واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بازار کار دولتی اشباع شده است
اکنون بخش دولتی از نظر کارکنان بیش از حد نیاز وسعت پیدا کرده؛ بنابراین ورود زنان در این حوزه به خودی خود آنان را دچار عدم بهره وری و کثرت افراد در بدنه دولت می کند که به هیچ وجه مناسب بانوان کشور نیست ولی اکنون زنان در عرصه های خصوصی می توانند موفقیت و جایگاههای بهتری پیدا کنند .
کد خبر: ۵۴۱۶۵۷
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰ - 23 October 2015
مشاور وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي گفت: در حال حاضر تنها با نگاه به برنامه های توسعه ای و هدف گذاری ها نمی توان شرایط کشور را نجات داد، در این شرایط بازار کار برای مردان هم نامناسب است و باید با تغییر در مولفه های دیگر، شاخص های اقتصادی را ارتقا داد تا زنان هم سهم خوبی را در این بازار کار نصیب خود کنند.
بایزید مردوخی در پاسخ به سوال "شهر" مبنی بر ارزیابی از برنامه های توسعه ای گذشته و جایگاه زنان در آن تصریح کرد: زنان به عنوان 50 درصد جمعیت کشور هستند که به طورعام در برنامه های توسعه ای اجتماعی و اقتصادی و سیاسی بعد از انقلاب قرار داشته اند و این توجه همان اندازه که شامل مردان بوده زنان را هم مشمول این توجه ها کرده است. اما به علت عقب ماندگی های موجود در کشور نسبت به بانوان،تنها حوزه ای که بیشتر به آن پرداخته شده مساله توانمندی بانوان است و اینکه این جمعیت بتوانند به صورت فعال وارد اشتغال در بازار کار کشور شوند. البته بخش قابل توجهی از خدمات کشور توسط زنان اداره می شود مانند آموزش و پرورش، بهداشت و درمان که جز بخش های بزرگ دولت است و خوشبختانه در این بخش ها اصل فعالیت و خدمات را بر عهده این قشر است.
وی افزود: نکته دیگر در ارتباط با اشتغال به کار زنان در سلسه مراتب اداری و مشاغل مدیریتی است البته در بخش دولتی بسترهایی ایجاد شده است ودر طول سال های بعد از پیروزی انقلاب، زنان تاحدودی عهده دار وظایف مدیریت میانی و مدیریت عالی شده اند اما با توجه به اینکه اکنون اکثر فارغ التحصیلان دانشگاهی زنان هست انتظارات بیشتری نسبت به توجه به جایگاه زنان در عرصههای مدیریتی وجود دارد .
مشاور وزيرکار، تعاون و رفاه اجتماعي با اشاره به ظرفیت بازار کار و اشتغال برای حضور زنان گفت: اکنون بخش دولتی از نظر کارکنان بیش از حد نیاز وسعت پیدا کرده؛ بنابراین ورود زنان در این حوزه به خودی خود آنان را دچار عدم بهره وری و کثرت افراد در بدنه دولت می کند که به هیچ وجه مناسب بانوان کشور نیست ولی اکنون زنان در عرصه های خصوصی می توانند موفقیت و جایگاههای بهتری پیدا کنند .
مردوخی افزود: زنان اکنون اکثرا در بخش های مدرن شهری نقش هایی را بر عهده می گیرند و در بخش خدمات بازرگانی زنان جایگاه مناسبی را دارند و به نظر می رسد که این مقدمه خوبی برای رسیدن زنان به سطوح بالای مدیریتی در بخش خدماتی باشد.
وی در پاسخ به این سوال که از نظر شما در برنامه ششم توسعه جایگاه زنان چگونه باید تبیین شود گفت: از آنجا که به دلیل قابل تحمل نبودن نرخ بیکاری در کشور و وارد شدن نیروی عظیم کاری در آینده ، محور اصلی برنامه ششم توسعه، اشتغال قرار گرفته است و این اتفاق در هدف گیری های برنامه توسعه مطلوب است ولی تنها با هدف گیری و الویت دادن در متون قانون و برنامه ها نمی توان به اهداف مدنظر دست یافت ؛ بلکه در این مسیر بایستی رکود برطرف شود و اقتصاد کشور روی فرایند رونقی قرار بگیرد و سرمایه گذاری های تولیدی در بخش های مختلف اقتصادی افزایش پیدا کند که در این صورت به طور طبیعی مسئله اشتغال که از الویت های بانوان هم هست برطرف می گردد .
مردوخی در پاسخ به این سوال که زنان چگونه در بخش خصوصی به سمت های مدیریتی دست یابند گفت: این موضوع تابع شایستگی است. اما به طور کلی زنان باید دارای دو ویژگی باشند تا به سطوح مدیریتی ارتقا پیدا کنند که یکی به اتکای میزان سرمایه است که در این زمینه بایستی زنان بتوانند در کسب اکثریتی از لحاظ سرمایه و سهام در واحدهای بخش خصوصی اعمال نظر کنند و دیگری از منظر شایستگی محض است. وقتی مدیری برای بنگاه خصوصی انتخاب می شود باید شایستگی های خاص داشته باشد که این مساله در مورد مرد و زنان یکسان است. زنان هم می توانند با نشان دادن شایستگی سهم خود را در بازار کسب و کار و ارتقاء سمتهای مدیریتی افزایش دهند تا به عنوان مدیر انتخاب شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]