واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان:
انتقال دام مهمترین مشکل طرح زنجیره گوشت قرمز در کرمان است
مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان گفت: مهمترین مشکل سد راه طرح زنجیره گوشت قرمز انتقال دامها در پایان دوره پروار به استانهای مجاور به منظور کشتار و فروش آنها است.
به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، جمشید احسانینیا بعد از ظهر امروز در جلسه شورای عشایر شهرستان رودبار اظهار داشت: میان سه قشر شهری، روستایی و عشایری، عشایر از خدمات کمتری بهرهمند هستند، اما نقش مهم و عمدهای در تأمین امنیت منطقه ایفا میکنند. وی بیان داشت: عشایر علاوه بر بهرهبرداری صحیح برای تغذیه دامهای خود از مراتع ممیزی شده که در اختیار آنان قرار گرفته است به خوبی نگهبانی میکنند. احسانینیا با اشاره به اینکه در طرح زنجیره گوشت قرمز که مصداق واقعی اقتصاد مقاومتی است با چالشهایی روبهرو هستیم، تصریح کرد: در این طرح میزان 100 میلیارد ریال اعتبار از طریق اتحادیه و شرکتهای تعاونی در اختیار عشایر قرار گرفته است و 30 هزار رأس دام در جایگاه بسته پرواربندی میشوند. وی با بیان اینکه طرح زنجیره گوشت قرمز به کاهش فشار به مراتع و تولید گوشت قرمز سالم کمک میکند، افزود: مهمترین مشکل سد راه این طرح انتقال دامها در پایان دوره پروار به استانهای مجاور به منظور کشتار و فروش آنها است. احسانینیا عنوان کرد: با توجه به عدم وجود کشتارگاه صنعتی در استان مجبور به حمل دامها به استانهای همجوار از جمله فارس برای کشتار و فروش هستیم. مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان گفت: اما قوانین و دستورالعملهای دامپزشکی مانع این امر شده و دامهایی را که به صورت قانونی پلاکزنی و بیمه شده و هزینه قابل توجهی برای پرواربندی آنها پرداخت شده است، نمیتوان به راحتی به بازار عرضه کرد.
وی ادامه داد: طی جلسهها و مذاکرههای حضوری که با ریاست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان داشتیم، مقرر شد، جلسهای با حضور مسئولان ادارههای کل دامپزشکی شمال و جنوب استان کرمان و اداره کل امور عشایری جنوب کرمان برگزار شود تا تصمیمی برای رفع این مشکل اتخاذ شود. احسانینیا با توجه به اینکه در بحث خوراک دام نیز پنج شرکت تعاونی وظیفه تأمین خوراک دام عشایر منطقه را عهدهدار هستند، اضافه کرد: در این راستا خوراک دام یارانهدار در اختیار عشایر قرار میگیرد. وی اظهار داشت: شرک تعاونی مستقر در کهنوج وظیفه تأمین خوراک دام سه شهرستان قلعهگنج، فاریاب و رودبار را به عهده دارد، اما در تشکیلات جدید که مورد تأیید سازمان امور عشایر کشور نیز قرار گرفته است و پس از تأیید نهایی ابلاغ میشود برای شهرستان رودبار اداره مستقل در نظر گرفته شده است تا عشایر منطقه بتوانند در شهرستان پیگیر امور خویش باشند و خدمات مطلوبی به آنها ارائه شود. احسانینیا در بحث راه خاطرنشان کرد: در فصل کوچ بهاره و پاییزه وظیفه مرمت و بازسازی راههای عشایری به عهده این اداره کل قرار دارد که با توجه به فرسوده بودن دستگاههای سنگین و کمبود اعتبارات استانی این امر به سختی صورت گرفته است با این حال تلاش میکنیم با حداقل امکانات بهترین خدمات را به عشایر در امر راهسازی ارائه دهیم. مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان در زمینه اسکان و تجهیز چاه نیز گفت: در حال حاضر با اعتبار 65 میلیارد ریال 10 حلقه از چاههای کانونهای اسکان در برخی از شهرستانهای جنوبی تجهیز و به عشایر واگذار شده است. وی بیان داشت: تلاش میکنیم در سال 95 تجهیز بخشی از چاههای کانونهای اسکان شهرستان رودبار را از محل اعتبارات ملی در دستور کار قرار دهیم. احسانینیا تصریح کرد: در بحث آموزش فرزندان عشایر با مشکلات زیادی مواجه هستیم و آنان از حداقل امکانات مورد نیاز بیبهره هستند بر همین اساس از مسئولان آموزش و پرورش عشایری درخواست میشود، توجه ویژهای به آموزش و تجهیز مدارس عشایری داشته باشند. وی افزود: مشکل دیگر عشایر در اختیار نداشتن سند اراضی تحت اختیار آنها است که موجب شده، نتوانند از تسهیلات آبیاری قطرهای و سایر تسهیلات استفاده کنند که در این زمینه باید با حضور ادارههای منابع طبیعی و آبخیزداری و امور اراضی راهکارهایی ارائه شود. انتهای پیام/80001/ط40
94/08/04 - 15:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]