تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835489729
عصری با کتاب «ق»/ شکارسری: روایت «ق» میگوید هیچکس غیر از قیصر نیست/ اسماعیلی: قیصر امینپور شعر نمیگفت زندگی میکرد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عصری با کتاب «ق»/
شکارسری: روایت «ق» میگوید هیچکس غیر از قیصر نیست/ اسماعیلی: قیصر امینپور شعر نمیگفت زندگی میکرد
یک منتقد ادبی گفت: تنها توجیه فرمی برای این نوع روایت این است که بگوییم نویسنده به این خاطر این نوع روایت را برگزیده که بگوید غیر قیصر دیگر هیچ کسی نیست و از این منظر فرم مناسبی برای این کتاب انتخاب شده است.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست عصری با کتاب «ق» به قلم سجاد پورخسروانی با حضور مصطفی محدثی خراسانی، رضا اسماعیلی، حمیدرضا شکارسری، فریبا یوسفی، محمدسعید میرزایی، مجید سعدآبادی و جمعی از علاقهمندان به کتاب در این خبرگزاری برگزار شد. *طیفهای مختلف به مراتب ادبی قیصر اذعان داستند مصطفی محدثی خراسانی در این نشست گفت: پیرامون شخصیت قیصر امینپور صحبتهای زیادی شده و گفتنیها را گفتهام. او به خاطر نگاه و سلوکی که داشت طیفها و افکار مختلف را به خود جلب کرده بود و به او ارادت داشتیم و به مراتب ادبی وی اذعان کرده بودند. وی افزود: کتاب «ق» محتوایش متعلق به دیگران است بدون اینکه نامی از آنها برده شود و بعید میدانم که نویسنده این خاطرات از آن خودش بوده باشد و این کار یک کار خلافآمد عادت است و البته خالی از محاسن نیز نیست. *«ق» ابعاد شخصیتی قیصر را معرفی میکند این شاعر در ادامه گفت: خاطراتی که نقل شده در برگیرنده زندگی قیصر است و این از جمله محاسن آن است و تمام مراحل زندگی او را شامل شده و من جای خالی در آن نمیبینم. قیصر با توجه به سعه صدرش انتظار میرود که ابعاد شخصیتی او معرفی شود که در این کتاب ما شاهد این نکته هستیم و بسیاری از حسنات اخلاقی و رفتاری او در این کتاب دیده میشود. محدثی در بخش دیگری از سخنان خود امینپور وقتی میگوید گلها همه آفتابگردانند ناشی از نگاه او به جهان است که در مواجه شدن با انسانها اولین چیزی که میدید انسان بودن او بوده است و انسان بودن برای وی اهمیت داشته است. *قیصر شاعر خالصی است فریبا یوسفی در بخش دیگری از این مراسم گفت: دریافتهای من از مطالعاتم پیرامون قیصر نشاندهنده این بود که قیصر شاعر خالصی است چون خلوص و صداقت برای من مهم است و معتقدم شعر یک شاعر باید معرف شخصیت او باشد و شعرش زندگی او بوده است.
وی افزود: خلوص در شعر و منطبق بودن شعر با زندگی شاعر از اهمیت بسزایی برخوردار است گاهی پیش میآید که شاعر را میبینیم که با شعرش اختلاف دارد و شاید بشود گفت که به جای شاعر بودن بیشتر تاجر هستند که البته شاید این تاجرت در زندگی به کار بیاید اما به انسانیت کمکی نمیکند. به نظرم شعر هنوز متعهد است و باید برای تعهد شعر گفت. *به بهانه تولد شاعران دور هم جمع شویم یوسفی در بخش پایانی سخنانش گفت: خیلی دوست دارم در روزهایی که به بهانه شاعران جمع میشویم روزهای تولدشان باشد چون سالروز مرگ یک شاعر روز تلخی است. من معتقدم که شعر باید در وهله اول به درد خود شاعر بخورد و در مرحله بعد به درد افراد جامعه. برای این کتاب زبان خاصی استفاده شده و ویرایش آن نوعی ویژه بود که در نوع خود متفاوت است. *قیصر شعر نمیگفت بلکه زندگی میکرد رضا اسماعیلی در بخش دیگری از این مراسم گفت: مرحوم قیصر خیلی سخت تن به مصاحبه میداد و این به خاطر ژست و مسائلی از این دست نبود زیرا معتقد بود که شاعر بهتر است به جای اینکه وقتش را صرف مصاحبهها و این کارها بکند به نوشتن و مطالعه بپردازد. وی افزود: شعر قیصر ترجمه ساده و صادق زندگی است و قیصر شعر نمیگفت بلکه زندگی میکرد و هر وقت احساس میکرد حرفی برای گفتن دارد آن را مینوشت و حرفهایش از دل برآمده بود و از سر دغدغه و درد شعر میسرود.
این شاعر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کتاب «ق» گفت: این کتاب زندگینامه توصیفی و تحلیلی معطوف به تاریخ از زندگی قیصر است که صمیمت و صداقت کتاب در روایت قابل تقدیر است. این کتاب برای ما که هم عصر قیصر بودهایم نه، ولی برای آیندگان مستند نیست چون منبع و مأخذ برای آن ذکر نشده و همین نکته اعتبار کتاب را زیر سؤال میبرد. *«ق» تا پایان خواننده را با خود همراه میکند اسماعیلی گفت: کتاب «ق» قیصر را تبدیل به اسطوره میکند که در آینده محل ابهام است. هرچند کتاب روایت داستانی ندارد ولی تا پایان خواننده را با خود همراه میکند. لازم به یادآوری است افراط و تفریط در هر کاری خوب نیست که در این کتاب در مسئله جدانویسی باید به آن اشاره شود. این سبک نوشتاری دارای قواعدی است که زیادهروی در جدانویسی آسیبزا بوده و بهتر بود نویسنده جانب اعتدال را رعایت میکرد. اما در مجموع کتاب خوبی را شاهد هستیم. *«ق» خاطرهنگاشت است حمیدرضا شکارسری شاعر و منتقد ادبی با اشاره به اینکه در مواجهه مخاطب با کتاب «ق» با چه کتابی روبهرو است، گفت: آیا مخاطب با مطالعه این کتاب در حال خواندن یک زندگینامه است یا یک متن هنری و این مسئله مخاطب را دچار تردید میکند که با یک اثر علمی مواجه است یا یک اثر هنری؟ وی افزود: به نظر من این کتاب یک کتاب هنری است و فقط احساسات خواننده را درگیر میکند و در آینده منبع تحقیق برای قیصر نخواهد بود. این کتاب نه زندگینامه است و نه داستان حتی داستانک نیز نیست. ارائه گزارشهای خشک یکی از بخشهای این کتاب است یعنی آوردن دستنوشتههای خود قیصر که اتفاقاً کار خاصی نیست در این کتاب دیده میشود. این منتقد ادبی گفت: 90 درصد کتاب «ق» خاطرهنگاشت است که اگر داستان بودند دارای فضاسازی میبود ولی در روایتها ما فضاسازی نمیبینیم حتی ما حادثه نیز نداریم که بگویم داستان است حتی کتاب فاقد گرهافکنی است که بخواهد گرهگشایی کند. پس باز هم داستان نشده است و تمام این نکات از ویژگیهای آن است. شکارسری در بخش دیگری از سخنانش گفت: شخصیتپردازی در این کتاب وجود ندارد و شاهد «او»هایی بسیاری هستیم که مشخص نمیشود چه کسانی هستند و خواننده با متنهایی روبهرو است که خاطرهنگاشت هستند و یادآوری آنها برای خواننده شیرین است. زوایه دید این کتاب دانای کل خطابی است که قیصر مخاطب آن است. *نوع روایت «ق» میگوید که هیچکس غیر از قیصر نیست این شاعر با اشاره به فرم کتاب «ق» گفت: تنها توجیه فرمی برای این نوع روایت این است که بگویم نویسنده به این خاطر این نوع روایت را برگزیده که بگوید غیر قیصر دیگر هیچ کسی نیست و از این منظر فرم مناسبی برای این کتاب انتخاب شده است. پایانبندیهای کتاب خوبی است و خواننده گاهی اگر جمله آخر را نخواند انگار متن را نخوانده است. او اضافه کرد: در خاطرههای این کتاب شعار داده نمیشود و روال کتاب چنین نیست که بیان شعاری داشته باشد. اسطورهای به نام قیصر در این کتاب زیباییهایش با دیالوگها به خواننده نشان داده میشود اطلاعاتی که در این کتاب است اطلاعات خوب و بدیعی بوده که برخی از آنها را من نمیدانستم و از این منظر یک اثر ارزشمند هنری است اما نویسنده باید تکلیف خود را روشن کند که میخواهد کارش یک اثر هنری باشد یا یک اثر علمی که اگر قرار است مورد رجوع پژوهشگران قرار گیرد ضروری است که در انتهای کتاب یک نامنامه قرار دهد.
*فرم «ق» مانند قرآن گسسته نما است محمدسعید میرزایی در بخشی از این مراسم گفت: فرم اثر به تبع کتب شرقی و قرآن کریم گسستهنما است و میتوان آن را باز کرد و خواند که این نوع روایت در قرآن نیز وجود دارد و در داستان یوسف (ع) این نحوه روایت اشارتی را شاهدیم در حالی که روایت یوسف در تورات خطی است. وی افزود: بزرگترین چیزی که در این کتاب جایش خالی است شعر قیصر است. شعر شاعر بیان خطورات قلبی شاعر بوده و شعر قیصر به همین نسبت اینطور است. اگر شخصیتهای دیگر در این کتاب معلوم نیست به نظرم نقطه ضعف کتاب نبوده زیرا فقط قیصر مهم است و این کتاب یک کتاب موضوعمحور بوده و قیصر موضوع آن است.
*«ق» خودِ پورخسروانی است مجید سعدآبادی گفت: از نویسنده کتاب «ق» بابت نوشتن این کتاب باید تشکر کرد چون جسارت خود را بروز داده و این کتاب را خلق کرده و میتوان گفت که کتاب «ق» خود پورخسروانی است.
در بخش پایانی مراسم سجاد پورخسروانی ضمن تشکر از حاضران در این مراسم بخشهایی از کتاب «ق» را برای حاضرین قرائت کرد.
انتهای پیام/و
94/08/08 - 10:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
عصری با کتاب «ق» برگزار میشود سخن از قیصر شعر انقلاب به بهانه یک کتاب
عصری با کتاب ق برگزار میشودسخن از قیصر شعر انقلاب به بهانه یک کتابدر برنامه عصری با کتاب ق گمانههایی درباره قیصر امینپور شاعران و نویسندگان از شخصیت قیصر سخن میگویند به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس عصری با کتاب ق گمانههایی درباره قیصر امینپور با هدف بازخروایت زندگی شهید حسین فهمیده در «قصه ظهر جمعه»
روایت زندگی شهید حسین فهمیده در قصه ظهر جمعه فرهنگ > تلویزیون - یوسف قوجق داستان زندگی شهید حسین فهمیده را در قصه ظهر جمعه روایت می کند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به مناسبت سالروز شهادت شهید حسین فهمیده نوجوان 13 ساله بسیجی داستان زندگی او روایت می شود یوسفدر آخرین شب اقامه عزا در حضور رهبرانقلاب قرائت شد شعر معرکه سعید حدادیان در بیت رهبری/«قاسم سلیمانی»
در آخرین شب اقامه عزا در حضور رهبرانقلاب قرائت شدشعر معرکه سعید حدادیان در بیت رهبری قاسم سلیمانی یک دو تا نیستهرکس که درفرمان رهبری نیست هرگزحسینی نیست حیدری نیست این سرزمین ملک ستمگری نیست جای ابوموسای اشعری نیست نیرنگ دشمن گر هزار رنگ است یارخراسانی ما زرنگ است به گزارش خبرنگدر یازدهمین سوگواره هنر و حماسه مسابقههای «هنرنمایی حماسه» و «قلم در خیمه» برگزار میشود
در یازدهمین سوگواره هنر و حماسهمسابقههای هنرنمایی حماسه و قلم در خیمه برگزار میشودهیئت محبین اهلبیت علیهمالسلام دو مسابقه با عناوین هنرنمایی حماسه و قلم در خیمه برای شرکتکنندگان در یازدهمین سوگواره هنر و حماسه برگزار میکند به گزارش خبرگزاری فارس هیئت دانشجویان و دانشآپیشنهاد کتاب برای مطالعه آخر هفته/ «عاشقی به سبک ونگوگ» روایتی سیاسی با درونمایه مبارزات مردمی در ا
پیشنهاد کتاب برای مطالعه آخر هفته عاشقی به سبک ونگوگروایتی سیاسی با درونمایه مبارزات مردمی در انقلابعاشقی به سبک ون گوگ داستانی سیاسی است و درونمایه آن مبارزات مردمی انقلاب علیه حکومت ستم شاهی ایران با رویکردی تاریخی است خبرگزاری فارس - گروه کتاب و ادبیات عاشقی به سبک ون گوگترکمان در آیین رونمایی از طرح «top» مطرح کرد استفاده از تجربیات 43 کشور در طرح ترجمه به زبانهای دیگ
ترکمان در آیین رونمایی از طرح top مطرح کرداستفاده از تجربیات 43 کشور در طرح ترجمه به زبانهای دیگر استقبال از قصههای خوب بچههای خوب در روسیهرئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت برای تدوین طرح ترجمه به زبانهای دیگر از تجربیات 43 کشور به علاوه کارشناسان نمایشگاههای خارجی اسمثنوی عاشورایی «قربان ولیئی» بازخوانی میشود
مثنوی عاشورایی قربان ولیئی بازخوانی میشودکتاب ضربان ذات مثنوی عاشورایی قربان ولیئی با حضور شاعران آیینی کشور همچون سعید بیابانکی سیداکبر میرجعفری و جمعی دیگر از شاعران بازخوانی میشود به گزارش خبرگزاری فارس محفل شعر و ادب سرو چمان با اجرای سعید بیابانکی و علیرضا لبش و شعرخامیرحسین مدرس از «قصه ظهر جمعه» رفت/ دعوت از گوهر خیراندیش و محمدرضا فروتن
امیرحسین مدرس از قصه ظهر جمعه رفت دعوت از گوهر خیراندیش و محمدرضا فروتن فرهنگ > تلویزیون - ایسنا نوشت نویسندهها و هنرمندان مطرح کشور این بار در قصه ظهر جمعه رادیو ایران به قصهگویی میپردازند «قصه ظهر جمعه» یکی از قدیمیترین برنامه&zwnjامیرحسین مدرس از «قصه ظهر جمعه» رفت/ اجرای برنامه گروهی شد
امیرحسین مدرس از قصه ظهر جمعه رفت اجرای برنامه گروهی شدنویسنده ها و هنرمندان مطرح کشور این بار در قصه ظهر جمعه رادیو ایران به خوانش قصه گویی می پردازند به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس قصه ظهر جمعه یکی از قدیمی ترین برنامه های رادیو ایران است که در دوره های مختلاین چند کتاب را بخوانیم «غیرقابل اعتماد»؛ پیشنهاد مطالعه به مناسب ایامالله 13 آبان
این چند کتاب را بخوانیمغیرقابل اعتماد پیشنهاد مطالعه به مناسب ایامالله 13 آبانهمزمان با فرارسیدن ایامالله 13 آبان نهاد کتابخانههای عمومی کشور پوستر معرفی کتابهایی با مضامین آمریکا و روابطش با ایران را با عنوان غیر قابل اعتماد منتشر کرد به گزارش خبرگزاری فارس اداره کل امور-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها