واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان خبر داد
صادرات دامهای عشایر به کشورهای حاشیه خلیج فارس/ رایزنی با شرکتهای مطرح اماراتی
مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان گفت: بهترین راه برای کمک به عشایر صادرات دامهای آنها به کشورهای حاشیه خلیج فارس است و در این راستا در آینده نزدیک رایزنیهایی با شرکتهای امارات انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، جمشید احسانینیا ظهر امروز در جلسه مجمع عمومی اتحادیه شرکتهای تعاونی عشایری جنوب کرمان با اشاره به وضعیت عشایر این منطقه اظهار داشت: تعداد عشایر جنوب استان 11 هزار خانوار با جمعیت بیش از 56 هزار نفر است که در مناطق مختلف در وسعتی به طول 700 کیلومتر پراکنده هستند. احسانینیا تصریح کرد: اعتبارات استان سال 94 نسبت به سال گذشته 30 درصد کاهش داشته است و با این اعتبارات اندک نمیتوان، خدمات مطلوبی به عشایر منطقه ارائه کرد. وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر برگشت عشایر به مناطق قشلاقی آغاز شده است، راههای عشایری نیاز به مرمت و تیغزنی دارند، اما تاکنون اعتباری از منابع استانی ابلاغ نشده که این امر علاوه بر کندی روند خدماترسانی به عشایر سبب نارضایتی آنان شده است. احسانینیا در ادامه وضعیت آموزشی و تحصیلی عشایر به ویژه دختران را در منطقه نامطلوب ذکر و عنوان کرد: طی بازدیدی که از مدارس عشایری داشتیم، شاهد بودیم که دانشآموزان از حداقل امکانات آموزشی لازم نیز برخوردار نیستند و این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول نیست. مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان ادامه داد: یکی از دلایل عمده ترک تحصیل و عدم رغبت دانشآموزان عشایری به ادامه تحصیل کمبود شدید امکانات آموزشی و بیتوجهی مسئولان آموزش و پرورش استان به این قشر است.
وی گفت: بر اساس وظیفه، اداره کل امور عشایری مسائل و مشکلات آموزشی دانشآموزان عشایری را به مسئولان ذیربط منعکس کردهایم. احسانینیا همچنین از وضعیت خدمات بهداشتی که به عشایر ارائه میشود، انتقاد و اضافه کرد: در اکثر مناطق عشایری فرزندان خردسال عشایر دچار سوء تغذیه و کمبود مواد ویتامینی و معدنی هستند که ضرورت دارد، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی توجه ویژهای به این قشر زحمتکش و بیادعا داشته باشند. وی اظهار داشت: برای بررسی وضعیت بهداشتی عشایر رابط بهداشتی از طرف اداره کل امور عشایر به معاونت بهداشتی دانشگاه معرفی و در این زمینه جلسههایی نیز در بعضی از مناطق عشایری تشکیل شده است که امیدواریم با مساعدت مسئولان بهداشتی منطقه اقدامات اساسی در راستای رفع مشکل وضعیت بهداشتی عشایر صورت گیرد. احسانینیا در ادامه وضعیت طرح زنجیره تولید گوشت قرمز را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: هدف اصلی این طرح پروار کردن دامهای عشایر و در نهایت بهبود وضعیت اقتصادی عشایر است، اما تاکنون به دلیل مشکلاتی که این طرح داشته، نتوانستیم به این مهم دست پیدا کنیم. مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان ادامه داد: از طرفی منطقه جنوب کرمان به دلیل همجواری با استان سیستان و بلوچستان همواره در معرض ورود انواع بیماریهای دامی قرار دارد.
وی بیان داشت: این موضوع سبب شده، بحث حمل و نقل دامها پس از پایان دوره پروار نیز با مشکلاتی مواجه شود، زیرا خروج هرگونه دام از استان بر اساس تصمیم کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا ممنوع است. احسانینیا تصریح کرد: بهترین راه برای کمک به عشایر در بحث خرید و فروش دام با توجه به صفر بودن تعرفه صادرات دام، صادرات دامهای عشایر به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. وی افزود: در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است و انشاءالله در آینده نزدیک برای فراهم کردن صادرات دام به دبی سفر میکنیم تا بتوانیم با رایزنیهای لازم و انعقاد قرارداد با شرکتهای مطرح و مورد تأیید در کشور امارات بخشی از دامهای مازاد عشایر را به فروش برسانیم. احسانینیا سپس عملکرد شرکتهای تعاونی عشایری را در راستای خدماترسانی به عشایر مطلوب ذکر و عنوان کرد: مدیران عامل شرکتها باید در راستای رونق اقتصادی خانوارهای عشایر تلاش بیشتری کنند. مدیرکل امور عشایری جنوب کرمان گفت: برای فروش تولیدات دامی عشایر باید فروشگاه عرضه محصولات عشایری به مرکزیت جیرفت راهاندازی شود. وی با تأکید بر برگزاری منظم جلسههای هیئت مدیره اظهار داشت: با توجه به لزوم افزایش سرمایه سهامداران بعضی از شرکتها باید تلاش بیشتری در راستای افزایش راندمان بیمه تأمین اجتماعی عشایر شود. احسانینیا اضافه کرد: با توجه به اینکه در پایان سال بر اساس شاخصهای بیمه اجتماعی عشایر و بیمه دام عملکرد اداره کلها ارزیابی میشود، باید اهتمام هرچه بیشتری در زمینه بیمه دام عشایر صورت گیرد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت بیمه دام عشایر مطلوب نیست، ادامه داد: در این راستا جلسههایی با مسئولان صندوق بیمه محصولات کشاورزی جنوب کرمان برگزار و تفاهمنامهای نیز منعقد شده است که بر اساس آن کارگزاری بیمه و ارزیابی خسارت طی ماههای آتی به تشکلهای عشایر واگذار میشود. احسانینیا حسابرسی و نظارت عالی بر عملکرد مالی تشکلهای عشایری و اتحادیه را از وظایف قانونی این اداره کل ذکر و خاطرنشان کرد: عملکرد مدیران شبکههای تعاونی عشایر به دلیل ارسال به موقع صورتهای مالی منتهی به سال 93 قابل تقدیر است. مدیرکل امور عشایری جنوب کرمان گفت: مدیران باید نسبت به ثبت به موقع دفاتر و اسناد مالی به صورت ماهانه و حتی روزانه اقدام کنند و در تمام فعالیتهای مالی رعایت قوانین، آییننامهها و دستورالعملهای صادره از سوی سازمان امور عشایر را مد نظر قرار دهند تا در حسابرسی آنها مشکلی پیش نیاید. انتهای پیام/80001/ش40
94/07/30 - 13:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]