تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خود را ملزم به سکوت طولانی کن، چرا که این کار موجب طرد شیطان بوده و در کار دین،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804365602




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزشمار وقايع عاشورا در ۸ محرم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۰ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۳۰ب.ظ)
روزشمار وقايع عاشورا در ۸ محرم موج - روز هشتم محرم در اردوگاه امام (ع) براي رفع عطش چاهي کنده مي‌شود، اين خبر به بن‌زياد مي‌رسد. در اين روز امام با عمربن سعد گفت و گويي دارد و امية بن سعدطائي به ياران امام (ع) مي‌پيوندد.
به گزارش خبرگزاري موج، روزشمار عاشورا روزشمار يک واقعه خاص نيست؛ زيرا که هر سرزميني کربلا و هر زماني عاشوراست. توجه به ابعاد رويدادهايي که در يک روز مي‌افتد، چهره‌اي ملموس از امري تاريخ نشان مي‌دهد، رويدادي که تاريخي پس از خود را شکل داده است. آنچه عاشورا را به يک واقعيت جاودانه تبديل مي‌کند، پيام‌هايي است که در اين واقعيت نهفته است، بي‌شک براي بيان اين‌پيام‌ها بايد بسيار انديشيد، اما؛ نفس وقايع مواد خام انديشه هستند، وقايعي که بر محور امام حسين (ع) روي داده‌اند.

کندن چاهي براي رفع عطش
خياباني روايت مي‌کند که ارزق فرمانده بخشي از نيروهاي ابن سعد که از مقابله با حبيب و بني‌اسد باز مي‌گشت همان شب ميان سپاه امام (ع) و فرات قرار گرفت و دسترسي کاروان حسيني را به آب از بين برد. هوا در حدود 40 درجه بود و ياران امام (ع) تشنه شدند.
تشنگي که بر سپاه غالب شد امام (ع) از پشت خيمه زنان نوزده قدم سوي قبله رفت و زمين را کند تا چشمه آبي گوارا پديدار شد. اين چاه پس از رفع عطش از بين رفت.

واکنش ابن‌زياد به حفر چاه توسط امام (ع)
وقتي خبر حفر چاه توسط امام براي رفع تشنگي به ابن‌زياد رسيد، او به عمر سعد نوشت: به من خبر رسيده است که حسين (ع) چاه مي‌کند؛ همين که نامه‌ام به تو رسيد هر قدر مي‌تواني از حفر چاه توسط آن‌ها جلوگيري کن و بر آن‌ها سخت بگير، مگذار قطره‌اي آب بنوشند. با آن‌ها همان گونه رفتار کن که آن‌ها با عثمان پرهيزکار رفتار کردند. عمرسعد پس از اين نامه محاصره را تنگ‌تر و رسيدن آب به اردوگاه امام (ع) را دشوارتر کرد.

گفت‌وگوي امام (ع) با عمر سعد
امام (ع) از طريق عمربن قرظه‌بن کعب انصاري به عمر سعد پيغام دادند که مي‌خواهند او را ببينند. ديدار حاضر شد، امام به عمرسعد گفت: واي بر تو، آيا از خدايي که بازگشت تو به سوي اوست نمي‌هراسي؟ با من مي‌جنگي در حالي که مي‌داني من کيستم؟ اين گروه را رها کن و با من همراه شو که تو را به خدا نزديک‌تر کنم.
عمر سعد گفت: مي‌ترسم که خانه‌ام ويران شود. امام فرمودند: من برايت آن را مي‌سازم. عمر گفت: مي‌ترسم زمينم را از من بگيرند. امام فرمود: بهتر از آن را از مال خود در حجاز به تو مي‌دهم. باز فرمانده خصم گفت: بر خانواده‌ام مي‌ترسم و باز امام گفت: سلامت آن‌ها را تضمين مي‌کنم.
عمر که ديگر جوابي نداشت، سکوت کرد که امام فرمود: خدا به زودي تو را در بسترت هلاک سازد و در روز حشر و نشر نيامرزد؛ به خدا قسم اميدوارم جز اندکي از گندم عرق نخوري.
طبري معتقد است امام (ع) و عمر سعد به صورت محرمانه و به دور از ديگران به يکديگر گفت‌وگو کردند و هيچ کس از سخنان آنان آگاه نشد. آنچه در مورد گفت‌وگوي آن‌ها شايع شده، گمان‌هايي است که مردم پنداشته‌اند و شايعاتي است که به امام (ع) نسبت داده‌اند. شمربن ذي‌الجوشن اردوگاه سپاهيان کوفه را براي گزارش ديدار امام (ع) و عمرسعد ترک کرد.

پيوستن امية‌بن سعدطائي به کاروان حسيني
امية‌بن سعد از ياران امام علي (ع) که در کوفه بود هنگامي که شنيد حسين‌بن علي (ع) در کربلاست به ايشان ملحق شد.
امية‌بن سعد اصالت يمني داشت و در کوفه زندگي مي‌کرد، وي در هنگام راهي شدن به سپاه امام شصت سال داشته است. وي از تابعين، ياران امير مومنان، مجاهد جنگ‌هاي جمل، صفين و نهروان بود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن