واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر؛
روزگار ناخوش تنها بیمارستان نهاوند/ کادر درمانی جوابگو نیست
شناسهٔ خبر: 2952606 - سهشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۳
استانها > همدان
نهاوند- بیمارستان آیتالله علیمرادیان تنها بیمارستان فعال نهاوند با وضعیتی نهچندان مناسب از نظر فضای فیزیکی و ساختار سازمانی روزگار ناخوش و کج دار و مریزی را میگذراند. خبرگزاری مهر- گروه استانها: بیمارستان آیتالله علیمرادیان نهاوند که نخستین بیمارستان ساختهشده پس از انقلاب در شهرستان نهاوند به شمار میآید، از سال ۱۳۷۰ شروع به فعالیت کرده است. در زمان شروع به کار بیمارستان، با توجه به جمعیت نهاوند در آن زمان، بیمارستان ۱۲۸ تختخوابی آیتالله علیمرادیان جوابگوی نیاز بوده اما امروزه با توجه به افزایش جمعیت در این شهرستان، دیگر این مکان پاسخگوی نیازها نیست. شهرستان نهاوند امروز علاوه بر بیمارستان آیتالله علیمرادیان شاهد بناشدن بیمارستانی نیمهکاره با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۵ درصد است که مردم این دیار برای رهایی از مشکلات بیمارستان فعلی، به بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی نهاوند چشم امید دوختهاند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان نهاوند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در خصوص ارتقای وضعیت بهداشت و درمان شهرستان نهاوند قبل از آغاز طرح تحول سلامت فعالیتها و اقدامات مناسبی در خصوص پزشک خانواده صورت گرفت، گفت: پس از اجرای طرح تحول سلامت امکان سرعت بخشیدن به امور بهداشت و درمان در نهاوند ممکن شد. مراکز درمانی نهاوند از حضور حداقل یک پزشک بهره مند هستند جلالالدین امیری گفت: دربخش تکمیل کادر پزشکی بیمارستان آیتالله علیمرادیان اقداماتی صورت گرفت و در حال حاضر مراکز درمانی نهاوند از حضور حداقل یک پزشک بهره مند هستند. وی با بیان اینکه شهرستان نهاوند با معضل کمبود فضاو کادر درمانی مواجه بوده که این امر سبب نارضایتی مردم در بحث بهداشت و درمان شده است، عنوان کرد: ۴۴ مرکز از مراکز بهداشت و درمان شهرستان نهاوند بیش از ۳۰ سال سابقه ساخت و فعالیت دارند که تعدادی از این مراکز ازنظر استحکام وضعیت خوب و قابل قبولی ندارند. امیری گفت: عمده تختهای بستری شهرستان نهاوند در بیمارستان آیتالله علیمرادیان و به تعداد ظرفیت تعریفشده معادل ۱۲۸ تخت است که در مواجهشدن با جمعیت بیشترمراجعهکنندگان شاهد بستری شدن بیمارانی بیش از این تعداد در این بیمارستان هستیم. وی اظهار کرد: تعداد بیماران از ظرفیت بیمارستان بیشتر است و همین امرموجب کم و کاستیهایی نظیر کاهش تعداد دفعات سرکشی از بیماران توسط پرستاران، نظافت نکردن کافی ملحفهها و محیط و بخشها میشود.
وی نقاط ضعف بیمارستان آیتالله علیمرادیان را بهواسطه فضای درمانی کم و کمبود ۹۰ نفر در کادر بیمارستان دانست و گفت: تمامی این عوامل موجب نارضایتی مراجعهکنندگان و خستگی پزشکان و پرستاران است و متاسفانه موجب درگیریهای لفظی مراجعهکنندگان با کادر بیمارستان میشود. مجوز ساخت درمانگاه تخصصی در محل بیمارستان شهید حیدری صادر شد رئیس شبکه بهداشت و درمان نهاوند در ادامه به پروژه احداث درمانگاه تخصصی نهاوند در محل بیمارستان اشاره کرد و گفت: اعتباری که برای این پروژه در نظر گرفتهشده بیش از ۲۸ میلیارد ریال است اما متأسفانه به دلیل همکاری نکردن شهرداری و دستگاههای ذیربط در خصوص تأمین زمین مناسب برای این پروژه، بهناچار و در رایزنی با دانشگاه علوم پزشکی همدان، مجوز ساخت درمانگاه تخصصی در محل بیمارستان شهید حیدری صادر شد. وی افزود: این پروژه به مناقصه گذاشتهشده و تا پایان سال جاری شاهد کلنگ زنی و آغاز عملیات احداث این مرکز در شهرستان نهاوند خواهیم بود. امیری با اشاره به کافی نبودن فضای اورژانس بیمارستان علیمرادیان گفت: پروژهای در خصوص افزایش وسعت بخش اورژانس به مساحت ۱۲۰۰ متر و افزایش تعداد تختهای این بخش در حال مطالعه و بررسی است. وی به جذب یک میلیارد تومان اعتبار برای ارتقای سطح هتلینگ بیمارستانهای آیتالله علیمرادیان و شهید حیدری اشاره کرد و گفت: در بیمارستان شهید حیدری دربخش جراحی چشم اقداماتی صورت گرفته و دو بخش از بیمارستان علیمرادیان نیز در حال اجرا است که این روند برای سایر بخشهای بیمارستان نیز قابلاجرا خواهد بود.
وی به خریداری تجهیزات آزمایشگاهی، رادیولوژی و سونوگرافی اشاره کرد و گفت: آزمایشگاه بیمارستان آیتالله علیمرادیان دربخش دولتی و خصوصی نظیر ندارد و از پیشرفتهترین آزمایشگاههای شهرستان محسوب میشود. مکان سابق اداره پست شهرستان نهاوند از ۴ سال پیش تاکنون بلااستفاده مانده است امیری به اجرانشدن تعهد اداره پست در راهاندازی درمانگاه شبانهروزی اشاره کرد و گفت: مکان سابق اداره پست شهرستان نهاوند از ۴ سال پیش تاکنون بلااستفاده مانده است. وی افزود: در رایزنیهای انجامشده با دانشگاه علوم پزشکی و استانداری همدان مقرر شد این مکان بهصورت واگذاری سهساله به شبکه بهداشت و درمان نهاوند داده شود که متأسفانه این مهم صورت نگرفت. رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند گفت: با راهاندازی و بازگشایی بیمارستان ۱۶۰ تخت خوابی شهرستان نهاوند بسیاری از مشکلات موجود در بیمارستان آیتالله علیمرادیان رفع خواهد شد. در ادامه بررسی وضعیت بیمارستان های نهاوند با بیماران و همراهان آنها گفتگویی انجام شد. مسعود امامی فر از مراجعهکنندگان به درمانگاه بیمارستان آیتالله علیمرادیان در گفتگو با مهر گفت: از زمانی که طرح تحول نظام سلامت اجرا شده، حضور پزشکان در بیمارستان بیشتر شده است. نبود سیستم نوبتدهی مناسب باعث مشاجره مردم و مسئولان بیمارستان می شود امامی فر به نبود سیستم نوبتدهی مناسب در این بیمارستان اشاره کرد و گفت: این موضوع باعث مشاجره مردم و مسئولان بخش شده و بینظمی در بیمارستان حاکم می شود. وی به نبود وجود فضای کافی در هر بخش اشاره کرد و گفت: گاهی شاهد سرپا ایستادن بیماران بدحال، پیرمردان و پیرزنان برای چند ساعت به علت کمبود فضا در این بخش هستیم.
دیگر مراجعهکننده به بخش اورژانس بیمارستان علیمرادیان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امکانات و تجهیزات بیمارستان علیمرادیان جوابگوی نیاز مردم نهاوند نیست و نخواهد بود. رضا نهاوندیان افزود: معضل کمبود جا برای بستری بیماران قابلتحمل نیست که این امر باید توسط مسئولان ذیربط پیگیری و رفع آن در دستور کار قرار گیرد. رضا نصیری که مادرش دربخش زنان بیمارستان بستریشده نیز در گفتگو با خبرنگار مهر نبود تهویه مناسب برای بخشها را یادآور شد و گفت: آنچه از بزرگان مطرح میشود این است که مهندس علیمرادیان تمامی تجهیزات ساختمانی و دستگاههای تهویه این بیمارستان را از آلمان وارد کرده اما متأسفانه در نگهداری امانتی که به دستمان سپرده شده موفق عمل نکردهایم. تجهیزات بیمارستان ازکارافتاده و یا معیوب هستند وی افزود: تجهیزات بیمارستان ازکارافتاده و یا معیوب هستند که باید با توجه به تکمیل و تجهیز بیمارستان جدید نهاوند، بیمارستان آیتالله علیمرادیان نیز نوسازی شود. بیمارستان آیتالله علیمرادیان نهاوند پس از دو دهه خدماتدهی به مردم، امروز با وضعیتی نهچندان مناسب ازنظر فیزیکی و چارت سازمانی امید دارد که تا پایان سال ۹۵ افتتاح بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی نهاوند مرهمی بر مشکلات بهداشت و درمان نهاوند باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]