تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز كليد همه خوبی هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804322663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیماری پارکینسون با سلول‌های بنیادی درمان می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
بیماری پارکینسون با سلول‌های بنیادی درمان می‌شود
بیماری پارکینسون با سلول‌های بنیادی درمان می‌شود رئیس دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در این دانشکده موفق شدیم با استفاده از سلول های بنیادی گام های موثری برای درمان بیماری پارکینسون برداریم.


به گزارش فرهنگ نیوز ، حسن نیک نژاد، با بیان اینکه پارکینسون، یکی از بیماری های  تخریب کننده عصبی است، به مهر گفت: سلول درمانی یکی از روش های درمانی است که در مورد بیماری های تخریب کننده عصبی بهتر و موثرتر از دارو درمانی است، از این رو در صدد درمان بیماری پارکینسون به واسطه سلول درمانی هستیم.
 
وی با بیان اینکه سلول های مغز بیماران دچار پارکینسون همواره در حال از بین رفتن هستند، گفت: بیماری پارکینسون با از بین رفتن سلول های مغز میانی، شروع می شود که وظیفه این سلول ها تولید ماده ای به نام «دوپامین» است.
 
وی ادامه داد: این ماده وظایف متعددی از جمله کنترل حرکت و راه رفتن انسان را بعهده دارد. این سلول ها آرام آرام با پیشرفت بیماری از بین می روند، به همین دلیل پارکینسون یک بیماری تخریب کننده عصبی به شمار می رود.
 
نیک نژاد اظهار داشت: در ابتدای بیماری پارکینسون، دارودرمانی می تواند موثر باشد، زیرا داروهای موجود سلول های باقیمانده را تحریک می کنند تا ماده «دوپامین» بیشتری تولید کنند. ولی در نهایت در این بیماری سلول های مغز به تعداد نصف یا حتی یک سوم تعداد سلول های یک فرد سالم می رسد که در این حالت اثر بخشی دارو به شدت کم می شود. 
 
به گفته وی، از این رو باید سلول هایی جایگزین این سلول ها از بین رفته شود تا بیمار بتواند به فعالیت های روزانه خود برسد.
 
نیک نژاد عنوان کرد: در حال حاضر درمان پارکینسون در کشور های دیگر به نتیجه خوبی رسیده چرا که آنها از مغز جنین های سقط شده استفاده کرده و سلول های آن را استخراج و جایگزین سلول های از بین رفته بیمار پارکینسونی می کنند.
 
وی ادامه داد: به دلیل اینکه سقط جنین در بعضی کشورهای خارجی، قانونی است، با استفاده از تزریق سلول های جنینی به بیمار پارکینسونی این مشکل را برطرف کرده اند، چون جنین منبع خوبی از سلول هاست.
 
وی با بیان اینکه  در کشور ایران، سقط جنین امری غیر قانونی است، گفت: به همین دلیل استفاده از خون بیماران و یا مغز استخوان را روش های جایگزینی برای بدست آوردن سلول بنیادی قرار دادیم.
 
نیک نژاد ادامه داد: در یک پروسه، می توان سلول های بنیادی را از مغز استخوان یا خون بیماران جداسازی کرده و در نهایت سلول ها را  تکثیر داد تا از چند سلول بنیادی میلیون ها سلول مشابه در آزمایشگاه تولید کرد.
 
رئیس دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه حجم سلول زیادی لازم است تا بتواند جایگزین سلول های از بین رفته یک بیمار پارکینسونی شود، عنوان کرد: در گام بعدی این سلولها در آزمایشگاه به سلول های عصبی «دوپامینی» تبدیل می شوند که برای این هدف این سلول ها از طریق بیوتکنولوژی در بستری پلیمری و در معرض فاکتور های رشد و تمایز قرار می گیرند و به سلول های عصبی تبدیل می شوند.
 
وی تاکید داشت: در زمینه اثر پلیمرهای مصنوعی و طبیعی مانند «کلاژن» بر میزان تولید سلول های عصبی مطالعات زیادی در این دانشکده صورت گرفته است تا در نهایت سلول های عصبی تولید شده سلولهایی شبیه مغز و با کارآمدی  معادل با مغز به وجود آیند.
 
وی افزود: این پروسه ۲۸ روزه طی می شود تا در نهایت سلول های شبیه مغز با همان کارکرد به وجود بیاید.
 
وی با بیان اینکه دارودرمانی پارکینسون خیلی هزینه بر است، گفت: علاوه بر اینها گاهی برای درمان پارکینسون از روش کاشت الکترود در مغز استفاده می شود که در این مورد نیز عوارضی همچون تشنج به بیمار وارد می شود.
 
وی افزود: یکی از مزایای سلول درمانی این است که فرد طی یک مرحله با پروسه جراحی تحت تزریق سلول های عصبی قرار می گیرد و این سلولها جایگزین سلول های از بین رفته بیمار می شود.
 
به گفته نیک نژاد در حال حاضر استفاده از سلول درمانی برای درمان بیماری پارکینسون در موش و میمون نتیجه داده و جایگزینی سلول های تولید شده در مغز این دو حیوان مبتلا به پارکینسون باعث شده که بهبودی کامل در این حیوانات دیده شود.









94/8/10 - 09:11 - 2015-11-1 09:11:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن