل رفتارهاي اخلاق‌گرايانه نمود پيدا ‌كرده كه قهرمانان فيلم مبلغ آن بودند كه فيلم‌هاي فارسي را حتي مي‌توان نمونه آن دانست.

وي اضافه كرد: اما در ادامه كارگرداناني مانند مهرجويي، غفاري، شهيد ثالث و گله ديگر به دين و اخلاقيات به شكلي كه پيش از آنها مرسوم بود توجه نمي‌كردند و قالبي ديگر را براي نگاه به دين در نظر گرفتند، شما به عنوان يك سينماگر كداميك از دو رويكرد فوق در پرداختن به مفاهيم ديني را در زمان خود موفق‌تر مي‌دانيد؟

كاهاني سوال مطرح شده را اينگونه جواب داد: در ابتدا بايد بگويم با نظر شما در مورد فيلم ديني كاملاً مخالفم كه در ادامه دليل آن را نيز ذكر خواهم كرد. به نظر من هيچگاه نمي‌توان بنا به تصورات شخصي يا گروهي يك فيلم را ديني يا غيرديني خواند. شايد يك اثري كه به هيچ‌وجه از نظر شما دربرگيرنده مفاهيم ديني نيست به عقيده بنده تجلي‌كننده مفاهيم ارزشمند الهي باشد.

خبرنگار ايكنا در اين قسمت مصاحبه متذكر شد: براي اينكه سوتفاهمي پيش نيايد من از سينماي جهان مثال مي‌زنم، چراكه بنا به تعريف شما از سينماي ديني، بايد آثار فيلمسازان چپ‌ ماركسيست را هم در كنار فيلم‌هاي فيلمسازاني نظير «زفرلي» (فيلمساز ايتالياي كه شهره به ساختن فيلم‌هاي ديني همچون «برادر خورشيد، خواهر ماه» است) قرار داد.

وي در جواب توضيح فوق اظهار داشت: «من در سينما با تيترها كاري ندارم، چون نگاه من به فيلم منوط به خود اثر است به همين دليل وقتي مي‌بينم كه فيلمي مرا به سمت رفتار پسنديده انساني هدايت مي‌كند، چگونه مي‌توانم از آن به عنوان فيلمي ضدديني ياد كنم، حال هركس كه مي‌خواهد فيلمسازش باشد و اين امر به عقيده من نشان‌دهنده اين مهم است كه ظرفيت انسان براي پرداختن به دين تا چه حد بالا است.

شايد بتوان ضعف بزرگ سينماي ما را هم در اين رويكرد غير‌حرفه‌اي جستجو كرد كه بيشتر ما سعي داريم به جاي پرداختن به اثر، سازنده را حلاجي كنيم و ببينيم كه تمايلات دروني وي مبتني بر چه انديشه‌هايي است به همين دليل شايد بتوان گفت ما در عوض تعريفي درست از سينماي ديني خواهان واژه‌اي به نام سينماگران ديني هستيم.»

ادامه دارد...
 چهارشنبه 8 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن