تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830895610




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه‌های تغذیه‌ای برای بیماران کلیوی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توصیه‌های تغذیه‌ای برای بیماران کلیوی
کد خبر: ۵۴۴۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۷ - 03 November 2015


یک کارشناس تغذیه گفت: میزان انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بیماران کلیوی باید به طور دقیق و توسط متخصصان تغذیه محاسبه شود.

به گزارش ایسنا، سیده عصمت منصوری اظهار کرد: بیماری مزمن کلیه که قبلا به آن نارسایی مزمن کلیه گفته می‌شد، نوعی بیماری است که در اثر تخریب پیش‌رونده و برگشت‌ناپذیر تعداد و عملکرد نفرون‌ها توسط عوامل مختلف ایجاد می‌شود و از جمله مهم‌ترین این عوامل، بیماری‌های دیابت، فشارخون، گلومرولونفریت و کلیه پلی‌کیستیک است.

وی افزود: در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه بویژه در مراحل پیشرفته آن، عوارض متعددی از قبیل تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، هیپرکالمی، اسیدوز متابولیک، هیپرفسفاتمی، احتباس مایعات در بدن، اختلالات استخوانی، اختلالات قلبی - عروقی و ریوی، اختلالات پوستی، اختلالات عصبی عضلانی، کم‌خونی، افزایش حساسیت به عفونت، اختلالات گوارشی، ناهنجاری‌های لیپیدی، التهاب و ... بروز می‌کند.

این کارشناس تغذیه با بیان این که به طور کلی درمان بیماری مزمن کلیه شامل سه مرحله است، ادامه داد: اولین مرحله، درمان محافظه‌کارانه است؛ در این مرحله عواملی از قبیل دیابت، فشارخون، پروتئین آوری و غیره که موجب به وجود آمدن نارسایی کلیه یا تشدید آن می‌شوند را به وسیله دارودرمانی و رژیم‌درمانی تحت کنترل دقیق قرار می‌دهند.

وی گفت: مراحل دیگر، درمان از طریق دیالیز و درمان از طریق پیوندکلیه است. باید توجه شود که میزان انرژی و مواد مغذی مورد نیاز این بیماران به طور دقیق و توسط متخصصین تغذیه محاسبه شود؛ به طور کلی نیز می‌توان توصیه‌هایی به منظور کنترل دریافت فسفر، پتاسیم، سدیم و مایعات ارائه داد.

منصوری عنوان کرد: برای محدود کردن فسفر رژیم غذایی در هنگام تنظیم برنامه غذایی مواردی مانند حذف یا محدود کردن مصرف شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک، بستنی، خامه و شیرکاکائو، حذف غلات کامل و نان‌های تهیه شده از غلات کامل و هر فراورده غذایی حاوی سبوس، حذف حبوبات از قبیل نخود، لوبیا، عدس، ماش، لپه، باقلا و سویا، حذف نوشابه‌های کولادار، حذف مغزها از قبیل مغز بادام، پسته، گردو، فندق، کنجد، تخمه و کره بادام زمینی، حذف دل، قلوه، جگر و مغز را باید رعایت کرد.

وی افزود: گوشت‌ها نیز باید در حدی که متخصص تغذیه و رژیم درمانی در رژیم غذایی قرار می‌دهد، مصرف شوند و از مصرف بیش از حد آنها پرهیز کرد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به لزوم توجه به کنترل دریافت پتاسیم گفت: مواد غذایی که در گروه میوه‌ها، سبزی‌ها، لبنیات و گوشت‌ها قرار می‌گیرند غنی از پتاسیم هستند و در میان محصولات لبنی نیز کره و خامه حاوی کمترین پتاسیم هستند. غلات تصفیه شده حاوی پتاسیم کمتری نسبت به غلات کامل هستند، سبوس و جوانه غلات غنی از پتاسیم هستند، همچنین میوه‌هایی که به صورت کمپوت هستند در صورتی که آب کمپوت مصرف نشود، میزان پتاسیم آنها کمتر خواهد بود.

منصوری افزود: عدم مصرف آب سبزی‌های پخته نیز موجب کاهش پتاسیم موجود در رژیم غذایی می‌شود. همچنین خیساندن حبوبات، سبزیجات و سیب‌زمینی پوست کنده و برش داده شده در آب و ریختن آب آنها بویژه بعد از جوشاندن موجب کاهش پتاسیم آنها می‌شود.

این کارشناس تغذیه اظهار کرد: بیماران کلیوی باید بر مبنای احساس تشنگی، مایعات مصرف کنند. برای این که در بیمار احساس تشنگی، کمتر شود باید از غذاهای حاوی سدیم زیاد اجتناب شود. همچنین باید دهان را با آب شست‌وشو داد ولی از فرو بردن آب پرهیز شود؛ چرا که این عمل موجب از بین رفتن احساس تشنگی به طور موقت می‌شود. این بیماران می‌توانند از آب‌نبات‌های سخت و ترش یا آدامس استفاده کنند.

وی گفت: بهتر است بخشی از مایعات به صورت یخ مصرف شود، زیرا یخ مدت زمان بیشتری در دهان باقی می‌ماند و احساس تشنگی را بهتر برطرف می‌کند. همچنین میوه‌ها و سبزی‌های موجود در رژیم غذایی به صورت سرد مصرف شود؛ مایعات نیز در لیوان‌های کوچک مصرف شود.

















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن