محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831418218
12 آبان - 3 نوامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
12 آبان - 3 نوامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 12 آبان هجری شمسی برابر با 3 نوامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 12 آبان هجری شمسی برابر با 3 نوامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
245 - سالروز ايجاد شهر قزوين به دستور شاپور يکم، شاه ساساني ايران
سوم نوامبر سال 245 ميلادي شاپور يكم شاه وقت ايران از دودمان ساساني كه در دوران زمامداري خود ايران را ابرقدرت اول جهان كرده بود دستور بناي شهر قزوين را صادر كرد .كار ايجاد اين شهر سه سال طول كشيد و در اكتبر (جشن هاي مهرگان) سال 248 ميلادي پايان يافت. نام قزوين از طايفه اي به همين نام گرفته شده و يونانيان و روميان باستان و اينك جهانيان درياي مازندران را به نام اين طايفه درياي «كاسپين» مي خوانند، زيرا كه منطقه محل سكونت اين طايفه آريايي تا ديلمان، گيلان و سواحل غربي آن دريا امتداد داشته است.
شاپور يکم در طول حكومت خود چند شهر تازه ساخت كه نام او با پيشوند و پسوندهايي بر آنها گذارده شد اما دستور داد كه شهر تازه ساز به نام طايفه اي كه در آن منطقه سكونت داشت «كَسپين» ناميده شود كه اين نام به مرور زمان و تهاجمات به صورت قزوين در آمده است. در كتب قرون وسطي هم درياي مازندران را درياي قزوين نوشته اند. قزوين در سال 644 ميلادي به تصرف اعراب مسلمان درآمد و در قرن 16 ميلادي پايتخت ايران شد و شاه طهماسب صفوي عمارات فراوان در آنجا ساخت، تا اين كه شاه عباس در سال 1598 ميلادي پايتخت را از قزوين به اصفهان ـ شهر مركزي ايران منتقل ساخت.
يكي از علل انتقال پايتخت از قزوين به اصفهان اين بود كه درآن شهر، سران قزلباش مادر شاه عباس را كشته و جسدش را به بيابان افكنده بودند و اقامت در قزوين باعث مي شد كه هر لحظه قتل فجيع مادر در ذهن او تداعي و وي را متاثر كند.
قزوين در جريان دو جنگ جهاني اول و دوم به اشغال خارجي درآمد و در سپتامبر 1941 توسط هواپيماهاي شوروي بمباران شد. رضاخان مير پنج (سرتيپ) از همين شهر عزم تسخير تهران و برانداختن دولت وقت را كرد. اين شهر تاريخي اخيرا مركز استاني به همين نام شده است.
شاپور اول كه ايران را ابرقدرت اول جهان باستان كرد و شهر قزوين را ساخت. والريانوس امپراتور روم كه در جنگ به اسارت ارتش ايران درآمده بود در برابر او به زانو در آمده و التماس مي كند
644 - عمر بن خطاب دومین خلیفه از خلفای راشدین، توسط اسیری ایرانی به نام پیروز نهاوندی به قتل رسید.
پرتره منتسب به پیروز نهاوندی (ابو لولو) قاتل عمر
1268 - عزل اميركبير از صدارت ناصرالدين شاه
اميركبير كه پس از ورود ناصر الدين شاه به تهران، به عنوان صدراعظم برگزيده شده بود، در ابتدا بكارگيري القاب و تعارفات بي معنا را در نامههاي اداري حذف كرد. اخذ رشوه را ممنوع نمود و جلوي اختيارات بيحد و حساب و نامشروع درباريان را گرفت. براي متعادل كردن دخل و خرج مملكت، بر بيشتر وظايف و مستمريهايى كه اشخاص با نفوذ مانند شاهزادگان و اُمراي لشكر، بدون استحقاق از خزانهي دولت دريافت ميكردند، خط بطلان كشيد. اخذ مالياتها را بر اساس صحيحي قرار داد چنان كه در اندك مدتي، خزانهي خالي مملكت از درآمد ماليات پُر شد. بر گسترش كشاورزي همت ورزيد و مدرسهي عالي دارالفنون را تاسيس كرد. اميركبير همچنين دست سفيران روس و انگليس را از دخالت در امور داخلي ايران كوتاه ساخت و بَست نشستن در محل سفارت آنان را ممنوع اعلام نمود. لياقت و تدبير و طهارت اخلاق اميركبير موجب وحشت درباريان ناپاك و حسودان شد و شاه بيتجربه را با دسيسهها و تحريكات فراوان به عزل وي تشويق كردند. سرانجام بر اثر دسيسههاي فراوان اطرافيان به ويژه مهد عُليا مادر ناصرالدين شاه، اميركبير از صدارت عزل شد و ميرزا آقاخان نوري به جاي وي به صدارت عُظمي رسيد.
اميركبير
1903 - تجزيه سرزمين کلمبيا و ايجاد کشور پاناما
سوم نوامبر سال 1903 پاناما كه قبلا بخشي از كشور كلمبيا بود اعلام استقلال كرد و كشتي هاي نظامي ايالات متحده كه به دستور تئودور روزولت رئيس جمهوري وقت اين كشور به آبهاي پاناما فرستاده شده بودند مانع از مداخله ارتش كلمبيا براي جلوگيري از تجزيه اين كشور شدند.
در کتب تاريع عمومي آمده است که دولت وقت آمريكا قبلا پاره اي از اصحاب نفوذ را در پاناما ترغيب به اعلام استقلال كرده بود؛ زيرا دولت كلمبيا به آمريكا اجازه نداده بود كه طرح خود براي ايجاد آبراهي ميان دو اقيانوس اطلس و آرام را در منطقه پاناما اجرا كند و كنترل كشتيراني را در اين آبراه تا مدتهابه دست گيرد.
دولت تازه استقلال يافته پاناما اندكي پس از آغاز بكار؛ با اجراي طرح آمريكا موافقت كرد و آبراه پاناما ساحته شد که از پايان سده بيستم اداره امور آن در دست دولت پاناما قرار گرفته است.
انقلابیون نظامی پانامایی
1918 - لهستان از فرصت پايان جنگ جهاني اول و درگيري داخلي روسها پس از انقلاب بلشويکي استفاده كرد، از روسيه جدا شد و اعلام استقلال كرد.
تظاهرات انقلابی لهستانی ها
1957 - اعزام يك سگ به عنوان اولين جاندار فضانورد توسط سفينه شوروي
بین سالهای 1957 تا1966 سیزده سگ توسط دانشمندان شوروی سابق برای این منظور به فضا فرستاده شدند که نام حداقل سه تای این سگ ها که مجبور شدند در این سفرها شرکت کنند و در نهایت هم قهرمان راه علم فضانوردی شدند، لایکا،لیسیچکا و بارس بود.
لایکا یک سگ ماده دورگه حدودا سه ساله و ولگرد بود که در یکی از خیابانهی مسکو پیدا شد و در کنار دو سگ دیگر تحت آموزشهای لازم برای سفر به مدار زمین قرار گرفت. اما بین این سه سگ سرنوشت برای لایکا اینگونه رقم خورد که برای این سفر انتخاب شود .در نتیجه در تاریخ سوم نوامبر 1357سه روز پس از قرار گرفتن در سفینه اسپوتنیک2، به فضا پرتاب شد.لایکا درون محفظه ای مخصوصی درون اسپوتنیک توسط نوارهایی که تنها اجازه حرکت وی برای دسترسی به غذا را می داد، مهار شده بود و الکترودهایی که لحظه به لحظه علايم حیاتی او را به زمین مخابره می کرد ،به بدنش متصل بود.
لایکا
با توجه به اینکه اسپوتنیک دو، سفینه ای پانصد کیلویی بدون امکان بازگشت به زمین بود به طبع این سفر برای لایکا نیز سفری بدون بازگشت به خانه بود. دانشمندان روسی حدس می زدند که لایکا حداقل برای چهار روز در آن شرایط خاص زنده بماند!ولی بار دیگر سرنوشت برای لایکا طوری دیگر رقم خورد!
حدود پنج تا هفت ساعت پس از از پرتاب از مرکز بایکونور قزاقستان و قرار گرفتن در مدار زمین به علت نقص فنی ،حرارت در محلی که لایکا در آن قرار داشت به شدت بالا رفت و ناگهان علایم حیاتی مخابره شده به زمین قطع گردید و این دلیلی بر پایان دردناک زندگی اولین سگ فضا نورد تاریخ بود.(البته تا چند سال قبل دانشمندان روسی علت مرگ لایکا را که ناشی از حرارت زیاد و استرس شدید وارد شده به اون بود را به طور عمومی اعلام نکردند!وتا آن زمان گمان می رفت مرگ لایکا به علت پایان یافتن اکسیژن و یا ناشی از امکانات خاصی بود که برای ایجاد مرگ بی درد برای سگ بیچاره در نظر گرفته شده بوده!)
سفینه اسپوتنیک دو،نیز پس از 2570 بار چرخیدن به دورزمین در تاریخ چهاردهم آوریل 1357 همراه با جسد لایکای کوچک پس از ورود به جو آتش گرفت و سوخت.
1357 - اعلام حمايت آمريكا از نخست وزيري ازهاري
در 12 آبان 1357 دو روز قبل از آنكه نخست وزيري ارتشبد غلامرضا ازهاري از شبكههاي خبري ايران وجهان اعلام شود، برژينسكي مشاور امنيتي جيمي كارتر رئيس جمهور آمريكا، در تماسي تلفني به شاه حمايت كامل دولت متبوع خود را از وي اعلام كرد. اين تماس متعاقب جلسهاي كه در كاخ سفيد و در ارتباط با گزارش ويليام سوليوان سفير امريكا در تهران برگزار گرديد، گرفته شد. در آن گزارش، سوليوان به وضعيت متزلزل شاه و به روند رو به گسترش انقلاب اسلامي ايران اشاره كرده بود.
غلامرضا ازهاري
توصيه برژينسكي به شاه مقدمه تشكيل دولت نظامي ارتشبد ازهاري بود. كمتر از 48 ساعت پس از اين توصيه ازهاري رئيس ستاد ارتش با حكم شاه به نخستوزيري رسيد و به دولت دو ماهه جعفر شريفامامي خاتمه داد.
1357 - گسترش تظاهرات و اعتصابات سال 1357 در ايران
برغم بركناري 34 تن از مقامات تراز اول ساواك از جمله ثابتي، وارد آمدن 13 مورد اتهام به سپهبد نعمت الله نصيري رئيس پيشين آن سازمان و سفير ايران در پاکستان كه از اين کشور به تهران احضار شده بود و دادن وعده آزادي همه زندانيان سياسي تا بيستم آذرماه، دامنه تظاهرات ضد سلطنت و اعتصابات عمومي در اين روز ـ 12 آبان 1357 ـ گسترش يافت و سراسر كشوررا فراگرفت و سنديكاي روزنامه نگاران به دبيري محمدعلي سفري كه دو دهه پيش دچار مرگ ناگهاني شد براي اعلام يك اعتصاب طولاني به مراحل نهايي كار رسيده بود و تني چند از وزيران كابينه هم آماده تسليم استعفانامه شده بودند.
ثابتي (مقام امنيتي وقت)
1359 - اسارت شهيد تندگويان توسط عراق
محمدجواد تندگويان در سال 1329 در تهران به دنيا آمد. پس از پايان تحصيلات وارد مبارزات سياسي شد و با پيروزي انقلاب نيز در خط نظام قرار گرفت تا اينكه در دولت شهيد رجايي به وزارت نفت انتخاب شد. كمتر از دو ماه بعد، وي در يكي از بازديدهايي كه از صنعت نفت در جنوب داشت به اتفاق چند نفر ازمسئولان وزارت نفت به اسارت نيروهاي متجاوز بعثي عراق درآمد. شهيد تندگويان در طول مدت اسارت تحت سختترين شكنجه هاي بعثيان قرار گرفت تا اينكه به فيض شهادت نائل آمد. سرانجام بعد از گذشت 11 سال، پيكر مطهر اين آزاده مجاهد در اواخر آذرماه 1370 به ايران انتقال يافت و در بهشت زهرا به خاك سپرده شد.
محمدجواد تندگويان
زادروزها
۱۶۰۴ - زادروز عثمان دوم سلطان و خلیفه امپراتوری عثمانی از سال ۱۶۱۸ تا سال ۱۶۲۲ میلادی
۱۸۰۱ - زادروز وینچنتزو بلینی اپرا نویس ایتالیایی
آندره مالرو
۱۹۰۱ - زادروز آندره مالرو نویسنده، منتقد هنری و سیاستمدار فرانسوی
۱۹۲۱ - زادروز چارلز برانسون بازیگر آمریکایی
چارلز برانسون
۱۹۳۳ - زادروز آمارتیا سن برنده هندی جایزه نوبل اقتصاد
۱۹۳۷ - زادروز لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر ایرانی
لوریس چکناواریان
۱۹۴۵ - زادروز گرد مولر فوتبالیست آلمانی
۱۳۱۷ - زادروز آکیرا کوبایاشی، خواننده و هنرپیشه سرشناس ژاپنی
گرد مولر
۱۳۵۳ - زادروز طریق عبدالواحد، بسکتبالیست سرشناس فرانسوی.
۱۳۵۷ - زادروز یکتا ناصر، بازیگر ایرانی
آکیرا کوبایاشی
۱۳۵۸ - زادروز پابلو آیمار، فوتبالیست سرشناس آرژانتینی
یکتا ناصر
درگذشتها
۳۶۱ - درگذشت کنستانتیوس دوم امپراتور روم از ۳۳۷ تا ۳۶۱
۱۹۵۴ - درگذشت هانری ماتیس نقاش فرانسوی
هانری ماتیس
۱۹۵۷ - درگذشت ویلهلم رایش روانپزشک و روانکاو اتریشی
۱۳۳۶ - درگذشت لایکا، اولین حیوان فضانورد جهان
ویلهلم رایش
۱۳۸۵ - درگذشت مسعود بختیاری، معلم، شاعر و خوانندهی اهل ایران.
مسعود بختیاری
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
11 آبان - 2 نوامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 11 آبان - 2 نوامبر در تاریخ چه گذشت امروز 11 آبان هجری شمسی برابر با 2 نوامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 11 آبا10 آبان - 1 نوامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 10 آبان - 1 نوامبر در تاریخ چه گذشت امروز 10 آبان هجری شمسی برابر با 1 نوامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 10 آبا6 آبان - 28 اکتبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
6 آبان - 28 اکتبر در تاریخ چه گذشت امروز 6 آبان هجری شمسی برابر با 28 اکتبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 6 آبان هجری شمسی ب9 آبان - 31 اکتبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 9 آبان - 31 اکتبر در تاریخ چه گذشت امروز 9 آبان هجری شمسی برابر با 31 اکتبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 9 آبان ه7 آبان - 29 اکتبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
7 آبان - 29 اکتبر در تاریخ چه گذشت امروز 7 آبان هجری شمسی برابر با 29 اکتبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 آبان هجری شمسی بمراسم 13 آبان، امسال باشکوهتر از گذشته برگزار میشود
دوشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۱ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد مراسم سالروز یومالله 13 آبان امسال با شکوهتر از سالهای گذشته برگزار خواهد شد به گزارش سرویس آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر حمیدرضا کفاش ضمن اعلام این خبر اظهار کرد یومالهفتم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
هفتم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز پنجشنبه هفتم آبان 1394 هجری خورشیدی پانزدهم محرم 1437 هجری قمری بیست و نهم اکتبر 2015 میلادی است 60 سال پیش در چنین روزی با تصویب قانون منع کشت خشخاش در مجلس شورای ملی نخستین قدم در راه مبارزه با اعتیاد در ایران برداشتهنهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
نهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه نهم آبان 1394 هجری خورشیدی هفدهم محرم 1437 هجری قمری سی و یکم اکتبر 2015 میلادی است 100 سال پیش در چنین روزی نخستین قانون سربازی در ایران به تصویب مجلس شورای ملی رسید مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روزششم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
ششم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز چهارشنبه ششم آبان 1394 هجری خورشیدی چهاردهم محرم 1437 هجری قمری بیست و هشتم اکتبر 2015 میلادی است 45 سال پیش در چنین روزی صدور گاز ایران به شوروی به وسیله بزرگترین خط لوله ی جهان آغاز شد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایردوازدهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
دوازدهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه دوازدهم آبان 1394 هجری خورشیدی بیستم محرم 1437 هجری قمری سوم نوامبر 2015 میلادی است 85 سال پیش در چنین روزی لایحه حفظ آثار ملی و میراث فرهنگی با عنوان قانون عتیقات به تصویب مجلس شورای ملی رسید مهمترین رویداده-
سبک زندگی
پربازدیدترینها