واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بازي فقط يك پديده هنري رسانهاي و سرگرمي نيست
حسن عباسي، دبير «اولين جشنواره مردمي بازيهاي رايانهاي عمار» در اولين نشست خبري اين جشنواره ضمن تأكيد بر اهميت بسيار بالا و استراتژيك حوزه بازيهاي رايانهاي، مهمترين جهتگيري اين جشنواره را ايجاد حساسيت جامعه و نگاه جدي به مقوله بازي و همچنين پذيرفتن بازي به عنوان يك پديده نوظهور از سوي مسئولان و حمايتهاي جدي آنها اعلام كرد.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
حسن عباسي، دبير «اولين جشنواره مردمي بازيهاي رايانهاي عمار» در اولين نشست خبري اين جشنواره ضمن تأكيد بر اهميت بسيار بالا و استراتژيك حوزه بازيهاي رايانهاي، مهمترين جهتگيري اين جشنواره را ايجاد حساسيت جامعه و نگاه جدي به مقوله بازي و همچنين پذيرفتن بازي به عنوان يك پديده نوظهور از سوي مسئولان و حمايتهاي جدي آنها اعلام كرد.
به گزارش «جوان» اولين نشست خبري اولين دوره جشنواره بازيهاي رايانهاي با حضور دكتر حسن عباسي دبير اين جشنواره و وحيد جليلي مسئول شوراي سياستگذاري جشنواره فيلم عمار در حسينيه هنر برگزار شد. دكتر حسن عباسي به عنوان دبير اين جشنواره با اشاره به اينكه موضوع بازيهاي رايانهاي عصارهاي از هفت هنر است، خاطرنشان كرد: كمتر از 10 سال آينده تحولات ساختاري، نظامسازي جوامع را بهوجود ميآورد. براساس مطالعات مختلفي كه مراكز تحقيقات استراتژيك در اروپا اعلام كردهاند تلويزيون، راديو و سينما با ريزش شديد مخاطب روبهرو ميشوند و چنين مسئلهاي را در سينماي ايران هم شاهد هستيم. يكي از دلايل چنين امري اين است كه آثار سينمايي و تلويزيوني يك سويه هستند و امكان تعامل وجود ندارد. صنعت ملي رسانه با بحران عدم تعادل روبهروست.
دبير اولين جشنواره مردمي بازيهاي رايانهاي عمار در ادامه افزود: بازيهاي رايانهاي سه ويژگي دارند كه در ساير رسانهها نيست؛ اول اينكه نقش اول بازي را مخاطب آن بازي خواهد داشت. دومين ويژگي اين است كه در اثر سينمايي و فيلمنامه نميتوان هيچ دخل و تصرفي داشت ولي در بازي كامپيوتري اين امكان براي كاربر هست كه سناريوهاي مختلف را اعمال كند. مسئله سوم اينكه كارگرداني كار در بازيهاي رايانهاي به دست مخاطب است و خودش صحنه را كارگرداني ميكند.
كنشگري و آزادي شخص بازيكننده در بازيهاي رايانهاي سبب شده كه رسانههاي دوره قبل مثل سينما، راديو و تلويزيون مخاطبانشان را از دست دهند، چون نسل جديد درگير قابليت كنشگري و تعامل شده است.
وي با تأكيد بر اينكه جهتگيري جشنواره بازيهاي رايانهاي عمار به خاطر امنيت نظامسازي اين رسانه است، گفت: براساس تحقيقاتي كه مؤسسه «ترند وان» انجام داده است، دگرديسي در جامعه به پنج مرحله تقسيم شده است: جامعه صنعتي، جامعه اطلاعاتي، جامعه دانشپايه كه از جمله ويكيها و تعامل اشتراك بين دانشها در آن ديده ميشود و جامعه چهارم جامعه مجازي است كه بر مبناي اصالت و كاراكتري است كه مخاطب خلق ميكند. براي اولين بار است كه اين اتفاق در تاريخ مدرن تحقق يافته است و فرد در قالب آواتار اسطوره خودش را ميسازد و اين كنشگري در طول تاريخ بشر سابقه نداشته است.
دكتر عباسي به پنجمين مرحله دگرديسي جامعه از منظر مؤسسه تحقيقاتي «ترند وان» اشاره كرد و گفت: جامعه الحاقي در كمتر از 10 سال آينده فراگير خواهد شد و ثقل آن در بازي است. بازي فقط يك پديده هنري، رسانهاي و سرگرمي نيست. اهميت بازي در سياستگذاري فرهنگي به عنوان ثقل اقدامات فرهنگي محسوب ميشود.
وي با اشاره به هدفهاي جشنواره بازيهاي رايانهاي عمار گفت: مهمترين جهتگيري اين است كه جامعه نگاه جدي به مقوله بازي پيدا كند و اينكه مسئولان بازي را به عنوان پديده نوظهور و گران بپذيرند و حمايتهاي جدي كنند.
در ادامه نشست وحيد جليلي، مسئول شوراي سياستگذاري جشنواره فيلم عمار گفت: در مواجهه با جهان غرب سه رويكرد متفاوت وجود دارد؛ عدهاي از ابزارها فرار ميكنند و براي مصونيت رويكرد فرار را انتخاب ميكنند، گروهي ديگر هم هستند كه فقط نقد ميكنند، اما رويكرد سوم بنا به تعبير شهيد آويني اين است كه حجاب تكنيك را در اختيار ميگيرند و ابزارها را به نفع آرمانهاي ملكوتي مصادره ميكنند.
وي با اشاره به موضوع ساخت بازيهاي رايانهاي گفت: بچههاي انقلاب در اين عرصه هم فرصتهاي خوبي به دست آوردهاند ضمن اينكه فضاي بازي ابعاد فلسفي و منطقي دارد و جامعه ايراني با همان عقبه فرهنگي و فلسفي خود ميتواند قابليتهاي چشمگيري را فراهم كند. در زمينه بازيهاي رايانهاي گنجينه بسيار بزرگي در اختيار داريم چون اسطورهها و ماجراهاي بسياري در كشور داريم كه ميتوان از آنها بازي ساخت. جشنواره بازيهاي رايانهاي ميتواند اين بستر را فراهم كند كه بازيسازان و مهندسان جوان كشور نظريهپردازان و هنرمندان به هم نزديك شوند. تا به امروز آثار نسبتا خوبي توليد شده است و اميدواريم اين جشنواره فرصتهاي ديگري را فراهم كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]