واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا بهای اختلاف دولت مردان را مردم باید بپردازند؟!
طرحی که اجرای آن از افتخارات دولت یازدهم به شمار میآید و به نوعی جور بهبهود نیافتن وضعیت معیشت مردم، رکود بازار و دیگر مشکلات را یک تنه به دوش میکشد، با تهدیدی مواجه شده که به گفته یک وزیر مهلک است اما این هشدار هم نتوانسته رئیس جمهور را به دخالت در ماجرا مجاب نماید!
کد خبر: ۵۴۴۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲ - 03 November 2015
طرحی که اجرای آن از افتخارات دولت یازدهم به شمار میآید و به نوعی جور بهبهود نیافتن وضعیت معیشت مردم، رکود بازار و دیگر مشکلات را یک تنه به دوش میکشد، با تهدیدی مواجه شده که به گفته یک وزیر مهلک است اما این هشدار هم نتوانسته رئیس جمهور را به دخالت در ماجرا مجاب نماید!
به گزارش «تابناک»، طرح سلامت که از زمان آغاز به کار دولت یازدهم با پشتوانه خوبی به اجرا در آمد و حمایت همه جانبه رئیس جمهور، دولت مردان و مجلس را به عنوان پشتوانه خود میدید، مدتی است که به مانعی بزرگ خورده که ظاهرا قرار نیست رفع و رجوع شود و به این زودی ها فرجام بیابد.
ماجرا از زمانی آغاز شد که دو وزارت خانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» بر سر تجمیع بیمه ها با هم به اختلاف رسیدند و نه تنها در حل مشکل توفیقی نداشتند، بلکه اختلافشان به مناقشه تبدیل شد؛ مناقشه ای که دیگر دو وزیر مربوطه از رسانه ای کردن آن ابایی ندارند و حتی گاه اخباری درباره آن منتشر میشود که حکایت از آن دارد که به نوعی خارج از کنترل شده است.
از یکسو وزیر بهداشت تاکید دارد که اجرایی شدن طرح تجمیع بیمه ها گامی اساسی در پیشرفت طرح سلامت است و معتقد است فقدان آن آسیب های جدی به طرح تحول سلامت وارد خواهد کرد و از سوی دیگر وزیر رفاه که تامین اجتماعی را در زیرمجموعه وزارت خانه خود میبیند، تاکید دارد که نتیجه تجمیع بیمه ها، به بار آمدن خرابی است!
البته ظاهرا این روی خوش ماجراست که رسانه ای شده چراکه به تازگی اخباری مطرح شده که حکایت از اوج گرفتن اختلافات میان این دو وزیر دارد؛ اخباری که حکایت از کشیده شدن اختلاف دو وزارت خانه بر سر طرح تجمیع بیمه ها در هیات دولت دارد و حتی از آن فراتر، از مجادله دو وزیر در این نشست خبر میدهد تا این گونه به ذهن برسد که این دو وزیر، کسی جز قاضی زاده و ربیعی نیستند.
اما آنچه ورای این مجادلات خودنمایی میکند، سکوت عجیب دیگر دولت مردان، به ویژه رئیس جمهور در این خصوص است. سکوتی که معنای نخست آن، ادامه یافتن مناقشه در روزها و ماه های پیش رو و احتمالا عمیق تر شدن شکاف میان دو وزارت خانه خواهد بود و جز آسیب رساندن به طرحی که همه برای اجرای آن کوشش کرده و به ثمر دادن بیشتر آن امید بستهاند، ثمری نخواهد داشت.
کافی است به این مهم دقت کنیم که پیشتر، حدود یکسال پیش در نتیجه همکاری این دو وزارت خانه و امضای تفاهم نامه مشترک، تامین اجتماعی تغییراتی در تعرفه های بیمهای خود به وجود آورده و به عنوان نمونه، هزینه داروهای بیماران خاص را تحت پوشش قرار داده بود تا این گونه به ذهن برسد که تمامی بخش های دولت در پیش برد طرح سلامت همسو هستند.
بدین ترتیب اوج گرفتن اختلاف این دو وزارت خانه را میتوان اتفاقی بسیار نگران کننده توصیف کرد تا از سکوت رئیس دولت و دیگر مسئولان در این باره شگفت زده شد؛ سکوتی که هرچقدر دیرتر شکسته شود، احتمال آسیب دیدن طرحی که بسیاری از مردم، به ویژه طیف هایی که در نتیجه بیماری یکی از اعضای خانواده یا نزدیکانشان رنجور شدهاند، به آن دل بستهاند و توقع دارند که تداوم یافته و موانع قرار گرفته در راهش، رفع شوند.
بر این اساس کمترین توقع از دولت مردان تلاش برای رفع اختلاف و تنش به وجود آمده است؛ با این ملاحظه که در حال حاضر نه میتوان حق را به وزارت بهداشت داد و نه به وزارت رفاه، بلکه میبایست منتظر ماند تا مقاماتی همچون رئیس جمهور یا دیگر دولت مردان به موضوع ورود کنند و تمام تلاششان را به کار گیرند که مشکل حل شود؛ مشکلی که ظاهرا گریبان طرح تحول سلامت را گرفته و هر روز تاخیر در رفع آن، به معنای زیانی بزرگ است که به جامعه وارد میشود و مردم میبایست بهای آن را بپردازند!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]