واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۵ب.ظ)
مديرعامل شرکت مشاور سرمايه گذاري ابن سينا مدبر در گفتگو با موج: تحليل تکنيکال مبناي حرکت توده اي در بازار سرمايه شده است موج - دولت با بي اعتمادي که به عموم سرمايه گذاران تزريق کرده است نخواهد توانست در اجراي سياست هايش موفق باشد.
محسن عباسي مدير عامل شرکت مشاور سرمايه گذاري اماکو در گفتگو با خبرنگار موج درباره نگاه کلي به بازار سرمايه در دولت گذشته تا به امروز با اين مقدمه شروع کرد : تا همين يکي دو سال پيش تنها اخبار رانتي و شايعات بود که بازار را رو به جلو مي راند ، چشم و گوش معامله گران به اخبار اقتصادي و رخدادهاي بيرون از بازار بود. اخبار مثبت سياسي هرچقدر هم که کمرنگ بود به عنوان محرکي براي بازار تلقي مي شد و از طرفي هر گونه خبري در خصوص افزايش سرمايه، تعديل مثبت احتمالي، رشد قيمت هاي جهاني و مواردي اين چنيني به سرعت در قيمت سهام شرکت ها تاثير گذار بود .اما يکي دوسالي مي شود که ديگر رفتار بازار تغيير کرده و همه از خود مي پرسند که چرا بازار آنطور که بايد واکنش مثبتي به اخبار پيرامون خود نشان نمي دهد؟ قيمت ها به سرعت به تعادل مي رسد و نوعي چسبندگي رو به بالا در بازار رخ داده است؟ براي عارضه يابي اين رفتار بازار بهتر است در ابتدا چند مفهوم بنيادين بازار را که در يکي دو سال اخير تغيير کرده است را تبيين نمايم و سپس به بررسي رفتار فعلي بازار بپردازيم.
وي در ادامه به معرفي توده سرمايه گذار پرداخت و ادامه داد : عمدتا در تمامي بازارهاي سرمايه گذاري کشور نوعي دنباله روي دسته جمعي و جمع گرايي مشاهده مي شود. نقدينگي با يي در اختيار توده مردم است و عمده مردم عامه اقتصاد دان نيستند، لااقل به تعادل المانهاي اقتصادي فکر نميکنند و اصولا اين موضوع اهميتي براي آنها ندارد. به دليل توزيع نامناسب ثروت و نقدينگي در سطح جامعه و عدم وجود نهادهاي هدايتگر درست نظير بانک، بورس و عدم کارکرد اين بازارها براي هدايت درست منابع و نبود اعتماد عمومي و سرمايه اجتماعي در حوزه بازارهاي سرمايه گذاري، مردم ترجيح مي دهند خودشان اقتصادشان را مديريت کنند و دايما براي خود نمادسازي مي کنند و هرگونه تکانه هاي اقتصادي را به زعم خود تعبير ميکنند و واکنشي متناسب با برداشت خود نشان ميدهندکه لزوما به نفع اقتصاد کلان نيست.
وي افزود : در حال حاضر اقتصاد کلان کشور نيز توسط عموم مردم و نه نهادهاي سياستگذار تعيين مي شود، اگرچه دولت و مجلس قوانين و مقررات را وضع و اجرا مي کنند اما اگر در ميان گزينه هاي پيشنهاد شده براي سرمايه گذاري " يک جاي مطمئن" براي نقدينگي تعبيه نکنند، اين مردم هستند که آن " يک جاي مطمئن " را خودشان پيدا مي کنند و يا به تعبير بهتر آن را مي سازند و سپس توده ي سرمايه گذار شاخصي که خود ساخته اند اعتماد ميکنند و واکنشي يکسان بدان نشان مي دهند.
وي خاطر نشان کرد : متاسفانه توده مردم "مالي زده" شده اند و در نبود اعتماد به نهادها و ابزارهايي چون صندوق هاي بزرگ و نهادهاي واسطه اي، خودشان مستقيما وارد بازارهاي سرمايه گذاري مي شوند، مسکن مي سازند، مسکن معامله ميکنند، ارز مي خرند، و در بازار طلا حضور مداوم دارند، مرتبا به بورس وارد مي شوند و دايما نرخ هاي سود سپرده در بانک ها و موسسات مالي و اعتباري را چک ميکنند تا در نهايت بازدهي بيشتري به دست آورند و اين همه، به علت نبود اعتماد به نهادهايي است که بدين منظور ايجاد شده بودند. در نهايت اثراتي که اين "خود انديشي هاي اقتصادي" و "خود تئوري سازي هاي مالي" بر جاي مي گذارد با آنچه که آرزوي دولت ها و اقتصاد دان ها است. تفاوت هاي اساسي دارد و در نهايت باعث بي اثر شدن برنامه هاي کلان دولت در حوزه اقتصادي مي گردد.
عباسي گفت : براي مثال در زمان دولت پيشين نرخ سود بانکي به يکباره کاهش شديدي را تجربه کرد به اميد اينکه پول به سمت توليد و بازارهاي مولد برود اما مرداب توليد بي جان تر از آن بود که بتواند ماهي سرمايه را در خود جاي دهد، لذا توده سرمايه گذار با نقدينگي سرگردان در اختيار خود، بدون اعتماد به تصميمات و وعده هاي دولت اقدام به خريد سکه و ارز کردند و اين بازارها را از تعادل خارج کردند و اين در حالي بود که رييس که بانک مرکزي آن روزها اعتقاد به بمباران ارزي و کاهش قيمت ها داشت اما اين توده سرمايه گذار بودکه روندهاي اقتصاد کلان کشور را با سياست هاي خود رقم زدند، بازار ارز ، طلا و بورس را در نورديدند و کوچک ترين مالياتي هم به دولت پرداخت نکردند.
وي ادامه داد : در حال حاضر نيز دولت سعي در کنترل تورم دارد و تمامي بازارها را به رکودکشانده است اما در نهايت خود ضرر کرد، درآمدهاي مالياتي دولت به شدت کاهش و انتقادها به دولت افزايش يافت. اما توده سرمايه گذار که نقدينگي در اختيارشان است، اين بار بازار مطمئن بانک را انتخاب کردند و اين بار نيز هيچ گونه مالياتي به دولت پرداخت نکردند. دولت هميشه در نقطه بازنده ايستاده است و به زعم خود در حال شکل دادن استراتژي هاي اقتصاد کلان مي باشد اما اين توده سرمايه گذار مي باشد که در سراسر کشور با يک آهنگ نامرئي به سرعت با يکديگر هماهنگ مي شوند و راه خود را پيدا مي کنند.
وي در پايان افزود : دولت با بي اعتمادي که به عموم سرمايه گذاران تزريق کرده است نخواهد توانست در اجراي سياست هايش موفق باشد. حرکت توده اي در هر بازاري به خوبي جواب داده و توده مردم را به اهداف خود رسانده است بنابراين عمده حرکت هاي جمعي در حوزه سرمايه گذاري در بازارها هميشه سود ده بوده است. اين حرکت جمعي در بازار بورس نيز چندين بار رخ داده است. زماني حرکت توده اي به دنبال يک شايعه و خبر رانتي و امثالهم رخ مي داد اما در چند سال اخير، به واسطه گسترش فارغ التحصيلان مالي و گسترش علم تکنيکال، مبناي حرکت توده سرمايه گذاري بر مبناي تحليل تکنيکال اتفاق مي افتد و تحليل گري در بازار منوط به گذراندن يک دوره يک هفته اي يادگيري تحليل تکنيکال شده است. اکنون حرکت توده وار بر مبناي تحليل هاي تکنيکال استوار شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]