واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمارهای مسئولین از وضعیت کشور غلط است
کد خبر: ۵۴۳۹۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰ - 02 November 2015
شب گذشته در برنامه «توقف ممنوع» کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس در مقابل محمددلاوری قرار گرفت.
به گزارش «تابناک اجتماعی»، در این بررسی به موضوع کارائی پایین ادارات پرداختند. درادامه بخشهای خواندنی این بحث چالشی آمده است:
مدیر کارخانه خصوصی به راحتی حاضر است در کانکس کارگران بخوابد و غذای مشابه آنان را بخورد تا هزینه اش پایین بیاید. اما مدیر دولتی ازهمان ابتدا به دنبال اتاق کار و خانه و مهمان سرا و نگهبان است و به همین منوال نصف منابع را به هدر می دهد.
ساختار مدیریتی جامعه ما تجربیات را منتقل نمی کند. ما الان انتقادی می کنیم و برای رفعش راه حلی در پیش می گیریم. 10سال بعد مدیر دیگری روی کار آمده که اصلا ازین برنامه خبر ندارد.
کشورهای کمونیستی مثل چین هم ساختار دولتی دارند. اما مواردی را در راه پیشرفت رعایت می کنند. مثلا مدیرو کارمندان متناسب با حقوقشان در سود سالانه کارخانه هم سهیم هستند و این برایشان ایجاد انگیزش می کند.
درچین بیش از 40هزار مدرسه برای آموزش مدیران وجود دارد که فرد آموزش دیده مطمئن است جایگاه کاری اش تضمین شده است. اما در ایران به مدیران جدید انتقاد می شود که چرا از تیم قبلی که متعلق به مدیرقبلی بود استفاده می کنی!
سنت عوض کردن اتوبوسی مدیران در ایران به گونه ای است که حتی در آموزش و پرورش هم مدیر فلان منطقه باید عوض شود چون در انتخابات قبل به فلانی رای داده است.
این سنت های غلط از آنجا درما ریشه گرفت که ما صرفا یک کشور واردکننده ایم و اصول مدیریتی و... را وام گرفته ایم. چینی هاهم واردکننده اند اما فهمیده اند که باید بر این اصول روش های اصلاحی مناسب خودشان را عملی کنند.
کاظم جلالی: سال91 در مرکز پژوهش های مجلس نرخ رشد کشور را اعلام کردیم. چندماه بعد که دولت جدید روی کارآمد تیم قبلی مرکزآمار و بانک مرکزی
کاظم جلالی: هر کدام آماری متفاوت باهم و متفاوت با مرکز پژوهش ها در زمینه نرخ رشد کشور ارائه دادند. دولت عوض شده بود اما متولی ارائه آمار که عوض نشده بود!
کاظم جلالی: آمارهای داخلی قابل اعتنا نیستند چون گسست آماری بین مراجع آماردهنده داریم اما چون مراجع رسمی هستند چاره ای جز استناد به آنها نداریم.
کاظم جلالی: بهره وری دوبخش دارد.کارِدرست کردن و درست کار کردن. پایین بودن «درست کارکردن» باعث می شود که در مجموع بالابودن بهره وری به احساس رضایت ارباب رجوع منجر نشود.
کاظم جلالی: در سیستم اداری و اجرایی ما همه کار می کنند و حتی اضافه کاری هم می کنند. اما نبود سیستم پاداش دهی انگیزه ها را کاهش می دهد. ارتقا شغلی بر اساس تخصص نیست بر اساس نزدیکی به مدیر و میزان مدیحه سرایی از وی است. درحالی که در چین ارتقای شغلی بر پایه گذراندن دوره های آموزشی است.
در بخش دیگری از برنامه خانم دکتر روياطباطباييرييسسازمانمليبهرهوريايرانمهمان تلفنی برنامه شد تا به سوالات دلاوری پاسخ دهد. در ادامه مهمترین صحبت های وی آمده است:
ایران شرایط بهره وری بدی ندارد و هیچ آمار دولتی مبنی بر اینکه در سازمان های خصوصی یا دولتی چقدر کارمفید انجام می شود نداریم.
بالاترین بهره وری در دنیا مربوط به آمریکاست و در سال 2013 ایران چهل و پنج درصد با شاخص بهره وری آمریکا فاصله داشته است. یعنی بالاتر از کشورهایی چون مالزی، تایلند و هند.
ما دوست داریم زیاده ازحد خود را بکوبیم. نباید زحمتی که کارمندان اجرایی ایرانی می کشند نادیده گرفته شود. آخرین آمار سازمان بهره وری جهانی که 19عضو دارد ایران را جز 8کشور اول دارای بهره وری بالا اعلام کرده است.
علت اینکه ما بالا بودن نرخ بهره وری در ادارات را حس نمی کنیم بالابودن نرخ تکفل است. شاغل نبودن بسیاری از زنان و بیکاری بخش زیادی از جوانان مشارکت را پایین آورده در درمراجعه به ادارات پرکاری را حس نمی کنیم.
«کارمفید» کلمه درستی نیست. دردنیا انجام شدن و انجام نشدن کارمهم است و این یعنی بهره وری.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]