محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831451751
10 آبان - 1 نوامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
10 آبان - 1 نوامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 10 آبان هجری شمسی برابر با 1 نوامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 10 آبان هجری شمسی برابر با 1 نوامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
578 - باز پس گرفتن شهر «آمِد =ديار بکر»
يکم نوامبر سال 578 ميلادي دو ژنرال ايراني باشكست دادن سپاهيان روم شرقي «آمد Aamed = ديار بکر» را پس گرفتند. اين دو ژنرال ايراني، «تام خسرو» و «آذرمان» سپس به پيشروي خود در جهت شمال غربي ادامه دادند. تيبريوس دوم كه تازه امپراتور روم شرقي (قسطنطنيه) شده بود وقتي که چنين ديد درخواست ترك مخاصمه كرد و حاضر به پرداخت غرامت شد.
تيبريوس دوم
ژوستين دوم امپراتور قبلي روم شرقي در پي شكست نظامي پُر تلفات از ارتش ايران كه خسروانوشيروان با وجود پيري شخصا هدايت نيروها را در آن جنگ بر عهده داشت از فرط اندوه دچار افسردگي مزمن شده و كنار رفته بود.
1604 - تراژدي «اتلّو» كار شكسپير براي نخستين بار در كاخ «وايت هال» روي صحنه آمد.
1755 - زلزله لیسبون با دهها هزار کشته
ساعت 9 و 40 دقیقه بامداد یکم نوامبر 1755 یک زمین لرزه بسیار شدید و متعاقب آن سونامی و حریق شهر ساحلی لیسبون پایتخت پرتغال را ویران ساخت و یک سوم جمعیت شهر را نابود کرد. جمع کشته شدگان 60 تا 100 هزار تن برآورد شده است. این زمین لرزه تا اسپانیا و مراکش ـ همه جا را تکان داد که جمع تلفات این مناطق 15 هزار تن بود. این زلزله باعث فقر اقتصادی و دگرگونی های سیاسی در پرتغال شد ازجمله سیاست این کشور برای توسعه مستعمرات پایان یافت و ....
1928 - روز مولف، تشويق نويسندگان و پژهشگران به تاليف
با هدف تشويق مولفان كتاب، از سال 1928 در آمريكا، یکم نوامبر هر سال (روزي چون امروز) روز مولف تعیین شده و برگزار می شود كه به تدريج ساير كشورها هم يك روز سال را به بزرگداشت مولفان و دادن جايزه به آنان اختصاص داده اند. از نيمه قرن 20 به اين سوي، بسياري از کشورها با هدف تسهيل امر تاليف و قراردادن وسائل تحقيق و تاليف؛ وام، معرفي ناشر و کمک به چاپ و توزيع اين تاليفات يک مرکز دولتي و يا نيمه دولتي به صورت كانون و انجمن در کشور خود داير كرده اند كه اسما و يا عملا زير نظر مستقيم رئيس دولت قرار دارد. با اين که ايران در زمان خسروانوشيروان (15 قرن پیش) و پس از او سامانيان (11 قرن پیش) داراي چنين مراکزي بود که کتابهای آن دوره در دست است، به نظر مي رسد که فعلا فاقد چنين كانوني مهم و لازم باشد.
در قديم، پادشاهان و اميران مشوّق و متولي امر تحقيق و تاليف بودند و اينک، جز معدودي از کشورها، دولتها طبق قانون و با بودجه كافي و برنامه مدون عهده دار اين وظيفه بسيار مهم و اساسي شده اند.
1928 - الفباي لاتين به جاي الفباي عربي در ترکيه
دولت جمهوري تركيه يکم نوامبر 1928ميلادي الفباي اين كشور را كه تا آن زمان همانند ساير ممالك اسلامي الفباي عربي بود به لاتين تغيير داد تا نه تنها هرچه بيشتر از گذشته اش فاصله بگيرد، بلکه تلفظ واژگان در سراسر کشور يكسان شود و تفاوت لهجه ها كاهش يابد. از آن پس واژه ها به همان گونه كه دركوچه و بازار تلفظ مي شد ــ نه مطابق ريشه و اصل واژه ــ به لاتين نوشته شد و اندكي تغيير يافت. براي مثال ؛ اسلامبول به صورت استانبول درآمد، بلند «بولنت» و محمد «مهمت» نوشته شد و .... در ايران هم عده اي به رضا شاه اصرار كردند كه چنين كند که به نتيجه نرسيدند. بيش از سي درصد واژه هاي زبان ترکيه ريشه فارسي دارند.
1963 - كودتاي سايگون كه نتيجه نهايي آن معكوس بود
اول نوامبر سال 1963 چند واحد ارتش در جنوب ويتنام بر ضد دولت «نگو دين دي امNgo Dinh Diem» كه در سال 1955 با بركنار كردن «بائو داي» امپراتور اسمي ويتنام جنوبي رئيس اين كشور موقت شده بود دست به كودتا زدند كه ضمن اين كودتا «دين دي ام» و برادرش كشته شدند و يك شوراي نظامي زمام امور را به دست گرفت كه ضد كمونيست تر از او بود. دولت آمريكا هفتم نوامبر رژيم تازه را به رسميت شناخت.
Ngo Dinh Diem
همسر «نگو دين دي ام» كه در زمان كودتا در آمريكا بود دولت جان اف كندي رئيس جمهوري وقت امريكا را كه خود 22 روز بعد در شهر دالاس ترور شد متهم به حمايت از نقشه كودتا و مرگ شوهرش كرد. در پي اين كودتا، جنگ ويتنام و در نتيجه مداخله امريكا در اين جنگ گسترش يافت، جنگي كه آمريكا در آن موفق نبود و وحدت ويتنام تامين شد.
«نگودين دي ام» يك كاتوليك بود كه پيروان اين مذهب در ويتنام جنوبي در اقليت هستند. فرانسويان در طول استعمار ويتنام، مذهب كاتوليك را درآنجا ترويج كرده بودند. نگو دين ديم با حمايت ژنرال آيزنهاور رئيس جمهوري وقت آمريكا بود كه موفق شد در ويتنام نظام جمهوري برقرار كند. حال آن كه طبق قرارداد ژنو قرار بود تا انجام رفراندم وحدت دو ويتنام، بائو داي رئيس قسمت جنوبي اين كشور باشد. نگو دين ديم هنگام مرگ 54 ساله بود.
1966 - بروز اختلاف ميان ايران و كنسرسيوم نفت!
در پي پديد آمدن اختلاف نظر ميان ايران و كنسرسيوم نفت كه از هفتم آبان 1345 هجري خورشيدي (29 اكتبر 1966)، هشت سال پس از تصويب قرار داد طرفين در پارلمان ايران، آشگار شده بود يکم نوامبر اين سال (3 روز پساز پديدآمدن اختلاف)، اورل هريمن Averell Harriman ديپلمات كاركشته آمريكايي براي رفع اختلاف وارد تهران شد. همزمان سي نماينده هم از جانب شركتهاي عضو كنسرسيوم به همين منظور به تهران وارد شدند.
Averell Harriman
هريمن كه در تابستان 1986 درگذشت از دهه 1950 بارها براي حل مسئله نفت و مسائل مربوط به روابط ايران و آمريكا وارد تهران شده بود. درجريان اختلاف دكتر مصدق با دولت لندن بر سر نفت، هريمن چندين هفته در تهران اقامت كرده بود. باوجود اين، هريمن در كتاب خاطراتش همه حقايق درباره اين مسافرتها را بيان نكرده است.
1978 - در اوج انقلاب، شاه پسرش را به ديدار کارتر فرستاد
دهم آبان 1357 ( اول نوامبر 1978) در اوج انقلاب و پس از آغاز اعتصاب کارکنان نفت و قطع صادرات آن، شاه پسرش شاهزاده رضا را (که در آن زمان 18 ساله بود) با يک پيام شفاهي به ديدار جيمي کارتر رئيس جمهوري امريکا فرستاد.
ديدار رضا پهلوي با كارتر در کاخ سفيد واشنگتن
رسانه هاي آمريکا قبلا نوشته بودند که شاه به تجديد انتخاب جرالد فورد کمک مالي کرده بود و اين عمل باعث دلخوري کارتر شده بود. شاه با روساي جمهوري آمريکا از حزب جمهوري خواه ـ آيزنهاور، نيکسون و فورد و همكاران آنان از جمله کيسينجر، جورج بوش (پدر) ، رامسفلد و ... مناسبات بهتري داشت. دمکراتها بويژه جان اف. کندي و جيمي کارتر اصرار به دمکراتيزه شدن ايران، رعايت كامل قانون اساسي، اعلاميه جهاني حقوق بشر و کاهش مداخلات شاه در امور دولتي را داشتند. روزولت و ترومن هم قبلا تا حدي همين نظر را ابراز داشته بودند. برنامه اصلاحات که در 1961 به دست دکتر علي اميني نخست وزير وقت به اجرا درآمد خواست جان اف. کندي رئيس جمهور ليبرال آمريکا بود.
1358 - شهادت آيت اللَّه قاضي طباطبايي اولين شهيد محراب
آيت اللَّه سيدمحمدعلي قاضي طباطبايي در سال 1292ش (1331 ق) در تبريز ديده به جهان گشود.تحصيلات مقدماتي علوم ديني را در زادگاهش فراگرفت و در 25 سالگي راهي حوزه علميه قم شد. آيتاللَّهقاضي در قم از محضر حضرات آيات عظام سيد محمدرضا موسوي گلپايگاني، سيدمحمد حجت كوه كمرهاي، سيد صدر الدين صدر، سيد حسين بروجردي و حضرت امام خميني(ره) كسب فيض كرد و به مدارج والايي در علم رسيد. وي همچنين پس از مدتي راهي نجف اشرف گرديد و از درس آيات عظام سيد محسن حكيم، عبدالحسين رشتي و علامه محمدحسن كاشف الغطاء استفادههاي شاياني برد. آيتاللَّه قاضي در سال 1331 ش به تبريز رفت و نمايندگي حضرت امام را عهده دار گرديد.
آيت اللَّه سيدمحمدعلي قاضي طباطبايي
با شروع نهضت اسلامي در سال 1341 ش، مبارزات ايشان عليه رژيم پهلوي اوج گرفت و در اين راه سختيهاي زندان، شكنجه و تبعيد را به جان خريد. به ابتكار اين مجاهد نستوه و ديگر ياران انقلاب بود كه مراسم چهلم شهداي قيام 19 دي 1356 قم، در 29 بهمن آن سال در تبريز برگزار شد كه در آن حماسهاي جاودان در تاريخ انقلاب اسلامي به ثبت رسيد. آيتاللَّه قاضي طباطبايي پس از پيروزي انقلاب اسلامي از سوي امام خميني(ره) به عنوان نماينده تمام الاختيار و امام جمعه تبريز منصوب و در آن خطّه مشغول به خدمت شد. اين مجاهد سترگ علاوه بر فعاليتهاي سياسي و اجتماعي به امور علمي نيز اهتمام ويژهاي داشت و در طول ساليان عمر پر بركت خويش بيش از چهل اثر ارزنده از خود به يادگار گذاشت كه الاجتهاد و التقليد، تاريخ قضا در اسلام، حديقةُالصّالحين، علم امام، رساله در نماز جمعه و الفوائد از آن جملهاند. آيتاللَّه سيد محمدعلي قاضي طباطبايي در دهم آبان 1358، مصادف با عيد سعيد قربان، نماز عيد را اقامه كرده و در خطبه نماز گفت: "مرا تهديد به قتل ميكنند. من از شهادت نميترسم و آمادهام و از خدا ميخواهم." سرانجام در همان روز بعد از نماز مغرب و عشاء و در راه مراجعت به منزل، توسط منافقي از گروهك ضالّه فرقان به شهادت رسيد و در 65 سالگي به لقاي معبود شتافت.
1993 - سالروز ایجاد «اتحاديه اروپا»
يكم نوامبر سال 1993 پيمان ايجاد «اتحاديه اروپا» معروف به پيمان Maastrich كه در هفتم فوريه 1992 به امضا رسيده بود به اجرا گذارده شد كه اينك داراي 27 عضو، چهار میلیون و 324 هزار کیلومتر مربع وسعت (نزدیک به سه برابر ایران) و 500 میلیون جمعیت با زبان و فرهنگ مختلف است که 23 زبان در مکاتبات و مکالمات اتحادیه رسمیت دارند. مذاكرات مربوط به تاسيس اتحاديه اروپا كه جاي «جامعه اروپايي» را بگيرد از 19 دسامبر 1991 و همزمان با قطعي شدن فروپاشي شوروي آغاز شده بود ولي به سختي پيشرفت مي كرد. شالوده اين اتحاديه به نام بازار مشترك اروپا در دهه 1950 در گردهمايي «رم» منتهی به اعلامیه مورّخ 25 مارس 1957 گذارده شده بود و پیش از این اعلامیه، طرح موضوع در مذاکرات سال 1951 پاریس که در 18 آوریل این سال پایان یافته بود.تصويب پيمان فوريه 1992 در كشورهاي اروپايي هم چندان آسان نبود. در فرانسه درصد اكثريت تصويب كننده ناچيز بود و در انگلستان به جاي رفراندم، پارلمان آن را به تصويب رساند و در دانمارك، اكثريت مردم آن را رد كردند.
اصول اين پيمان بر پايه هماهنگي امور اجتماعي، اقتصادي، سياسي و امنيت مشترك كشورهاي عضو تنظيم شده است و «يورو» پول واحد كشورهاي اروپايي در اجراي همين پيمان به وجود آمده است كه باز اكثريت مردم برخي از كشورهاي عضو ازجمله سوئد راي به حفظ پول ملي خود دادند. تكليف قانون اساسي اروپا هم كه در بعضي از كشورهاي عضو از سوي اكثريت مردم رد شده بود به درستي روشن و قطعي نشده است. علاوه بر تفاوت های فرهنگی ميان ملل عضو اتحاديه اروپا، روسيه بزرگترين كشور اروپا در خارج از اين اتحاديه قرار دارد و تا چنين باشد نمي توان به آينده اين اتحاديه زياد خوش بين بود، مخصوصا كه بيشتر اعضاي آن عضو «ناتو» هستند كه يك اتحاديه نظامي و گرداننده اصلي آن آمريكا ـ کشوری در قاره دیگر ـ است.
زادروزها
۸۴۶ - زادروز لویی کندزبان پادشاه فرانسه
۱۸۸۰ - زادروز آلفرد وگنر دانشمند، زمینشناس و هواشناس آلمانی
آلفرد وگنر
۱۹۲۴ - زادروز سلیمان دمیرل رئیسجمهور ترکیه از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۰
۱۹۳۵ - زادروز ادوارد سعید نظریهپرداز ادبی، منتقد فرهنگی و فعال سیاسی فلسطینی_آمریکایی
مرتضی احمدی
۱۳۰۳ - زادروز مرتضی احمدی، بازیگر، گوینده و خوانندهی ایرانی
۱۹۴۴ - زادروز رفیق حریری سیاستمدار و فعال اقتصادی لبنانی، دو دوره نخست وزیر لبنان
رفیق حریری
۱۹۵۰ - زادروز رابرت لافلین فیزیکدان آمریکایی، برندهٔ جایزه نوبل فیزیک
۱۹۷۳ - زادروز آیشواریا رای بازیگر هندی و دختر شایستهٔ دنیا سال ۱۹۹۴
آیشواریا رای
۱۳۶۱ - زادروز محرم نویدکیا، بازیکن فوتبال اهل ایران
محرم نویدکیا
درگذشتها
۲۵۱ - درگذشت هوستیلیان امپراتور روم
۱۸۹۴ - درگذشت الکساندر سوم تزار روسیه از ۱۳ مارس ۱۸۸۱ تا هنگام مرگش
تئودور مومسن
۱۹۰۳ - درگذشت تئودور مومسن تاریخدان، واژهشناس و نویسنده آلمانی، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۰۲
۱۹۵۵ - درگذشت دیل کارنگی نویسنده و سخنران آمریکایی
دیل کارنگی
۱۹۵۶ - درگذشت مارشال پیترو بادوگیلیو بیست و هشتمین نخست وزیر پادشاهی ایتالیا
۱۹۷۲ - درگذشت ازرا پاوند شاعر آمریکایی
ازرا پاوند
۱۳۵۸ ‐ شهادت آیت الله سید محمدعلی قاضی طباطبایی، روحانی ایرانی و اولین شهید محراب
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
9 آبان - 31 اکتبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 9 آبان - 31 اکتبر در تاریخ چه گذشت امروز 9 آبان هجری شمسی برابر با 31 اکتبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 9 آبان ه7 آبان - 29 اکتبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
7 آبان - 29 اکتبر در تاریخ چه گذشت امروز 7 آبان هجری شمسی برابر با 29 اکتبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 آبان هجری شمسی ب4 آبان - 26 اکتبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 4 آبان - 26 اکتبر در تاریخ چه گذشت امروز 4 آبان هجری شمسی برابر با 26 اکتبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 4 آبان ه6 آبان - 28 اکتبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
6 آبان - 28 اکتبر در تاریخ چه گذشت امروز 6 آبان هجری شمسی برابر با 28 اکتبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 6 آبان هجری شمسی ب5 آبان - 27 اکتبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 5 آبان - 27 اکتبر در تاریخ چه گذشت امروز 5 آبان هجری شمسی برابر با 27 اکتبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 5 آبان هجرنهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
نهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه نهم آبان 1394 هجری خورشیدی هفدهم محرم 1437 هجری قمری سی و یکم اکتبر 2015 میلادی است 100 سال پیش در چنین روزی نخستین قانون سربازی در ایران به تصویب مجلس شورای ملی رسید مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روزمعاون فرماندار قصرشیرین: 13 آبان از روزهای مهم تاریخ انقلاب است
معاون فرماندار قصرشیرین 13 آبان از روزهای مهم تاریخ انقلاب است قصرشیرین - ایرنا - معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار قصرشیرین از 13 آبان روز دانش آموز بعنوان یکی از روزهای مهم تاریخ انقلاب اسلامی نام برد به گزارش خبرنگار ایرنا نعمت الله نازپرورده روز سه شنبه در جلسه هماهنگی 13 آبانپنجم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
پنجم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه پنجم آبان 1394 هجری خورشیدی سیزدهم محرم 1437 هجری قمری بیست و هفتم اکتبر 2015 میلادی است 37 سال پیش در چنین روزی امام خمینی در گفت و گو با شبکه سی بی اس آمریکا بیان داشتند مبارزه ملت ایران تا سقوط قطعی رژیم پفرماندار اشنویه: 13 آبان در تاریخ انقلاب موعد اعلام انزجار از استکبار است
فرماندار اشنویه 13 آبان در تاریخ انقلاب موعد اعلام انزجار از استکبار است مهاباد- ایرنا- فرماندار اشنویه گفت یوم الله 13 آبان رویدادی مهم در تاریخ انقلاب اسلامی ایران و موعد اعلام انزجار از استکبار جهانی است به گزارش ایرنا اسعد خضری روز دوشنبه در جلسه هماهنگی راهپیمایی روز سیزششم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
ششم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز چهارشنبه ششم آبان 1394 هجری خورشیدی چهاردهم محرم 1437 هجری قمری بیست و هشتم اکتبر 2015 میلادی است 45 سال پیش در چنین روزی صدور گاز ایران به شوروی به وسیله بزرگترین خط لوله ی جهان آغاز شد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایر-
سبک زندگی
پربازدیدترینها