واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۰ب.ظ)
نبود ۱۱۰ آيه مرتبط با امام حسين (ع) در مجالس عزا موج - ما اگر سنگ عاشورا را به سينه ميزنيم بي دليل نيست و براي آن مستندات تاريخي، روايي و قرآني داريم اما اين روزها ظاهراً غلبه مباحث تاريخي بيشتر است حال آن که در اعتبار قرآن حرف و حديثي نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، در فضيلت گرياندن و گريه کردن براي بزرگترين ظلم تاريخ آن هم در حق بزرگترين انسانها و سيد شباب اهل الجنه شکي نيست و روايات با صراحت در فضيلت آن سخن رانده است.
در اينکه بايد به پهناي دنيا و تا آخر دنيا براي پستي و حقارت کساني که فرقي ميان امام و خليفه سگ بازي چون يزيد نگذاشتند و جانب خليفه را گرفتند و عزت و شرف کساني که همه هستي خود را براي دفاع از دين دادند گريه کرد ترديدي نيست، اما به تاکيد همه بزرگان بايد اين شور عاطفي همراه با معرفت حسيني باشد و قطعاً يکي از معرفت افزاترين منابع در شناخت ائمه (ع) و چرايي امامت و ولايت آنان قرآن کريم به عنوان سند بي بديل وحياني است.
کتابهاي خوب و بسيار خوبي با موضوع قرآن و امام حسين (ع) و آيات مرتبط با امام در سالهاي اخير تأليف و تدوين و نگارش شده است و در آن چرايي قيام عاشورا، استناد قرآني خطبههاي امام حسين (ع) و مباني قرآني قيام و آياتي که منسوب به ائمه (ع) و شخص امام است مورد کنکاش و بررسي قرار گرفته است و ميتواند در کنار مباحث تاريخي و روايي که عمدتاً هم مأخوذ از مقاتل است به تقويت محتوايي مباحث عزاداريها کمک کند اما کمتر واعظي سراغ آن رفته و ميرود و اين مسئله نيازمند آسيب شناسي است.
زمان گل مجلس معمولاً در اختيار مادحاني است
اگرچه برخي مجالس بسيار خوب و عظيمي همچون حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار و در آن هم تاريخ، هم قرآن و هم روايات از سوي سخنرانان به خصوص حجتالاسلام والمسلمين رفيعي بحث ميشود ولي در مجالس و محافل منطقه و محلهها کمتر اين را شاهد هستيم و از عزاداري فقط مداحي و سينه زني را ميبينيم آن هم گاهي با اشعاري که نه محتواي وزيني دارد و نه آهنگي دلربا و حزن افزا و مجالس سخنراني نيز در زمان خلوتي مجلس برنامه ريزي ميشود که در اين صورت بهره مردمي از آن کم است و زمان گل مجلس معمولاً در اختيار مادحاني است که دغدغه زيادي براي معرفت افزايي ندارند و شورگرفتن و اشک گرفتن براي آنان از هر چيزي مهمتر است.
اگر شبي يک يا دو آيه مرتبط با امامت و ولايت در 10 شب اول محرم که اوج و شور عزاداري است در محافل مختلف براي مردم تبيين شود، خود يک درس علمي اعتقادي در زمينه امامت است که وقتي با عاطفه و احساس گره ميخورد کاري ميکند کارستان آن هم در نوجوانان و جواناني که بهار زندگيشان را در سايه برخي شبهات سپري ميکنند. چکيده کلام آنکه دو کار در مجالس عزا ضروري است، يکي زمانبندي و زمانمندي صحيح براي تنظيم سخنراني و مداحي، ديگري استفاده از فضاي محرم براي تبيين معرفتي و علمي گونه اعتقادات مردم آن هم به استناد محکمترين منابع وحياني و ايجاد ارتباط ساختاري موضوعات با حوادث سياسي اجتماعي روز البته با پرهيز از سياست به معناي مصطلح امروزي.
اين روزها حتي جاي ظلمي که بر حاجيان در منا رفت در مجالس عزا خالي است، تبيين ديدگاههاي وهابيون که ريشه فساد دنياي اسلام و دست پرورده و سرسپرده سياستهاي استکباري هستند هم خالي است گويا کمکم شعاري در مجالس ما در حال فراگير شدن است که مجالس نبايد سياسي باشد و گويا فرقي ميان سياستزدگي و سياست نميگذاريم؛ بزرگاني هم که بر سياسي نشدن مجالس تاکيد دارند قطعاً مرادشان پرهيز از طرح مسائل جناحي و حزبي در مراسم عزاست و مراد آنان بيگانه بودن با مسائل سياسي روز کشور و جهان نيست و اساساً عزادارياي عزاداري واقعي است که با يزيديان زمان و پيروان حسين (ع) در حال حاضر گره بخورد وگرنه به تعبير استاد شهيد مطهري، «شمر 1400 سال پيش مرد، رفت؛ شمر زمانت را بشناس، شمر امروز موشهدايان است».
عزادارياي سياستزده است که مداح آن، دهها ميليون براي خواندن پول ميگيرد و رفت و آمد شخصيتهاي سياسي در آن مهمتر از معرفتبخشي سياسي و ديني است.
مخلص کلام آن که تا مباني اعتقادي جوانانمان با لرزههاي شبهات تکان نخورده بايد برنامههايمان را غبارروبي کنيم و چه برنامههايي انسان سازتر و کارآمدتر از عزاداري حضرت سيدالشهدا (ع) است؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]