تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه گناهان گذشته كسى كه از روى ايمان و براى رسيدن به ثواب الهى معتكف شود، آمرزي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835489729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عصری با کتاب «ق»/ شکارسری: روایت «ق» می‌گوید هیچکس غیر از قیصر نیست/ اسماعیلی: قیصر امین‌پور شعر نمی‌گفت زندگی می‌کرد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عصری با کتاب «ق»/
شکارسری: روایت «ق» می‌گوید هیچکس غیر از قیصر نیست/ اسماعیلی: قیصر امین‌پور شعر نمی‌گفت زندگی می‌کرد
یک منتقد ادبی گفت: تنها توجیه فرمی برای این نوع روایت این است که بگوییم نویسنده به این خاطر این نوع روایت را برگزیده که بگوید غیر قیصر دیگر هیچ کسی نیست و از این منظر فرم مناسبی برای این کتاب انتخاب شده است.

خبرگزاری فارس: شکارسری: روایت «ق» می‌گوید هیچکس غیر از قیصر نیست/ اسماعیلی: قیصر امین‌پور شعر نمی‌گفت زندگی می‌کرد



به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست عصری با کتاب «ق» به قلم سجاد ‌پورخسروانی با حضور مصطفی محدثی خراسانی، رضا اسماعیلی، حمیدرضا شکارسری، فریبا یوسفی، محمدسعید میرزایی، مجید سعدآبادی و جمعی از علاقه‌مندان به کتاب در این خبرگزاری برگزار شد. *طیف‌های مختلف به مراتب ادبی قیصر اذعان داستند مصطفی محدثی خراسانی در این نشست گفت: پیرامون شخصیت قیصر امین‌پور صحبت‌های زیادی شده و گفتنی‌ها را گفته‌ام. او به خاطر نگاه و سلوکی که داشت طیف‌ها و افکار مختلف را به خود جلب کرده بود و به او ارادت داشتیم و به مراتب ادبی وی اذعان کرده بودند. وی افزود: کتاب «ق» محتوایش متعلق به دیگران است بدون اینکه نامی از آنها برده شود و بعید می‌دانم که نویسنده این خاطرات از آن خودش بوده باشد و این کار یک کار خلاف‌آمد عادت است و البته خالی از محاسن نیز نیست. *«ق» ابعاد شخصیتی قیصر را معرفی می‌کند این شاعر در ادامه گفت: خاطراتی که نقل شده در برگیرنده زندگی قیصر است و این از جمله محاسن آن است و تمام مراحل زندگی او را شامل شده و من جای خالی در آن نمی‌بینم. قیصر با توجه به سعه صدرش انتظار می‌رود که ابعاد شخصیتی او معرفی شود که در این کتاب ما شاهد این نکته هستیم و بسیاری از حسنات اخلاقی و رفتاری او در این کتاب دیده می‌شود. محدثی در بخش دیگری از سخنان خود امین‌پور وقتی می‌گوید گل‌ها همه آفتاب‌گردانند ناشی از نگاه او به جهان است که در مواجه شدن با انسان‌ها اولین چیزی که می‌دید انسان بودن او بوده است و انسان بودن برای وی اهمیت داشته است. *قیصر شاعر خالصی است فریبا یوسفی در بخش دیگری از این مراسم گفت: دریافت‌های من از مطالعاتم پیرامون قیصر نشان‌دهنده این بود که قیصر شاعر خالصی است چون خلوص و صداقت برای من مهم است و معتقدم شعر یک شاعر باید معرف شخصیت او باشد و شعرش زندگی او بوده است.

وی افزود: خلوص در شعر و منطبق بودن شعر با زندگی شاعر از اهمیت بسزایی برخوردار است گاهی پیش می‌آید که شاعر را می‌بینیم که با شعرش اختلاف دارد و شاید بشود گفت که به جای شاعر بودن بیشتر تاجر هستند که البته شاید این تاجرت در زندگی به کار بیاید اما به انسانیت کمکی نمی‌کند. به نظرم شعر هنوز متعهد است و باید برای تعهد شعر گفت. *به بهانه تولد شاعران دور هم جمع شویم یوسفی در بخش پایانی سخنانش گفت: خیلی دوست دارم در روزهایی که به بهانه شاعران جمع می‌شویم روزهای تولدشان باشد چون سالروز مرگ یک شاعر روز تلخی است. من معتقدم که شعر باید در وهله اول به درد خود شاعر بخورد و در مرحله بعد به درد افراد جامعه. برای این کتاب زبان خاصی استفاده شده و ویرایش آن نوعی ویژه بود که در نوع خود متفاوت است. *قیصر شعر نمی‌گفت بلکه زندگی می‌کرد رضا اسماعیلی در بخش دیگری از این مراسم گفت: مرحوم قیصر خیلی سخت تن به مصاحبه می‌داد و این به خاطر ژست و مسائلی از این دست نبود زیرا معتقد بود که شاعر بهتر است به جای اینکه وقتش را صرف مصاحبه‌ها و این کارها بکند به نوشتن و مطالعه بپردازد. وی افزود: شعر قیصر ترجمه ساده و صادق زندگی است و قیصر شعر نمی‌گفت بلکه زندگی می‌کرد و هر وقت احساس می‌کرد حرفی برای گفتن دارد آن را می‌نوشت و حرف‌هایش از دل برآمده بود و از سر دغدغه و درد شعر می‌سرود.

این شاعر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کتاب «ق» گفت: این کتاب زندگی‌نامه توصیفی و تحلیلی معطوف به تاریخ از زندگی قیصر است که صمیمت و صداقت کتاب در روایت قابل تقدیر است. این کتاب برای ما که هم عصر قیصر بوده‌ایم نه، ولی برای آیندگان مستند نیست چون منبع و مأخذ برای آن ذکر نشده و همین نکته اعتبار کتاب را زیر سؤال می‌برد. *«ق» تا پایان خواننده را با خود همراه می‌کند اسماعیلی گفت: کتاب «ق» قیصر را تبدیل به اسطوره می‌کند که در آینده محل ابهام است. هرچند کتاب روایت داستانی ندارد ولی تا پایان خواننده را با خود همراه می‌کند. لازم به یادآوری است افراط و تفریط در هر کاری خوب نیست که در این کتاب در مسئله جدانویسی باید به آن اشاره شود. این سبک نوشتاری دارای قواعدی است که زیاده‌روی در جدانویسی آسیب‌زا بوده و بهتر بود نویسنده جانب اعتدال را رعایت می‌کرد. اما در مجموع کتاب خوبی را شاهد هستیم. *«ق» خاطره‌نگاشت است حمیدرضا شکارسری شاعر و منتقد ادبی با اشاره به اینکه در مواجهه مخاطب با کتاب «ق» با چه کتابی روبه‌رو است، گفت: آیا مخاطب با مطالعه این کتاب در حال خواندن یک زندگی‌نامه است یا یک متن هنری و این مسئله مخاطب را دچار تردید می‌کند که با یک اثر علمی مواجه است یا یک اثر هنری؟ وی افزود: به نظر من این کتاب یک کتاب هنری است و فقط احساسات خواننده را درگیر می‌کند و در آینده منبع تحقیق برای قیصر نخواهد بود. این کتاب نه زندگی‌نامه است و نه داستان حتی داستانک نیز نیست. ارائه گزارش‌های خشک یکی از بخش‌های این کتاب است یعنی آوردن دست‌نوشته‌های خود قیصر که اتفاقاً کار خاصی نیست در این کتاب دیده می‌شود. این منتقد ادبی گفت: 90 درصد کتاب «ق» خاطره‌نگاشت است که اگر داستان بودند دارای فضاسازی می‌بود ولی در روایت‌ها ما فضاسازی نمی‌بینیم حتی ما حادثه نیز نداریم که بگویم داستان است حتی کتاب فاقد گره‌افکنی است که بخواهد گره‌گشایی کند. پس باز هم داستان نشده است و تمام این نکات از ویژگی‌های آن است. شکارسری در بخش دیگری از سخنانش گفت: شخصیت‌پردازی در این کتاب وجود ندارد و شاهد «او»‌هایی بسیاری هستیم که مشخص نمی‌شود چه کسانی هستند و خواننده با متن‌هایی روبه‌رو است که خاطره‌نگاشت هستند و یادآوری آنها برای خواننده شیرین است. زوایه دید این کتاب دانای کل خطابی است که قیصر مخاطب آن است. *نوع روایت «ق» می‌گوید که هیچکس غیر از قیصر نیست این شاعر با اشاره به فرم کتاب «ق» گفت: تنها توجیه فرمی برای این نوع روایت این است که بگویم نویسنده به این خاطر این نوع روایت را برگزیده که بگوید غیر قیصر دیگر هیچ کسی نیست و از این منظر فرم مناسبی برای این کتاب انتخاب شده است. پایان‌بندی‌های کتاب خوبی است و خواننده گاهی اگر جمله آخر را نخواند انگار متن را نخوانده است. او اضافه کرد: در خاطره‌های این کتاب شعار داده نمی‌شود و روال کتاب چنین نیست که بیان شعاری داشته باشد. اسطوره‌ای به نام قیصر در این کتاب زیبایی‌هایش با دیالوگ‌ها به خواننده نشان داده می‌شود اطلاعاتی که در این کتاب است اطلاعات خوب و بدیعی بوده که برخی از آنها را من نمی‌دانستم و از این منظر یک اثر ارزشمند هنری است اما نویسنده باید تکلیف خود را روشن کند که می‌خواهد کارش یک اثر هنری باشد یا یک اثر علمی که اگر قرار است مورد رجوع پژوهشگران قرار گیرد ضروری است که در انتهای کتاب یک نام‌نامه قرار دهد.

*فرم «ق» مانند قرآن گسسته نما است محمدسعید میرزایی در بخشی از این مراسم گفت: فرم اثر به تبع کتب شرقی و قرآن کریم گسسته‌نما است و می‌توان آن را باز کرد و خواند که این نوع روایت در قرآن نیز وجود دارد و در داستان یوسف (ع) این نحوه روایت اشارتی را شاهدیم در حالی که روایت یوسف در تورات خطی است. وی افزود: بزرگترین چیزی که در این کتاب جایش خالی است شعر قیصر است. شعر شاعر بیان خطورات قلبی شاعر بوده و شعر قیصر به همین نسبت اینطور است. اگر شخصیت‌های دیگر در این کتاب معلوم نیست به نظرم نقطه ضعف کتاب نبوده زیرا فقط قیصر مهم است و این کتاب یک کتاب موضوع‌محور بوده و قیصر موضوع آن است.

*«ق» خودِ پورخسروانی است مجید سعدآبادی گفت: از نویسنده کتاب «ق» بابت نوشتن این کتاب باید تشکر کرد چون جسارت خود را بروز داده و این کتاب را خلق کرده و می‌توان گفت که کتاب «ق» خود پورخسروانی است.

در بخش پایانی مراسم سجاد پورخسروانی ضمن تشکر از حاضران در این مراسم بخش‌هایی از کتاب «ق» را برای حاضرین قرائت کرد.

انتهای پیام/و



94/08/08 - 10:31





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن