واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
از لحاظ مشاورین ازدواج دوران نامزدی تا چه میزان باید ادامه یابد و نکات مهم در این دوران کدامند و زوجین چه توصیه هایی در این زمینه باید در نظر بگیرند این دوره وقت مناسبی برای شناخت بیشتر زن و شو هر از یکدیگر است این دوره هم مانند دیگر دوران زندگی، ممکن است با مشکلاتی مواجه شود که انسان را خسته و ناامید سازد. می توان این مشکلات را با کمی مطالعه و مشورت حل کرد. احتمال دارد به خاطر رفت و آمدها و تفاوت فرهنگی بین زوجین، اختلاف بین خانواده ها نیز پیش بیاید، لذا بهتر است از ابتدا حریم ها رعایت شود. بیست ساله هستم و با دختر عمه ام نامزد کردم. خودم دوست دارم زودتر عقد کنم و به خاطر علاقه شدیدی که به او دارم نمی توانم از خواسته خود صرف نظر کنم، اما پدر و مادرم مخالف عقد زود هنگام ما هستند و دلیلش سن پایین من و دانشجو بودنم است لطفا راهنمایی کنید که چه زمانی عقد کنم بهتر است نامزدم هم 19 سال دارد و امسال دانشجو می شود وضعیت مالی ماهم خوب است. راهله فارسی – دانش آموخته مشاوره در پاسخ به این سئوال نوشت: دوست گرامی! با توجه به شدت گرفتن علاقه در دوره سنی شما، کاملاً قابل درک است که از ماندن در دوران نامزدی آزار می بینید و دوست دارید هر چه زودتر به دوران عقد که دوره جدیدی از زندگی تان هست، وارد شوید.
لیکن لازم است پیش از عبور از هر دوره در زندگی، اطلاعات کافی از شرایط و بایدها و نبایدهای آن داشته باشیم. این طور به نظر می رسد که شما به دوران نامزدی به چشم یک دوره مازاد می نگرید، لذا ما در ادامه به تشریح این دوران خواهیم پرداخت تا شما ضمن مقایسه آن با شرایط فعلی خود، لزوم ماندن یا عبور از آن و آمادگی خود برای ورود به دوران عقد را دوباره بررسی کنید.
چیستی و لزوم دوران نامزدی
همان طور که می دانید، نامزدی به فاصله بین خواستگاری تا دوران عقد گفته می شود و مبنای این دوره رسیدن به «شناخت» است. لازم است دختر و پسر در این دوره بیشتر روی افزایش آگاهی تمرکز داشته باشند و کمتر به ابعاد احساسی ورود کنند. شاید فکر کنید در ازدواج فامیلی به دلیل شناخت نسبی، دیگر به این دوران نیازی نیست؛ در حالی که مقصود ما از شناخت، محک طرف مقابل برای یک عمر زندگی است. شناختی که قطعاً در رابطه ای مانند دخترعمو و پسرعمو قابل حصول نیست.
حد و مرزهای دوران نامزدی
بهتر است در این دوره چون در مرحله شناخت هستند، بیرون رفتن و مکالمه ها محدود و رفت وآمدها هم بیشتر خانوادگی باشد. در دوران نامزدی به خاطر ملاحظاتی که توسط دختر، پسر و خانواده های آن دو انجام می شود، خوشی ها و لذت های نسبتاً زیادی وجود دارد. در این دوره دوطرف بیشتر به دنبال جذب هم هستند، هوای یکدیگر را دارند و چون از هم دور هستند و کمتر می توانند یکدیگر را ببینند، از فرصت ها برای محبت به یکدیگر بیشتر استفاده می کنند و چون هنوز تا حدودی با هم غریبه هستند بیشتر به یکدیگر، خانواده ها و نظرات هم احترام می گذارند و این احترام در روابط، برای مراحل بعدی می تواند بسیار موثر باشد.
مشکلات دوران نامزدی
این دوره هم مانند دیگر دوران زندگی، ممکن است با مشکلاتی مواجه شود که انسان را خسته و ناامید سازد. می توان این مشکلات را با کمی مطالعه و مشورت حل کرد. احتمال دارد به خاطر رفت و آمدها و تفاوت فرهنگی بین زوجین، اختلاف بین خانواده ها نیز پیش بیاید، لذا بهتر است از ابتدا حریم ها رعایت شود.
توقعات بی جای زوجین از یکدیگر
گاهی اوقات دختر و پسر به جای درک یکدیگر، با این توجیه که قصد امتحان هم را داریم، روی طرف مقابل فشارهای بی مورد می آورند؛ برای مثال از هم توقع دارند که به اسم استقلال یا حمایت از همسر، در مقابل پدر و مادر خود بایستند و یا توقعات بی جایی که باعث بسیاری از اختلافات حتی در سطح خانوادگی می شود.
مانند توقع هدیه دادن هر روز و هر هفته پسر به دختر، رفتن به مسافرت پسر و یا دختر به همراه خانواده اش، نداشتن دیدار هر روزه، احیاناً با دوست هایشان به گردش رفتن و یا حتی گاهی تلفن زدن و… که نه تنها فایده ای ندارد بلکه فقط رابطه را خراب می کند و خاطرات منفی ایجاد می کند و در زندگی آینده تاثیر منفی دارد و باید از آن ها حذر کرد.
در پایان امیدوارم با مطالعه مطالب بیان شده، آگاهی تان نسبت به اهمیت دوران نامزدی افزایش یابد و با رعایت ضوابط آن بتوانید دوران خوبی را پشت سر بگذارید. همچنین با توجه به این که هر دوی شما دانشجو هستید، می توانید در دوران نامزدی به تحصیل خودتان به خوبی رسیدگی کنید و این را بدانید که با ورود به دوران عقد این مورد با چالش مواجه خواهد شد؛ از طرفی نیاز به داشتن شغل و استقلال مالی با مناسب بودن وضعیت مالی خانوادگی متفاوت است؛ لذا بهتر است پیش از عقد، این پیش نیازها را کسب کنید تا به امید خدا زندگی آرام و پرنشاطی را آغاز کنید.
روزنامه خراسان
14 آبان 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]