واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آبان ۱۳۹۴ (۴:۳ق.ظ)
برداشت 344 هزار تن پرتقال از باغهاي جنوب کرمان موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان از برداشت حدود 344 هزار تن انواع پرتقال از باغهاي جنوب کرمان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد يعقوب موسوي اظهار داشت: اين منطقه با سطح زير کشت بيش از 33 هزار و 500 هکتار و توليد بيش از 510 هزار تن مرکبات مقام سوم کشور را داراست.
وي بيان کرد: حدود 23 هزار و 740 هکتار از سطح کل مرکبات به پرتقال اختصاص دارد که حدود 20 هزار و 600 هکتار از اين سطح بارور و بيش از 3 هزار هکتار غيربارور است.
موسوي تصريح کرد: برداشت پرتقال با ارقام محلي و ناولها شامل تامسون و واشنگتن در جنوب کرمان از نيمه دوم مهر ماه آغاز شده است و تا پايان فروردين با برداشت ارقام والنسيا ادامه مييابد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان، متوسط عملکرد پرتقال در اين منطقه را حدود 17 تن در هر هکتار عنوان کرد و پيشبيني کرد در سال زراعي جاري حدود 344 هزار تن انواع پرتقال از باغهاي جنوب کرمان برداشت و روانه بازار شود.
وي با بيان اين که ارقام محلي کشت شده در اين منطقه والنسيا، خوني، محلي، مارس ارلي و انواع ناول است، افزود: تمام محصول مرکبات برداشت شده از اين منطقه بدون حتي يک ميليگرم سم بوده و هيچ مبارزه شيميايي در هفت شهرستان جنوبي عليه آفتها و بيماريهاي گياهي انجام نميشود.
موسوي خاطرنشان کرد: در سال جاري براي کنترل شپشک آردآلود و استراليايي مرکبات از کفشدوزک کريپتولموس استفاده شده و از اين نظر مرکبات جنوب کرمان ارزش کيفي بسيار زيادي دارند و در کنار عطر و اسانس دلانگيز آن طعمي بسيار دلنشين دارد که در ايران بينظير و در جهان کمنظير است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان گفت: از هموطنان انتظار ميرود با مصرف مرکبات بسيار ارزشمند و باکيفيت اين منطقه که عمدتاً در شهرستانهاي جيرفت و عنبرآباد توليد ميشود، علاوه بر تقويت اقتصاد ملي به سلامت خود و خانواده کمک کنند.
وي اضافه کرد: تمام همت اين سازمان مبني بر عدم استفاده از سموم شيميايي در باغهاي مرکبات و نخيلات جنوب کرمان بوده و تاکنون اين امر با موفقيت همراه بوده است و در آنها هيچ سمي مصرف نميشود.
موسوي با توجه به اين که شيريني و طعم ويژه مرکبات به ويژه پرتقال و گريپفروت جنوب کرمان زبانزد عام و خاص است، خاطرنشان کرد: با ابراز تأسف طي سالهاي اخير فعاليتهاي شاخصي که منجر به معرفي محصول مرکبات جيرفت و عنبرآباد به عنوان يک برند ملي شود، انجام نشده است.
وي اظهار داشت: از صدا و سيماي جمهوري اسلامي تقاضا ميشود با حضور خبرنگاران و کارشناسان خود در منطقه و رصد فعاليتهاي کشاورزي نسبت به شناسايي محصولات بسيار متنوع و سالم مرکبات و نخيلات جنوب کرمان اقدام کنند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان يادآور شد: اين محصولات کاملاً تجاري بوده و قادر به رقابت در تمام بازارهاي جهاني است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]