واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: پیشخوان خبر/ اتحاد دو وزارتخانه برای جلوگیری از پفک خوردن بچه ها
دفاتر سلامت جمعیت و خانواده وزارتخانه های بهداشت و آموزش و پرورش با اجرای توافقنامه مشترکی، تلاش می کنند مانع از هله هوله خوردن بچه ها در مدارس شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اعلام کرد توزیع سوسیس، کالباس، نوشابه و پفک در بوفه های مدارس ممنوع است و این وزارتخانه با همکاری آموزش و پرورش تلاش می کند وضعیت بوفه های مدارس بهبود یابد.
مطلق افزود: در برخی نقاط کشور نیز غذاها و خوراکی های محلی توزیع می شود که در حال اجرای طرحی برای نظارت بر آنها هستیم.
دکتر حسین ضیاالدینی، مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در امر تغزیه مناسب، گفت: مدارس یکی از فرصت های پایه ای برای این امر است و طرح ها و راهکارهای مختلفی در حال اجراست.
ضیاالدینی افزود: آموزش و توزیع کتب مربوط به حفظ سلامت و نیز گنجاندن مطالب آموزشی در کتاب های درسی از جمله این تلاش هاست که بر اساس توافقنامه ای که پارسال با وزارت بهداشت امضا شد، در حال اجراست.
این مقام مسئول اضافه کرد: بچه که صبحانه نخورد و خوب تغذیه نشود دچار مشکلاتی از جمله اختلال یادگیری می شود و موضوع تغذیه دانش آموزان اهمیت فراوانی در سلامت کلی جامعه دارد.
ضیاالدینی با اشاره به بازدید از 88 هزار مدرسه پس از توافق با وزارت بهداشت، گفت: به این نتیجه رسیده ایم که باید فرهنگ سازی کنیم. پارسال 97 هزار معلم را آموزش دادیم و مدیریت بوفه ها را به سازمان دانش آموزی واگذار کردیم، البته ما فضای لازم و مناسب برای بوفه مدارس را در همه مدارس نداریم. بوفه باید در مکان مناسبی باشد و از نظر ساختمانی و تجهیزات کامل باشد. بنابراین از امسال به آنها اعلام شده که مجوز راه اندازی بوفه ندارند و اگر تخلف شود، پیگیری می شود.
دکتر مطلق درباره تفاهم نامه ای که با وزارت آموزش و پرورش امضا شده، گفت: محورهای اصلی این تفاهم نامه، تلاش برای حفظ سلامت جسمی و روحی دانش آموزان بوده و امسال اغلب دانش آموزان در بدو ورود به مدرسه معاینه شده اند. البته هنوز این کار تمام نشده و 9 استان عشایری به علت ییلاق و قشلاق از هفته آینده شاهد اجرای این طرح خواهند بود.
این مقام وزارت بهداشت اضافه کرد: ما سال گذشته بیش از 123 هزار بازدید داشتیم که نزدیک به 90 هزار مورد مربوط به بوفه ها بود.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، نتایج بازرسی ها نشان داد که آب آشامیدنی مدارس در شهرها 99 درصد و در روستاها 85 درصد بهداشتی و سالم است، جمع آوری و دفع فاضلاب در شهر و روستا به ترتیب 92 و 72 درصد، پساب 90 و 76 درصد، وضع نور کلاس ها و فاصله میز تا تابلو 78 و 62 درصد، وضعیت حفاظت ایمنی مدارس 71 و 60 درصد، وضعیت سرویس بهداشتی 72 و 63 درصد، وضعیت آبخوری ها 79 و 68 درصد و وضعیت بوفه ها به ترتیب در شهر و روستا 51 و 43 درصد مطلوب بود. یعنی 27 درصد از مدارس ما بوفه دارند که تعداد کمی از آنها سوسی و کالباس توزیع می کردند.
دکتر ضیاالدینی نیز با تائید این آمار گفت: با موارد متخلف در زمینه بوفه ها برخورد شده و بوفه های مدارسی که غیرمجاز بودند جمع آوری شدند.
این مقام مسئول وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده ها باید در این زمینه با مدارس همکاری کنند و در فرهنگ سازی موثر باشند، گفت: در صورت مشاهده تخلف می توانند موارد را به مدارس یا ادارات استانی اطلاع دهند تا رسیدگی شود.
چهار شنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]