واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: در حاشيه بحث تبديل بانكها به قرضالحسنه؛ آقاي رئيس جمهور لطفاً كمي آهستهتر!
شتاب رويدادها در اقتصاد كشور به حدي است كه در اغلب عرصه ها كمتر كارشناسي است كه بتواند وضعيت ماه آينده اقتصاد كشور را پيش بيني كند.
آفتاب - سرويس سياسي: اقتصاد ايران در هفتهاي كه گذشت فضاي ملتهبي را پشت سر گذاشت. از يك سو دعوا بر سر تعيين نرخ سود بانكي بين بانك مركزي و وزارت اقتصاد بالا گرفت و از سويي ديگر زمزمههاي خداحافظي طهماسب مظاهري رئيس كل بانك مركزي شنيده ميشود. گو اينكه فرجام هر مديري كه حتي بر پايه يك راي علمي نظري مخالف نظر رئيس جمهور داشته باشد بركناري يا استعفا است.
رئيس جمهور همچنين در اين هفته كارگروهي را متشكل از وزراي اقتصادي كابينه تشكيل داد كه مامور تدوين سياستهاي لازم به منظور تحولات اقتصادي در كشور است. امري كه ناظران و تحليلگران را اندكي به فكر فرو ميبرد. چرا كه جداي از ميزان موفقيت نگاههاي پروژه محور به اقتصاد بايد پرسيد در حالي كه شخص رئيس جمهور همه برنامهها و سياستهاي اتخاذ شده توسط مديران را به محض آنكه برخلاف نظر ايشان باشد وتو ميكند اساساً چه نيازي به تشكيل چنين كارگروههايي خواهد بود؟!
لذا به نظر ميرسد چنين تصميماتي بيش از آنكه ماهيت عملكردي داشته باشد تلاشي است تا در يك نمايش رسانهاي اندكي از فشارهاي وارده بر دولت در ناكارآمدي سياستهاي اعمال شدهاش در عرصه اقتصاد بكاهد.
آخرين و مهمترين رويكرد اقتصادي دولت در اين روزها اقدام بانكهاي بزرگ كشور و تشكيل بانكي با نام «قرض الحسنه مهر ايران» است. امري كه از اولين روزهاي رياست جمهوري محمود احمدي نژاد از دغدغهها و اهداف وي به شمار ميرفت.
هرچند مهمترين دليل اين تصميم كشانيدن بانكها به عرصه سرمايهگذاري و كاهش سود تسهيلات اختصاص يافته به فرآيندهاي توليدي عنوان شدهاست اما به نظر ميرسد سرعت تغييرات و ابهامات فراوان درباره ماهيت اين بانكها ضمن وهم آلود كردن فضاي اقتصادي در كوتاه مدت ثمرهاي جز فرار سرمايهها و دامن زدن هرچه بيشتر بر گرههاي اقتصادي كشور نخواهد داشت.
با گذر از اين رويدادها هرچند اتخاذ تصميمات در فرآيندهاي خردمندانه و متكي بر عقل جمعي از اصليترين وظايف يك دولت به شمار ميرود اما تجربه دولت نهم نشان داده است كه عمده تصميمات بر اساس راهبردها و انديشه هاي رئيس دولت تحقق يافته است، اينجاست كه تنها ميتوان ضمن به چالش كشيدن صحت چنين رويهاي در اداره كشور و بهويژه عرصه اقتصاد ملي و براي وارد نشدن فشارهاي هرچه بيشتر بر اقشار آسيب پذير (بخوانيد آسيب ديده!) عاجزانه درخواست كرد كه حالا كه به نظر اقتصاددانان و اركان اقتصادي و مالي كشور توجهي نميشود لااقل آهستهتر عمل كنيد!
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]